Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

De hitlijsten der hitlijsten: de Top 40 zijn we toch niet vergeten?

Binnenkort (vanaf 1 december) kunnen we weer stemmen voor de Top 2000 van de zender Radio2. Voor velen op dit moment de lijst der lijsten. Maar vroeger was dat de Top 40!  Deze beroemde lijst - 'de enige echte alle veertig op een rij' - vol hits bestaat inmiddels meer dan een halve eeuw. Zo'n bee...

De hitlijsten der hitlijsten: de Top 40 zijn we toch niet vergeten?

Binnenkort (vanaf 1 december) kunnen we weer stemmen voor de Top 2000 van de zender Radio2. Voor velen op dit moment de lijst der lijsten. Maar vroeger was dat de Top 40! 

Deze beroemde lijst - 'de enige echte alle veertig op een rij' - vol hits bestaat inmiddels meer dan een halve eeuw. Zo'n beetje elke vrijdagmiddag zaten we aan de radio gekluisterd als puber nadat we uit school kwamen.

Nostalgie

Cassettebandjes in de aanslag en opnemen maar! En dan vooral overspoelen als je bandje vol was en je net dat ene nummer erop wilde hebben. Herkenbaar?

Amerika

De top 40 is eigenlijk komen overwaaien uit Amerika. Daar kenden ze het fenomeen hitlijsten al. In Nederland niet, maar in 1965 veranderde dat. Toen werd de allereerste lijst uitgezonden op Radio Veronica.

Nummer 1

De echte bekendheid kwam toch wel in 1989 toen Erik de Zwart het stokje van Lex Harding (zie foto) overnam. Toen was het nog ouderwets plaatjes draaien. En nog steeds bestaat de Top 40 na al die tijd. Hij is elke week te beluisteren op Radio 538. Op dit moment staat Davina Michelle met Duurt te lang op nummer 1! Leuk weetje: tijdens de allereerste Top 40 voerde The Beatles de lijst aan met Feel Fine.

Bron: Top 40 Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in