Vanaf donderdag tot 25 april toert de Nederlandse Filmnacht weer door het ganse land. Voor liefhebbers van een bioscoopervaring (en prachtige beelden) een must. Het IFFR opent met een speciale voorpremière van Dirty God, een speelfilmdebuut van Sascha Polak (bekend van de documentaire Nieuwe Tieten, red). Gaat dat meemaken. 

De Nederlandse Filmnacht doet maar liefst 18 deelnemende filmtheaters aan. En dat in 17 verschillende steden. In welk oerhollandse filmtheater ga jij je horizon verbreden? 

De Nederlandse Filmnacht wordt onder andere door het Nederlands Filmtheater, het Nederlands Filmfonds en het Nederlands Film Festival georganiseerd. Het gezamenlijke doel? Nederlandse arthouse cinema en het Nederlandse publiek dichter bij elkaar te brengen. 

Première Dirty God

Article continues after the ad

Tijdens de Nederlandse Filmnacht is de exclusieve voorpremière van Dirty God te bewonderen. Een film door Sascha Polak (bekend van Hemel uit 2012, Nieuwe Tieten uit 2013 en Zurich  uit 2015). Deze openingsfilm van het IFFR 2019 is de eerste Nederlandse film óóit geselecteerd voor het Sundance Film Festival (het grootste Amerikaanse filmfestival voor de onafhankelijke film, red). Dat belooft wat, go Polak! 

Dirty God vertelt het verhaal van de jonge alleenstaande moeder, Jade uit Londen. Na een zuuraanval van haar ex is ze verbrand, verminkt voor het leven. Ondanks behandeling van artsen blijven de littekens op haar hals, armen en een deel van haar gezicht zichtbaar. Desondanks blijft ze veerkrachtig en moedig. Verwacht een portret van een sterke vrouw en haar gevecht tussen uiterlijke schoonheid en innerlijke waardigheid. 

Tickets voor de Nederlandse Filmnacht zijn hier te koop. Mooi meegenomen, de prijs is gelijk aan een regulier bioscoopkaartje.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Beeld: Getty Images