Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

5 heerlijke boeken die zich afspelen in Frankrijk

Heerlijk verdwalen in een boek op vakantie. En helemaal leuk; als het boek gaat over de plek waar je bént. Daarom: 7 vakantieboeken die zich afspelen in Frankrijk. Een lekker glas wijn erbij, wat toastjes met kaas die je ’s middags nog op de markt hebt gehaald en dan uren ongestoord doorlezen. 1....

5 heerlijke boeken die zich afspelen in Frankrijk

Heerlijk verdwalen in een boek op vakantie. En helemaal leuk; als het boek gaat over de plek waar je bént. Daarom: 7 vakantieboeken die zich afspelen in Frankrijk. Een lekker glas wijn erbij, wat toastjes met kaas die je ’s middags nog op de markt hebt gehaald en dan uren ongestoord doorlezen.

1. Nacht in Parijs van Eugen O. Chirovici

Op een regenachtige avond in New York geeft psycholoog James Cobb een lezing over het terughalen van verborgen herinneringen. Na afloop vraagt een oude man hem om hulp.

Een intrigerend mysterie over geheugen, motieven en hoe weinig we eigenlijk over onszelf weten.

2. Dochter van Frankrijk en De vergeten zomer van Carol Drinkwater

Carol Drinkwater werd bekend door haar rol als Helen Herriot in de BBC-serie James Herriot. Als schrijfster kreeg ze wereldwijd succes met haar memoires over de olijfgaard die ze samen met haar man bewoonde in Zuid-Frankrijk.

Recent verschenen: De vergeten zomer en Dochter van Frankrijk die allebei de moeite waard zijn.

3. Bericht uit Parijs, Guillaume Musso

Madeline en Jonathan kennen elkaar niet en zouden elkaar ook nooit meer tegengekomen zijn. Ware het niet dat ze na een botsing op het vliegveld per ongeluk elkaars telefoon hebben gepakt.

Het duurt niet lang voordat ze toegeven aan de verleiding om in elkaars telefoon te kijken. Dit leidt tot een schokkende ontdekking: hun levens zijn met elkaar verbonden door een geheim waarvan ze dachten dat het voor altijd begraven zou blijven.

Musso laat je werkelijk ademloos achter in deze thriller die leest als een film! Voor de liefhebbers van Suzanne Vermeer.

4. Het huis aan de rand van de hemel, Betina Storks

Deze deels historische roman van Betina Storks speelt zich af bij Gérardmer in het Frankrijk van 1940.

Lizzy Tanner leidt een gelukkig leven met haar gezin. Aan dit zorgeloze, luxe leven komt een einde als haar grootvader Bodo sterft.

Niet alleen heeft hij het landgoed van de familie in de Vogezen aan twee totale vreemden nagelaten, ook heeft hij Lizzy een opdracht gegeven vanaf zijn sterfbed: zoek naar de waarheid.

Zorg dat er gerechtigheid komt. Haar zoektocht leidt naar de jaren dertig. En wat Lizzy ontdekt zal haar familie in een heel nieuw daglicht plaatsen…

5. Route du Soleil, Suzanne Vermeer

Twee vriendinnen die onderweg zijn naar een camping in Zuid-Frankrijk nemen een lifter mee. Fiona vertrouwt het niet en wil hem het liefst midden in Frankrijk uit de auto zetten, maar Marit valt voor zijn charmes. Pas op met wie je mee neemt…

Veel leesplezier!

Bron: Bruna. Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in