Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

De leukste weekend-uitjes

De leukste weekend-uitjes

Nouveau ontzorgt je graag op genietgebied. Hieronder de leukste tips voor aankomend weekend.

FILM: PHANTOM THREAD

ROTTERDAM: Museumnacht
Rotterdam is booming, niet alleen bij Lonely Planet (riep 010 uit tot een van de must-visit city’s van nu), maar zeker ook op kunst en cutuurgebied. In één nacht ontdekken wat Rotterdam allemaal daarbij te bieden heeft? Dat kan a.s. zaterdag bij de Museumnacht010. Stap in de wondere wereld van maskers in het Wereldmuseum, bezoek galerie Joey Ramone voor kampvuurgesprekken, of ervaar kunst in het donker in Het Oogziekenhuis.
Info: Museumnacht010

UTRECHT: Centraal Museum
In Utrecht is al een tijdje Pyke Koch te zien, een van de meest omstreden Nederlandse kunstenaars vanwege zijn nazi-sympathieën. Met deze wetenschap in het achterhoofd bekijk je zijn schilderijen met nog meer duiding. In deze tentoonstelling wordt Kochs werk getoond in de context van dat van zijn tijdgenoten – niet alleen van Nederlandse kunstenaars als Carel Willink, Raoul Hynckes en Charley Toorop, maar ook van Georg Grosz, Anton Räderscheidt en Christian Schad, als vertegenwoordigers van de Neue Sachlichkeit in Duitsland.
Info: Centraal Museum

WINTERSWIJK: Villa Mondriaan
Museum Villa Mondriaan brengt Piet Mondriaan, Jan Sluijters en Cees Spoor samen die gezamenlijk ruim 100 jaar geleden een veelbesproken tentoonstelling van hun werk in het Stedelijk Museum Amsterdam organiseerden. Pareltje in de Achterhoek.
Info: Villa Mondriaan

MAASTRICHT: Vrijthof

Museum aan het Vrijthof staat bekend om zijn kabinetten en stijlkamers, en dat maakt het de perfecte tentoonstellingsruimte voor Ted Noten, en een rondreis door zijn creatieve brein. Van tassen, sieraden, 3D-geprinte objecten, maar ook installaties, projecties en fotografie. Helemaal Ted.
Info: Museum Vrijthof

NEDERLAND: Roem
Victor Reinier bijna kunnen aanraken? Dat kan op het toneel. Victor toert namelijk samen met Renée Soutendijk door het land, in de voorstelling Roem. Waar de kenner trouwens een grap naar Flikken Maastricht in kan zien. Script is van gelouterd toneelschrijver Ger Thijs. Louter klasse dus op het podium. En Nouveau geeft 5 X 2 kaarten weg! Klik hier