Actrice Olivia Colman won zondag de BAFTA voor beste actrice voor haar rol als Queen Anne in de film The Favourite. Met haar speech pakte ze het publiek in.

Olivia Colman was overweldigd door opwinding en emotie toen ze de prijs voor haar rol in het kostuumdrama in ontvangst nam.

More content below the advertising

The Favourite wist zeven prijzen in de wacht te slepen tijdens de jaarlijkse prijsuitreiking door de Britse Film- en Televisieacademie. Onder andere voor beste originele scenario en beste kostuumontwerp. De film won ook de prijs voor Outstanding British Film.

De actrice is in het najaar te zien als Queen Elizabeth II in het derde seizoen van The Crown.

Jurk
Olivia arriveerde zondagavond in de Royal Albert Hall in Londen in een op maat gemaakte monochrome jurk van Emilia Wickstead. De in Nieuw-Zeeland geboren designer heeft eerder voor Kate Middleton en Samantha Cameron, een Britse zakenvrouw en de vrouw van de voormalige Britse premier David Cameron, ontworpen. 

De outfit van Olivia werd gecomplementeerd met sieraden van Swarovski en hakken van Jimmy Choo.

Speech
Olivia Colman was overweldigd door opwinding en emotie toen ze de prijs voor beste actrice in ontvangst nam. Ze pakte haar speech erbij en zei: "We zullen later zo dronken worden.” Dit deed ze voordat ze vergat wie ze moest bedanken.

Reacties op Twitter
Olivia’s speech werd goed ontvangen op Twitter. Veel kijkers van de uitreiking vonden haar toespraak hartverwarmend en grappig. Eén Twitteraar zei: "De meest perfecte toespraak: Olivia Colman wint de beste actrice. #BAFTA Er is gewoon geen beter mens op aarde."Iemand anders zei:  "Eerlijk gezegd, maak gewoon Olivia Colman de koningin en alles komt in orde." Clare Balding zei: "God, ik hou van Olivia Colman, ze is een absoluut juweeltje en verdient elke onderscheiding die ze krijgt omdat ze briljant, getalenteerd, aardig, genereus en grappig is ... Miljoenen van ons willen nu dat we vanavond met haar dronken kunnen worden!”
 


Bekijk hieronder de speech. 
 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Bron Foto: ANP

Dit weekend is de laatste kans om het kind in je jezelf te ontdekken bij de bijzondere tentoonstelling Een Ontembare Kracht in het CoBrA-museum. gaat dat zien!

In deze grootschalige kunsttentoonstelling speelt het Cobra Museum als het ware met de creativiteit, spontaniteit en puurheid van kinderen. In een bijzondere opstelling waarbij gebouwd, gekropen en geklommen moet worden, voelen de kinderen zich in het museum helemaal thuis en worden volwassenen in staat gesteld het kind in zichzelf te herontdekken. 

More content below the advertising

Kunstwerken van bekende CoBrA-kunstenaars staan schouder aan schouder met werken van hedendaagse kunstenaars. 

CoBrA-lid van het  eerste uur Karel Appel zei: “Onze dromen, ons gedrag, ons werk, het had inderdaad iets kinderlijks. In die tijd wilden we net als kinderen iets van de grond af opbouwen.”

Veel van deze kunstenaars begonnen met het verzamelen van kinderkunst en lieten zich direct beïnvloeden door de onderwerpen, vormen en technieken van kinderen. Ook werkten ze regelmatig samen met kinderen en toonden hun werk in tentoonstellingen en tijdschriften direct naast kindertekeningen.

De meeste kunstenaars binnen de groep probeerden dan ook om net zo onbevangen en spontaan als een kind te schilderen, waardoor hun schilderijen soms ook echt aan kindertekeningen doen denken.

Tot en met 17 februari 2019 bezoek je Een Ontembare Kracht in het CoBra-museum. Een aanrader!

Midden in Apeldoorn staat sinds 1899 de fabriek van Royal Talens waar al 120 jaar de meest kleurrijke kunstschildersverf wordt geproduceerd.

Experience Centre
In het Experience Centre, hét creatieve centrum van Royal Talens, vlak naast het monumentale hoofdgebouw, krijg je door de geweldige entourage direct zin om aan de slag te gaan. Overal staan producten die je kan uit proberen en werkstukken ter inspiratie.

More content below the advertising

Workshops
Het werken met al die mooie materialen kan tijdens één van de vele workshops die er worden gegeven. Denk aan werken met ecoline, mixed media, soft pastel, maar ook schilderen met de water vermengbare olieverf Cobra. Voor zowel de beginner als de wat meer ervaren creatieveling staat er wel wat op het programma. De workshops worden gegeven door één van de ervaren vaste medewerkers van het Experience Centre, maar ook worden er regelmatig gastdocenten uitgenodigd om het aanbod in workshops en technieken zo groot mogelijk te maken.

Rondleiding
Tijdens een rondleiding door de fabriek kun je met eigen ogen zien hoe al die mooie verf geproduceerd wordt. Een uitermate boeiend proces! Van los pigment tot de uiteindelijke verf in de tube, alles komt voorbij. Daarbij wordt er ook heel veel informatie over verf, de gebruikte grondstoffen, het productie- en het verpakkingsproces gegeven. De vakkundige en zeer betrokken medewerkers in de fabriek helpen daar vaak graag nog bij mee door iets extra te laten zien of uit te leggen.

Er worden regelmatig workshops en rondleidingen georganiseerd welke te vinden en te boeken zijn via de website www.royaltalensexperience.nl. Voor groepen vanaf 14 personen kunnen er op maar gemaakte programma’s worden samengesteld; neem hiervoor contact op met het Experience Centre.

De locatie is uitstekend bereikbaar met openbaar vervoer, het station is op enkele minuten loopafstand en prima bereikbaar met de eigen auto.