Sinds 1900 werd er weinig meer veranderd aan dit historisch monument. Daar brengt Chanel nu verandering in met een uitzonderlijke renovatie om het Grand Palais weer in oude stijl te doen herleven.

In de geest van oprichter Gabrielle Chanel, zet het mode-imperium zich in voor de historie en cultuur (van Parijs). Ze zijn de exclusieve sponsor van een enorme verbouwing die in 2024 af moet zijn.

Het Grand Palais heeft een warme band met Chanel. Karl Lagerfeld koos het monument sinds 2005 voor zijn Ready-to-Wear en Haute Couture shows. Sindsdien is het een terugkerende locatie in bij diverse collecties. 

De renovatie van het Grand Palais moet Parijs weer als artistieke hoofdstad op de kaart zetten.

Nog even geduld dus, wij kijken er enorm naar uit!

In de historische ambiance van Maastricht bezoek je ’s werelds meest prestigieuze, internationale kunst- en antiekbeurs: TEFAF Maastricht. 275 kunst- en antiekhandelaren vanuit de gehele wereld nemen deel aan deze beurs.

Zij presenteren werk van Oude Meesters en antieke voorwerpen, maar ook een breed scala aan moderne en hedendaagse kunst, sieraden en werken op papier. 

Nouveau aanbieding

Je wordt ontvangen in de Private Lounge met koffie en zoetigheid. Een professionele gids leidt je vervolgens langs de hoogtepunten van de vele elegant geëtaleerde meesterwerken.

Je ontmoet Jaap Polak, gerenommeerd galeriehouder en expert bij het programma Tussen Kunst en Kitsch. Hij vertelt over het métier en de kunstwerken die hij meegenomen heeft naar TEFAF.

Aansluitend kun je op eigen gelegenheid de indrukwekkende kunst- en antiekbeurs verder verkennen.

Wil je later op de dag nog een keer terug naar de Private Lounge voor een drankje? Deze staat de hele middag voor je open! Dit arrangement is een must voor de ware kunst- en antiekliefhebber.

Dit arrangement is inclusief:

• Entree TEFAF t.w.v. € 40,-

• Toegang tot Private Lounge TEFAF 

• Ontvangst met koffie en bonbon in Private Lounge

• Rondleiding van 1 uur door professionele gids

Datum: 17 maart 2018

Tijd:

11.30 - 12.00 Ontvangst met koffie en bonbon in de Private Lounge TEFAF

12.00 - 13.00 Rondleiding van 1 uur door professionele gids

Vanaf 13.00 Vrij bezoek TEFAF, de Private lounge blijft beschikbaar voor Nouveau gasten gedurende de middag

Prijs: € 52,50 per persoon

Je aanmelden voor dit evenement kan tot 27 februari. 

Ja, ik wil graag naar TEFAF met Nouveau.

Beelden: Harry Heuts en Loraine Bodewes.

Spaans temperament, virtuoze dansers in een klassiek verhaal met moderne vaart: het Nationale Ballet brengt een verrassend frisse versie van Don Quichot op de planken.

Passie, humor, bravoure en een regie die het Muziektheater laat vlammen: het ballet Don Quichot, naar de roman van Miguel de Cervantes, is terug in Nederland.

Dit hoogtepunt uit de balletgeschiedenis werd voor het eerst opgevoerd in het Bolsjoj-heater in Moskou in 1869.

Het is een van de meest gebrachte voorstellingen ter wereld en zit zo vol levenslust - waaiers! capes! flamenco! humor! - dat het een heerlijke avond uit is in de donkere start van het jaar.

‘Als ik denk aan Quichot zie ik geen eenzame man op een paard,’ zegt choreograaf Alexei Ratmansky, ‘maar een plein waarop van alles gebeurt. De energie, de roddels, de ontmoetingen, de ruzies: ze horen allemaal bij het verhaal.’

Love story

Het ballet was in de choreografie van Ratmansky – volgens kenners de beste versie van dit klassiek-romantische epos – in 2010 voor het eerst te zien in Nederland.

Zijn Don Quichot werd tot in China aan toe enthousiast ontvangen en leverde de solisten nominaties voor diverse dansprijzen op. Ratmansky liet zich inspireren door oerversie van Marius Petipa, waarbij het verhaal vooral draait om de verliefde herbergierdochter Kitri en de barbier Basilio. Haar vader wil niets van de liefde weten en huwelijkt haar uit aan de rijke onbenul Gamache.

Tevergeefs, want met hulp van een bont gezelschap dorpsgenoten geeft hij het stel uiteindelijk toch zijn zegen.

'De energie, de roddels, de ruzies: ze horen bij het verhaal’

Nieuwe energie

De rollen van de licht afwezige ridder Don Quichot en zijn schildknaap Sancho Panza (Peter Faber en Frans Schraven) zijn door Ratmansky in het liefdesverhaal verwerkt. De dolende mannen raken betrokken bij de perikelen rond Kitri en Basilio, zetten alles en iedereen op het verkeerde been en bemoeien zich op hilarische wijze overal mee.

‘Ik heb respect voor de traditionele versie van het ballet, maar dansers kunnen tegenwoordig zoveel meer en ook technisch is er zoveel meer mogelijk,’ zegt Ratmansky. ‘Als ik muziek hoor, zie ik daar vanzelf passen en bewegingen bij. Door die flow te volgen, ontstaat er een nieuwe energie die deze Don Quichot zo dynamisch maakt.

Ballet is vaak romantisch, melodisch. Dit is klassiek met een kick.’

Winactie

Nouveau mag 20 x 2 kaarten weggeven voor de voorstelling op 22 februari a.s. om 20:00 uur bij het Nationale Opera & Ballet in Amsterdam.

Vul onderstaand formulier en en wie weet ben jij één van de gelukkigen. Deze actie is gesloten!