Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

3 Mooie kersttradities waar nog kaarten voor zijn

Ga je naar de Kerst-mis of traditiegetrouw kerstliederen zingen op de grote markt in Haarlem? Wij zijn dol op dat soort kerttradities. Hier zijn drie mooie voorstellingen. Muzikaal drieluik in Muziekgebouw ’t IJ Het karakteristieke gebouw aan het Amsterdamse IJ is de perfecte locatie voor een moo...

3 Mooie kersttradities waar nog kaarten voor zijn

Ga je naar de Kerst-mis of traditiegetrouw kerstliederen zingen op de grote markt in Haarlem? Wij zijn dol op dat soort kerttradities. Hier zijn drie mooie voorstellingen.

Muzikaal drieluik in Muziekgebouw ’t IJ

Het karakteristieke gebouw aan het Amsterdamse IJ is de perfecte locatie voor een mooie muzikale afsluiter in december. 3 Tips:

Hartverwarmend en ontwapenend. De leerlingen van Nieuw Vocaal Amsterdam zingen in Het Kerstspel dat wordt voorgelezen door Dieuwertje Blok. Een prachtige traditie rond de kerstdagen.

Klassiek en bombastisch. Op 16 december speelt De Nieuwe Philharmonie Utrecht Händels Messiah. Dit epische koororatorium op Engelse Bijbelteksten is een absolute publieksfavoriet. Gaat dat zien! En vooral beluisteren.

Feestelijk en energiek. Op 28 december is alweer de 15e PAN van Calefax. Dit minifestival rondom rietkwintet Calefax, met een keur aan gasten (musici en anderen), is met recht een populaire avond.

Voor data en kaarten: muziekgebouw.nl/agenda

Kerstgala van Introdans

Het Introdans Kerstgala is een begrip en belooft ook dit jaar weer prachtig te worden.

Het complete Introdans-tableau danst op en rond de kerstdagen exclusief in Arnhem en Apeldoorn een bijzonder programma. Dit jaar zie je naast drie publieksfavorieten ook een voor het gezelschap nieuw ballet: Rossini Cards van Mauro Bigonzetti.

Ook te zien zijn het muzikale CANTUS (Nils Christe), het melancholische Lieder Eines Fahrenden Gesellen (Jiří Kylían) en het verrassende Black Cake (Hans van Manen).

Let ook vooral op de bijzondere combinatie van muziek van Rossini, Pärt, Mahler, Tchaikowsky, Janáček, Stravinsky en Mascagni.

KERSTGALA is te zien op 26, 27 en 28 december in Stadstheater Arnhem en op 29 december in Theater Orpheus in Apeldoorn.

www.introdans.nl

Cor Bakker presenteert ‘een Kerst Sing-a-long-concert'

Wat is er nu leuker met Kerst dan samenkomen in een prachtig aangeklede kerk? En als je van zingen houdt, is er weinig meer verbindend dan om met Kerst gezamenlijk te zingen.

Pianist en muzikaal leider Cor Bakker heeft voor deze Kerstconcerten twee solisten van wereldformaat uitgenodigd om samen met zijn eigen combo én het Amsterdams Zwanenkoor een drietal prachtige kerken in Kerst-sferen te brengen.

De Amerikaanse zangeres Madeline Bell beheerst het Kerst-repertoire als geen ander. Van de typisch Amerikaanse Christmas songs tot Engelse Christmas Carols en natuurlijk de bekende kerstliedjes, spirituals en gospels uit de Christelijke kersttraditie. 

Hier zie je het drietal in actie:

Naast haar zingt de Nederlandse zanger Humphrey Campbell met zijn diepe donkere, prachtige soul stem.

Locaties & data:

St. Bavo, Haarlem

vrijdag 14 december, 20.15 uur

Grote Kerk, Naarden

zaterdag 15 december, 20.15 uur

Westerkerk, Amsterdam

maandag 17 december, 19.30 uur

Bestel meteen je kaarten

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in