Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

De leukste weekend uitjes

De leukste weekend uitjes

Nouveau ontzorgt je graag op genietgebied. Hieronder de leukste tips voor dit weekend.

Hoorn – Withoos meest Withoos
Fotograaf Hans Withoos, een nazaat van de 17de eeuwse fijnschilder Matthias Withoos, is al even beroemd als zijn illustere voorvader. Voor deze expositie liet Withoos zich inspireren door het werk van zijn betovergrootvader met als  resultaat veertig spannende en verrassende beeldbewerkingen. Moeiteloos overbrugt Hans Withoos zo 350 jaar.  
Info: Westfries Museum

Amsterdam – Hellenic/Nostalgic

De Belgische kunstfotograaf Kim De Molenaer komt met een klassieke, tijdloze zwart-wit fotoserie met Griekenland als onderwerp. Mythologie, historie, architectuur… ze hebben alle een plaats in de beelden die de schoonheid van het Land van de Goden op bijzondere wijze weerspiegelen.
Info: Eduard Planting Gallery

Zeist – De kunst van het anders zien

In Slot Zeist wordt een speciale jubileumexpositie gehouden ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan van de stichting KUBES. Deze stichting heeft als doel de wereld van kunst en cultuur toegankelijk te maken voor kunstenaars met een visuele handicap. In Zeist ruim tachtig foto’s, tekeningen en schilderijen die uitdagen om eens anders te kijken naar kunst.  
Info: Slot Zeist

Utrecht - Een kleurrijke blik op de middeleeuwen

Stap in de wondere wereld van middeleeuwse miniaturen. Een magisch universum vol kleur, fantastische wezens, dieren en bloemen, verfijnd weergegeven op minuscule schilderijtjes en in handgeweven manuscripten. Een unieke collectie van hoog niveau.
Info: Catharijne Convent

Oss – We are food

Hoe vaak staan we eigenlijk stil bij wat we dagelijks eten? In deze expositie een reeks kunstwerken die de kijker op originele wijze bewust maakt van zijn band met voedsel. De werken van onder anderen Guido Geelen, Kees de Kort, Louise te Poele, Marie Cécile Thijs en Tjalf Sparnaay, zijn van relativerend tot verontrustend en komisch.  
Info: Museum Jan Cunen