Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Anneke Grönloh (76) overleden in Frankrijk

Wie kent haar niet? Zangeres Anneke Grönloh is nog steeds een van de meest verkochte Nederlandse artiesten allertijden. Vrijdagochtend overleed ze op haar vakantieadres in Frankrijk, zo maakt haar management vandaag bekend. Vorig jaar trad de zangeres nog voor het laatste op. Grönloh is een van d...

Anneke Grönloh (76) overleden in Frankrijk

Wie kent haar niet? Zangeres Anneke Grönloh is nog steeds een van de meest verkochte Nederlandse artiesten allertijden. Vrijdagochtend overleed ze op haar vakantieadres in Frankrijk, zo maakt haar management vandaag bekend.

Vorig jaar trad de zangeres nog voor het laatste op.

Grönloh is een van de best verkochte Nederlandse artiesten allertijden. Ze werd wereldberoemd door haar hit Brandend Zand dat in 1962 een halfjaar lang hoog in de hitlijsten stond. 

In die tijd was ze dan ook een heus stijlicoon. Haar bruiloft met Wim Jaap van de Wal was een heus society-event en werd onder grote belangstelling van het publiek voltrokken.

Zij verkocht meer dan 30 miljoen platen. In 2012 ontving ze daar een driedubbel platina album voor.

Grönloh was behalve in Nederland heel populair in Duitsland en Azië. In 1964 vertegenwoordigde zij Nederland bij het Eurovisie Songfestival met het nummer Jij bent mijn leven. Zij behaalde hiermee de tiende plaats.

Hier hoor je dat optreden:

Vijftigjarig jubileum

In 2009 straalde ze tijdens het concert ter ere van haar vijftigjarig jubileum als artieste. De zangeres trad op in de Koninklijke Schouwburg samen met bevriende collega's als Willeke Alberti, Ria Valk en Ronnie Tober.

Bron: NU.nl/Beeld: ANP