Ben je dol op de schilderijen Amandelbloesem, Zonnebloemen en Korenveld onder onweerslucht van Van Gogh? Dan is deze mini-collectie 'iconische kaasproducten' echt iets voor jou.

Twee Nederlanders met een passie voor hun ambacht: Vincent van Gogh en Willem Bos, oprichter van Boska, Beiden hebben een nalatenschap waar we anno 2019 nog steeds van kunnen genieten.

Article continues after the ad

Kaasboor

Willem Bos, smid van beroep, smeedde in 1896, in Bodegraven zijn eerste kaasboor voor lokale kaasboeren in de regio Gouda, kaashart van Nederland. Vandaag de dag is Boska uitgegroeid tot een wereldwijd gerenommeerd merk, met een breed assortiment 'hoogwaardige kaastools voor thuisgebruik'.

'Iconische kaasproducten'

Voor hun samenwerking met het Van Gogh Museum liet Boska zich inspireren door drie meesterwerken van Vincent Van Gogh; Amandelbloesem, Zonnebloemen en Korenveld onder onweerslucht. Elk werk heeft zijn eigen mini-collectie bestaande uit 'iconische kaasproducten', zoals een serveerplank, kaasschaaf, kaasmessenset, mini-kaasschaaf en een kaasset met een mini-schaaf en rasp.

Liefde

Van Gogh schilderde Amandelbloesem als cadeau voor de pasgeboren zoon van zijn geliefde broer Theo. En met zijn Zonnebloemen wilde Van Gogh zijn vriend Paul Gauguin verwelkomen in het Gele Huis. Uit het Korenveld onder onweerslucht spreekt Van Goghs liefde voor de natuur, wat voor hem een oneindige inspiratiebron was.

De Boska x Van Gogh Museum-collectie is online verkrijgbaar op boska.com en vangoghmuseumshop.com, via geselecteerde warenhuizen en kookwinkels en de Van Gogh Museum-shop.

Beelden: Boska

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in