Na een pop-up winkel en een pop-up restaurant kon het niet uitblijven, het ‘ik-duik-ergens-leuk-mee-op-op- een-top-plek’ concept heeft nu ook kunst bereikt. In Amsterdam opent dit weekend Berend Boorsma (1977) in Galerie Amsterdam Stories.

Deze solotentoonstelling van Boorsma is een project van kunstkenners Stefany Rietkerk en Margreet Nanning in samenwerking met Galerie Amsterdam Stories en Klerkx International Art Management.

‘Folding Views’ toont het meest recente werk van een kunstenaar die de schilderkunst terugbrengt tot robuuste, architectonische vormen en de essentie van de vouw. De verstorven kleuren geven het werk iets zachts, bijna mystiek, alsof ze de tijd hebben doorstaan. 

Article continues after the ad

Boorsma’s composities zijn rijk aan sfeer door het harmonieuze kleurgebruik en de nuances in de textuur. Zijn inspiratie vindt hij in het werk van grote voorgangers en in de natuur: in het voortdurend in- en uitvouwen van de blaadjes en bloemen van planten.

Dit principe vertaalt hij naar ruimtelijke structuren: bouwkundige vormen die subtiel om elkaar heen zijn gevouwen en in de lucht lijken te zweven.

Folding Views in Galerie Amsterdam Stories

Folding Views is Boorsma’s tweede solotentoonstelling en van 1 september tot 22 september te zien in  in Galerie Amsterdam Stories. Nieuwe Spiegelstraat 59. Openingstijden: Woensdag t/m zaterdag van 12.00-18.00 uur.

En waarom jij ook moet komen? De Nouveau redactie is bij de opening op 1 september van 15:00 tot 20:00. Tot ziens!

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in