Zij een eigenwijze en introverte vrouw die dol was op chocolade. Hij een driftkop en - volgens haar - een boerenkinkel. Toch vonden Alexandra Radius en Han Ebbelaar in 1959 elkaar door hun gezamenlijke passie: dansen.

Het danskoppel leert elkaar zestig jaar geleden kennen in het jaar dat het Nederlands Dans Theater werd opgericht.

Article continues after the ad

Dans en liefde

De eerste keer dat ze samen dansten was in Nachteiland van Rudi van Dantzig. Vanaf dat moment begint een leven vol dans (en later ook liefde) samen. Han en Alexandra dansen vervolgens een aantal jaren in New York en daarna - eenmaal terug in Nederland - bij Het Nationale Ballet. 

Na enige tijd werden de twee verliefd op elkaar. Han eerder op Alexandra dan andersom, zo vertelde Alexandra in een interview. Op 17 januari 1963 trouwt het danskoppel. Ze hebben geen kinderen gekregen.

Meer dan vijftig jaar getrouwd!

In 1989 kregen het danspaar gezamenlijk de VSCD Oeuvreprijs. Han werd in 2009 benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. En nu viert het koppel hun 56-jarige huwelijk. Wow!

Bron: Een Leven Lang Theater/Theaterkrant Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in