Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Dit waren de bekendste films van Peer Mascini (1941-2019)

Acteur Peer Mascini is overleden, hij is 78 jaar geworden. Mascini speelde in diverse Nederlandse films en was ook theateracteur.  Voor zijn rol in de film Blind Date won hij in 1996 een Gouden Kalf. Zijn meest recente rol speelde hij in de film Familieweekend uit 2016.Verder was Peer te zien in ...

Dit waren de bekendste films van Peer Mascini (1941-2019)

Acteur Peer Mascini is overleden, hij is 78 jaar geworden. Mascini speelde in diverse Nederlandse films en was ook theateracteur. 

Voor zijn rol in de film Blind Date won hij in 1996 een Gouden Kalf. Zijn meest recente rol speelde hij in de film Familieweekend uit 2016.

Verder was Peer te zien in De Lift, Abel, Zwerfsters, Ik Ga Naar Tahiti, Filmpje (van Paul de Leeuw), Het 14de Kippetje, Wij Alexander, Sextet (van Eddy Terstall) en Moordwijven (van Dick Maas).

Orkater

De acteur was ook verbonden aan theatercollectief Hauser Orkater, dat tegenwoordig Orkater heet.

Reclame

Bij het grote publiek werd Mascini vooral bekend door de reclames voor Melkunie. De bekendste is die waarin een blije koe het zwembad inspringt en Peer Mascini uitroept: "Ik had nog zo gezegd: géén bommetje!"

Voor die reclame ontving hij een Gouden Loeki.

Familie

De familie van de acteur heeft laten weten nog niet te willen reageren op het overlijden van Mascini. Het is dan ook nog niet bekend waaraan hij is overleden.

Bronnen: nu.nl, ad.nl, peermascini.com
Beeld: ANP Kippa

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in