En niemand minder dan Steven Spielberg doet de regie.

Spielberg is al vijftien jaar bezig met de remake van musical West Side Story uit 1961, naar de  Broadway-musical uit 1957. Deze zomer zijn de opnamen begonnen...

Article continues after the ad

...en inmiddels is ook de eerste foto vrijgegeven van de nieuwe cast.

Spielberg heeft het alvast reuze naar zijn zin.


De belangrijkste rollen in de musicalfilm zijn voor Ansel Elgort als Tony en Rachel Zegler als Maria. Ariane DeBose is Anita, David Alvarez is Bernardo en Josh Andrés Rivera speelt Chino.

Rita Morena die ook in de eerste film zat, speelt nu Valentina, in een rol die in het origineel van Doc was, de eigenaar van het winkeltje waar Tony werkt.

Het grootste verschil met het origineel is dat alle rollen door acteurs en actrices met een Latijns-Amerikaanse achtergrond worden gespeeld, geheel volgens de tijdgeest. De film wordt deels op locatie in Harlem opgenomen. Het verhaal is uiteraard hetzelfde: een moderne versie van Romeo en Julia, twee verdoemde geliefden.   

Hoe liep het af met de oorspronkelijke acteurs van de Sharks en Jets? Natalie Wood (Maria) werd een grote ster met bijbehorende problemen en overleed in 1981 in verdachte omstandigheden tijdens een zeiltochtje met haar man Robert Wagner en Christopher Walken.

George Beymer (Tony) had er als kindacteur al een hele carrière opzitten toen hij in West Side Story verscheen, maarwas niet gelukkig met zijn prestatie in de film, waarvoor hij een Golden Globe won: "Ik wist niet genoeg over wat ik deed en moest doen." Hij werkte sporadisch, maar zat ook twee jaar in een commune in Zwitserland en legt zich tegenwoordig vooral toe op schrijven, beeldhouwen en schilderen. Hij doet aan Transcendentale Meditatie en woont in Iowa, ver van Hollywood.

George Chakiris (Bernardo) vond het moeilijk om over West Side Story heen te komen: "Alle films die ik daarna heb gemaakt waren tijdverspilling, het is moeilijk ze serieus te nemen. Mijn schuld en van niemand anders." Rond 1996 ging hij als acteur met pensioen, tegenwoordig maakt hij zilveren sieraden.

Russell Irving Tamblyn (Riff, links) begon als kindacteur en bouwde na de filmmusical een lange carrière als werkend acteur (niet altijd hoofdrollen, wel altijd werk) en acteert op zijn 84ste nog altijd  "als ik er zin in heb."

Rita Moreno (Anita ) heeft er inmiddels een carrière van 70 jaar opzitten: zij is de grote ster van West Side Story gebleken, speelde 160 rollen, won een Oscar en vele andere prijzen. Niet alleen voor haar werk, maar ook voor haar inzet voor de emancipatie van de vrouw en het doorbreken van stereotypen.

De release van de nieuwe West Side Story staat gepland voor kerst 2020.

Foto's © MGM, Twentieth Century Fox, ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in