Ook al is het een Amerikaanse feestdag, er valt ook hier niet te ontkomen aan de vrolijke hysterie rond Onafhankelijkheidsdag. Bluff your way into Independence Day!

Go preppy

Article continues after the ad

'The 4th of July' is bij uitstek een dag om er casual chic patriottisch bij te lopen, maar wel op z'n Hamptons: zo'n beetje heel Amerika ziet eruit als een Ralph Lauren commercial. Ook First Lady Melania doet altijd preppy chic mee. 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Packing is easier when there’s a theme. Happy 4th y’all! 💙❤️💙❤️ #4thofJuly

Een bericht gedeeld door Reese Witherspoon (@reesewitherspoon) op

En elke zichzelf respecterende celeb trekt het rood-wit-blauw uit de kast.

Ambacht is álles

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Happy Independence Day!!! 💥💥💥

Een bericht gedeeld door Jennifer Lopez (@jlo) op

Wie wil laten zien niet van de straat te zijn, laat op Instagram weten dat er ambachtelijke mosterd of door de Amish gemaakte ketchup op de hotdogs zit. Of maakt er op een andere manier een fijn kijk-eens-naar-mij-momentje van, zoals Jennifer Lopez. 

Mason Jars

Recentelijk overgewaaid naar Europa: de Mason Jar, ofwel weck- en jampotten in alle soorten en maten. Soms met een rietje door de deksel (handig tegen wespen!), soms als vaasje of waterglas, soms als grote pot met een tapkraantje. Op 4th of July feestjes wordt er vooral zelfgemaakte limonade en zelfgemaakt fruitwater in geserveerd. Voor de volwassenen gaat in het zuiden de Mint Julep op tap, in de noordelijke staten laaft men zich een prettige buzz aan de misleidend onschuldig klinkende Long Island Iced Tea. Cocktailshaker paraat en een BOB geregeld? Daar gaan we:

Mint Julep Wrijf 4 blaadjes munt, 2 tl suiker en 4 el water fijn in een highball glass, voeg 3,5 cl bourbon toe, vul aan met geschaafd ijs.

Long Island Iced Tea Meng 15 ml gin, 15 ml tequila, 15 ml wodka, 15 ml witte rum, 15 ml triple sec en 10 ml citroensap in een longdrinkglas. Aanvullen met 60 ml cola en ijsblokjes, serveren met een schijfje citroen

Prachtig streven

Op 4 juli 1776 keurde het Amerikaanse Congres de Onafhankelijkheidsverklaring goed, waarmee de dertien koloniën zich afzetten tegen Groot-Brittannië. Er werd nog tot 1783 oorlog gevoerd tegen de Britten voor de onafhankelijkheid echt een feit was. De verklaring staat bekend om haar verrassend moderne tekst. Er staat onder andere in 'dat alle mensen gelijk geschapen zijn, dat ze door hun schepper zijn uitgerust met bepaalde rechten en dat onder die rechten valt: het recht op leven, op vrijheid en op het nastreven van geluk.'

Laptop

Fun fact: Thomas Jefferson schreef 'm op een 'laptop' , een schrijftafeltje dat op schoot past. En hij paste de tekst van de eerste versie aan: hij maakte van 'het nastreven van bezit' het eerder genoemde en aanzienlijk nobelere 'nastreven van geluk'.

Nationale Feestdag

Kniesoor die erop let dat de Onafhankelijksverklaring niet op de 4de werd getekend en al helemaal niet in juli (het was 2 augustus), 'the 4th of July' is als Independence Day de belangrijkste Nationale Feestdag van de Verenigde Staten. Vrienden en familie komen bij elkaar, de dag staat in het teken van picknicks, barbecues, honkbal, parades en vuurwerk, alles overgoten met de kleuren van de Amerikaanse vlag.

Vuurwerk

Grappig is dat de dag al 242 jaar op ongeveer dezelfde manier wordt gevierd. Zo meldt de Virginia Gazette in 1777 al dat het volk in Philadelphia uitliep, feestvierde en samen genoot van vuurwerk. Het zit diep in de Amerikaanse cultuur verankerd, vooral het vuurwerk is een dingetje: op meer dan 15.000 plaatsen wordt een grote vuurwerkshow gehouden, die miljoenen kan kosten.

Overvloed

Er wordt voor 6,7 miljard dollar aan eten en drinken geconsumeerd op de 4de juli. Klassiekers zijn aardappelsalades, hamburgers, kip, perziktaart ↑ maiskolven, watermeloen en roomijs. Ongeveer 1 miljard dollar wordt omgezet aan bier en er worden zo'n 150 miljoen hotdogs gegeten. En Amerika zou Amerika niet zijn als er geen wedstrijd in zou worden gehouden waarin 110 hotdogs in 10 minuten worden verzwolgen. Je moet ervan houden.

Parkeerpicknick 

Sommige dingen zullen we nooit begrijpen, zoals 'tailgating'. Hierbij wordt er een soort camping met pick-up trucks en auto's op een parkeerplaats gemaakt, met genoeg spullen om een week op asfalt te kunnen feesten. Dit is er een idyllische foto van, maar ze worden ook op industrieterreinen en parkeerplaatsen bij malls gehouden. Voor de liefhebbers!

S'mores

De dag wordt meestal afgesloten met een kampvuurtje waarop marshmallows worden geroosterd en s'mores worden gemaakt. Een s'more (ik lust wel some more) is een snack van twee crackers met daartussen een lichtbruin geroosterde zachte marshmallow en een stukje chocolade. Dat moet rond een Hollandse vuurkorf ook wel lukken, toch?  

 

Foto's © ANP, iStock, Shutterstock, WikiMedia

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in