Een broek met aan de onderkant heel wijde pijpen: de beroemde flared pants 'wandelden' over de straten in de jaren zeventig (ABBA, Bee Gees). Vaak met daarboven een kleurrijke blouse. 

De broek is niet zomaar een mode-item.

Article continues after the ad

Anti luxe

De bell bottoms (zo werd de broek ook wel genoemd) werden gespot bij jongeren die tegen het dragen van dure kleding waren. De broek met wijde pijpen - overigens zowel geliefd bij vrouwen als mannen - werd vaak gekocht bij tweedehandswinkels. 

Symbool

Zoals gezegd brak de wijde broek in de jaren zestig echt door. Hij werd gemaakt van denim of katoen met een kleurtje. De flared pants stond symbool voor het hippie tijdperk: dansen in je wijde broek met bloemen in het haar.

Catwalk

Eigenlijk zijn de wijde broeken nooit echt verdwenen. Ook in de jaren tachtig, negentig en zelfs ook nu is de flared pants nog een graag geziene 'gast'. Designers Victoria Beckham en Stella McCartney zijn fan en ook veel andere beroemdheden vinden dat de broek in de garderobe thuis hoort.

 

Bron: InStyle Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in