Gloria Bell is eind vijftig, al twaalf jaar gescheiden, onafhankelijk, en ze staat graag op de dansvloer tussen leeftijdgenoten.

Daar aan de bar begint haar romance met Arnold, die haar misschien niet zo spannende maar comfortabele leven volstrekt overhoop schoffelt.

Article continues after the ad

Dit zijn de 4 redenen waarom je deze film niet wilt missen:

1. Gloria danst graag en zingt in de auto, precies al die nummers die wij ook zo graag meeblèren als we ons onbespied wanen, van A Little More Love van Olivia Newton tot No More Lonely Nights van Paul McCartney. En natuurlijk Gloria, het eighties-nummer van Laura Branigan, dat later weer een hit werd door Umberto Tozzi.

2. Julianne Moore is zoals altijd beeldschoon, maar hoe mooi ze ook is, als Gloria (met serieuze bril) straalt ze precies die wat uitgebluste vermoeidheid uit die we allemaal weleens voelen. Beetje dat I’m All Out of Love-gevoel (van Air Supply).

3. Nog meer (soms) heartbreaking herkenning: Gloria’s levensfase, die schemerzone tussen niet jong meer maar zeker nog niet oud, de tijd van loslaten en weer voor jezelf en je eigen leven kunnen kiezen. Exit moederrol. Haar yoga-dochter wordt zwanger van een Viking en begint met hem een nieuw leven in Zweden. Haar schoondochter heeft man en baby achtergelaten, toch heeft haar zoon Gloria niet zo hard nodig als ze onbewust misschien wel zou willen. Denk All Alone, Naturally van Gilbert O’Sullivan meezingen met kerst, omringd door vrienden, maar toch moederziel alleen. 

4. En o ja, de liefde tussen Arnold en Gloria. It’s complicated, dat vat het wel zo’n beetje samen. Ongemakkelijk ook. Zoals dat soms gaat tussen vijftigers die verkering krijgen. Je zou er van gaan blowen of een opdringerige naaktkat adopteren… Zing Total Eclipse of the Heart van Bonnie Tyler.

Winactie
Nouveau mag 4 x 2 kaartjes weggeven voor deze mooie film. Vul onderstaand formulier in en wie weet ben jij een van de winnaars.


 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in