Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

De grootste charmeur allertijden is niet meer….

De Armeens-Franse chansonnier Charles Aznavour is in Parijs overleden op 94-jarige leeftijd. Charles Aznavour wordt beschouwd als één van de grootste chansonniers van de 20ste eeuw. Geboren als Sahnour Aznavourian 22 mei 1924 in Parijs uit Armeense ouders. In zijn begin jaren verdiende hij vooral...

De grootste charmeur allertijden is niet meer….

De Armeens-Franse chansonnier Charles Aznavour is in Parijs overleden op 94-jarige leeftijd.

Charles Aznavour wordt beschouwd als één van de grootste chansonniers van de 20ste eeuw. Geboren als Sahnour Aznavourian 22 mei 1924 in Parijs uit Armeense ouders. In zijn begin jaren verdiende hij vooral de kost door voor anderen muziek te schrijven, zoals Edith Piaf. Eenmaal beroemd werd hij de Frank Sinatra van Frankrijk genoemd.

Zijn carrière van 70 jaar bracht 294 albums en 1.200 liedjes voort, waaronder de klassiekers La Bohème en What Makes a Man.

In Nederland werd de zanger bekend in de jaren zestig en zeventig met hits als For me... formidable, Yesterday When I Was Young, The Old Fashioned Way, She en Mes emmerdes. 

Aznavour zong meestal in het Frans en maakte een enkel uitstapje naar het Engels, bijvoorbeeld met She, waarvoor hij in Groot-Brittannië een platina plaat kreeg.

Wij verwachten vanavond een thema-uitzending van DWDD, want Mathijs van Nieuwkerk is groot fan van Aznavour.