Actrice Olivia Colman won zondag de BAFTA voor beste actrice voor haar rol als Queen Anne in de film The Favourite. Met haar speech pakte ze het publiek in.

Olivia Colman was overweldigd door opwinding en emotie toen ze de prijs voor haar rol in het kostuumdrama in ontvangst nam.

The Favourite wist zeven prijzen in de wacht te slepen tijdens de jaarlijkse prijsuitreiking door de Britse Film- en Televisieacademie. Onder andere voor beste originele scenario en beste kostuumontwerp. De film won ook de prijs voor Outstanding British Film.

De actrice is in het najaar te zien als Queen Elizabeth II in het derde seizoen van The Crown.

Jurk
Olivia arriveerde zondagavond in de Royal Albert Hall in Londen in een op maat gemaakte monochrome jurk van Emilia Wickstead. De in Nieuw-Zeeland geboren designer heeft eerder voor Kate Middleton en Samantha Cameron, een Britse zakenvrouw en de vrouw van de voormalige Britse premier David Cameron, ontworpen. 

Article continues after the ad

De outfit van Olivia werd gecomplementeerd met sieraden van Swarovski en hakken van Jimmy Choo.

Speech
Olivia Colman was overweldigd door opwinding en emotie toen ze de prijs voor beste actrice in ontvangst nam. Ze pakte haar speech erbij en zei: "We zullen later zo dronken worden.” Dit deed ze voordat ze vergat wie ze moest bedanken.

Reacties op Twitter
Olivia’s speech werd goed ontvangen op Twitter. Veel kijkers van de uitreiking vonden haar toespraak hartverwarmend en grappig. Eén Twitteraar zei: "De meest perfecte toespraak: Olivia Colman wint de beste actrice. #BAFTA Er is gewoon geen beter mens op aarde."Iemand anders zei:  "Eerlijk gezegd, maak gewoon Olivia Colman de koningin en alles komt in orde." Clare Balding zei: "God, ik hou van Olivia Colman, ze is een absoluut juweeltje en verdient elke onderscheiding die ze krijgt omdat ze briljant, getalenteerd, aardig, genereus en grappig is ... Miljoenen van ons willen nu dat we vanavond met haar dronken kunnen worden!”
 


Bekijk hieronder de speech. 
 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Bron Foto: ANP