Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Boekentips van de Nouveau-redactie: 8x perfect voor de feestdagen

Lekker jezelf even helemaal te verliezen in een boek de laatste dagen van het jaar. Dit zijn de favorieten van de Nouveau Redactie: 1. Claudia Straatmans, Hoofdredacteur: Celeste Ng: Kleine brandjes overal Reese Witherspoon heeft al de rechten van dit boek gekocht, dus dat belooft wat. En ook in ...

Boekentips van de Nouveau-redactie: 8x perfect voor de feestdagen

Lekker jezelf even helemaal te verliezen in een boek de laatste dagen van het jaar. Dit zijn de favorieten van de Nouveau Redactie:

1. Claudia Straatmans, Hoofdredacteur:

Celeste Ng: Kleine brandjes overal

Reese Witherspoon heeft al de rechten van dit boek gekocht, dus dat belooft wat. En ook in mijn Boekenclub was deze roman over moeder-dochter relaties een hit.

Twee moeders en hun band met hun dochters worden door elkaar heen gevlochten, spelend in een klein zogenaamd perfect stadje, meeslepend opgeschreven. Een spiegel voor je eigen verhouding met je kind.

2. Wies Verbeek. Coördinator lifestyle/ageless:

Dan neem je toch een nieuwe, Antoinette Scheulderman

Wat was ik blij en opgelucht toen ik dit boek las. Het boek gaat over intense verdriet dat je kan hebben na het overlijden van een huisdier en dat veel mensen dat verdriet niet begrijpen.

Antoinette rouwde meer dan een jaar om haar hondje Bubbels en veel mensen in haar omgeving vonden het maar wat raar. “Het was maar een dier,” hoorde ze veel zeggen. Ik denk dat veel dierenliefhebbers zich in het boek zullen herkennen.

Antoinette spreekt o.a. met Eva Jinek, Paul de Leeuw, Linda de Mol, Jan Wouters, Janine Abbring, Britt Dekker, Barry Hay en Yvette van Boven. Dit is echt een ontroerend en zo nu en dan hilarisch boek, vol bijzondere gesprekken.

3. Margreet Nanning, Brand Marketeer tipt:

Het einde van de eenzaamheid van Benedict Wells

Mijn boekentip voor de kerstdagen is dit verhaal van de hoofdpersoon Jules Moreau die na een motorongeluk geconfronteerd wordt met herinneringen uit zijn jeugd.

Jules, zijn zus Liz en broer Marty verloren al heel vroeg hun beide ouders. Voor alle drie laat dit diepe sporen na in de rest van hun leven en heeft dit een weerslag op hun relaties, carrière en de familiebanden.

Zware thema’s op een prachtige ontroerende manier beschreven.

4. Harmke Kraak, Eindredacteur:

Pelgrim van Philip Dröge

Het beschrijft in geuren en kleuren het leven van Christiaan Snouck Hurgronje, een avonturier die er na een studie Arabisch in 1885 in slaagt als een van de eerste westerlingen het heilige Mekka binnen te komen.

Ook beleeft hij allerlei avonturen in Nederlands-Indië en raakt hij in spionagepraktijken verzeild. Uiteindelijk keert hij terug naar Leiden. Het boek leest als een spannende avonturenroman, maar is het waargebeurde levensverhaal van de reislustige en erudiete Snouck Hurgonje.

5. Marion Florusse, Chef tekst/human interest:

Mooi doodliggen van A.F.Th. Van der Heijden

Omdat het prachtig geschreven is en ontroerend, maar niet sentimenteel, hoe hij zijn gestorven zoon Tonio ten tonele voert als fotograaf en hem daarmee, als het ware, een nieuw leven geeft.

Zichzelf en zijn vrouw offert de auteur op. Het schrijversechtpaar in het boek komt, op weg naar een schrijverscongres, om bij een vliegramp. Hij keert daarmee de rollen om en laat de zoon rouwen om zijn ouders in plaats van andersom. Zoals het hoort, zou je denken...

6. Merijn van den Boom, Online editor:

Olijfolie – Het naslagwerk van Wilma van Grinsven-Padberg

Ik ga niet voor een leesboek, maar voor een kookboek. En wel deze over olijfolie.

De schrijfster is de eerste officiële Nederlandse olijfolie-sommelier en wat zij kan proeven is echt ongelofelijk: Of olijven te lang langs de weg hebben gelegen of dat het te lang duurde voordat olijven geperst zijn. Ze kan zeer slecht tot de allerbeste beoordelen.

Er gaat een wereld voor je open! Leuk cadeautje voor een culi-liefhebber.

7. Karen Terpstra, Vormgever

Het enige ware verhaal van de wereld van Lynn McFall

Beetje filosofisch geschreven boek over een vrouw die op zoek is naar van alles maar vooral zichzelf.

Ik ben het twintig jaar geleden gaan lezen, maar nog steeds haal ik er een soort waarheid uit die je pas begrijpt met de jaren. Laten we zeggen: het is een mooi omschreven leerproces!

8. Claudia Witteveen, Royalty-verslaggever op Nouveau.nl

‘Ik zal verdwijnen in het donker’ van Michelle McNamara

Mijn boekentip van dit jaar is een true crime-boek met een bijzonder randje. De schrijfster overleed tijdens het schrijfproces. Haar collega’s maakten het boek met haar research voor haar af.

Het draait om de misdaden van meerdere seriemoordenaars in Californië in de jaren tachtig. Of zijn er toch geen meerdere daders? Voor fans van true crime, zoals Making a Murderer op Netflix, een echte must-read.

Het boek heeft veel losgemaakt: na Michelle’s dood werd er zelfs een verdachte opgepakt.

Dat waren ze! En als je echt zeker wil weten dat je het boek op tijd in huis hebt, dan kun je ‘m natuurlijk ook als E-book bestellen.