Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

De walkman is weer hip

Deze retro-muziekdrager bestond begin deze maand veertig jaar, en zelfs nu wordt de walkman nog als iets hips gezien. Zeg nou zelf: meeblèren met je favoriete muziek in stereo en klooien met het lint in een cassettebandje had ook wel wat. In 1979 werd dé uitvinding van de jaren zeventig geboren. ...

De walkman is weer hip

Deze retro-muziekdrager bestond begin deze maand veertig jaar, en zelfs nu wordt de walkman nog als iets hips gezien. Zeg nou zelf: meeblèren met je favoriete muziek in stereo en klooien met het lint in een cassettebandje had ook wel wat.

In 1979 werd dé uitvinding van de jaren zeventig geboren.

Razend populair

De bedenker? Sony. Het was een klein compact ding en kon gewoon mee in je binnenzak. De muziekspeler was vrij kostbaar, zo'n 150 dollar (zo'n 130 euro). Duur of niet, de walkman was razend populair.

De allereerste

Uiteindelijk verkocht Sony zo'n 400 miljoen walkmans. Veel meer dan verwacht: het bedrijf hoopte de 30.000 die ze hadden gemaakt te verkopen. Sinds 2010 worden de echte walkmans niet meer gemaakt, maar dankzij de cassettespeler is de industrie van compacte muziekspelers wel enorm!

Bron: Tweakers Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in