Beverly Hills 90210, 2019
Beverly Hills 90210, 2019

Het is de ultieme Throwback Thursday: vertrouwde cast, nieuwe serie.

Tussen 1990 en 2000 genoten miljoenen tv-kijkers wekelijks van het leven van zes tieners in de buitengewoon welvarende postcode 90210 in Beverly Hills. De serie begon met de cultuurschok die tweeling Brandon (Jason Priestley) en Brenda (Shannen Doherty) ondergingen toen ze met hun ouders van Minnesota naar Los Angeles waren verhuisd.

Article continues after the ad

Later stond Beverly Hills 90210 ook bekend om de taboes die werden verbroken over seks, date rape, homefobie, alcoholisme, huiselijk geweld, suïcidale gevoelens en aids. De cast was destijds zelf al dik in de twintig toen de acteurs tieners moesten spelen en kende nogal wat wisselingen. Alleen Jennie Garth, Brian Austin Green (midden achter), Tori Spelling (links) en Ian Ziering (rechts, zittend)waren in alle afleveringen te zien.

Inmiddels zijn we krap twintig jaar, vijf franchise-series en een sequel met jongere acteurs verder. Maar vanavond maakt de originele cast...

....minus de eerder dit jaar onverwacht overleden Luke Perry die Dylan speelde...

...een sterke comeback met BH90210. In de nieuwe reeks van zes afleveringen pakken ze hun oude personages weer op, maar worden in de verhaallijnen ook dingen verwegen die de acteurs zelf hebben meegemaakt.

En zoals de meeste veertigers hebben ze allemaal de nodige levenservaring opgedaan. Shannen overleefde een weinig sympathieke reputatie en een verwoestende vorm van borstkanker die haar een aanzienlijk milder wereldbeeld opleverde.

Jason moest afkicken van alcohol en liet bijna het leven in een crash.

Jennie  (Kelly Taylor) leeft met een lekkende hartklep en is toe aan haar vierde huwelijk met haar derde man.

Gabrielle Carteris (Andrea Zuckerman) werd getroffen door de ziekte van Bell, een tijdelijke gezichtsverlamming. Voor haar is het een comeback voor de camera, ze werkt al jaren als vice-president voor de acteursvakbond SAG-AFTRA.

Brian Austin Green (David Silver) bleef ook na Beverly Hills 90210 acteren, draaide ernaast als DJ en heeft een hartstochtelijke relatie met Meghan Fox, met wie hij drie zonen heeft. Het stel is al talloze keren uit elkaar gegaan en weer bij elkaar gekomen.

Tori Spelling (Donna Martin) wist nooit door te breken naar de A-lijst, maar is wel zeer bekend geworden als realityster die zich steeds failliet shopt en een tumultueus huwelijk onderhoudt met Dean McDermott, met wie ze vijf kinderen heeft.

Ian Ziering (Steve Sanders) dreigde na 2000 uit beeld te verdwijnen, maar maakte in 2013 een verrassende (en hilarische) comeback in de Sharknado-franchise: volstrekt ongeloofwaardige rampenfilms waarin hij met veel gevoel voor zelfspot een vet aangezette held speelt. Ziering is niets te gek: hij werkte al eens een maand met de Chippendales en verscheen in een realityshow Worst Cooks.

Klaar voor het feestje van herkenning? Dan gaat de Peach Pit nú open.

BH90210 is te zien op Fox, donderdag 8 augustus 2019, 21:00

Foto's (c) Fox, ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in