Het verveelt nooit, er is altijd iets nieuws te ontdekken, het eten is geweldig en je hebt er het blauwste zeewater dat je ooit gezien hebt. En dat op een uurtje of 3 vliegen. Hier een paar pareltjes van de Griekse eilanden.

1. Athene

Wat een heerlijke stad. Nouveau’s modeblogger Anita noemt het ook wel 'het Amsterdam in de jaren tachtig'. Dat komt waarschijnlijk doordat er overal graffiti te zien is, en er zulke verrassende en creatieve koffietenten en restaurants zijn.

Natuurlijk zijn de musea en de Akropolis een must, maar wandelend door de straten vind je in Athene zo’n leuke mix van oosterse en westerse invloeden, dat het nooit verveelt.

2. De Cycladen

Er zijn zóveel eilanden in Griekenland (zo’n 6.000 waarvan 227 bewoond) dat het bijkans onmogelijk is ze allemaal te bezoeken.

Paros, Sifnos en Naxos gegaan, eilanden die in de Cycladen liggen. Ook Máxima en Willem-Alexander schijnen vanuit hun Griekse vakantievilla naar Sifnos te zeilen, om aan te leggen én te lunchen.

 

Een bericht dat is gedeeld door @alexandraal__ op

De mensen zijn er vriendelijk, de dorpen authentiek, en het leven modern. Dus kleine witgeschilderde straatjes waar nauwelijks een auto doorheen kan, en hippe koffietentjes.

3. Blauw blauwer blauwst

Het water rond de Griekse eilanden is zo helder, dat je alleen bij de gedachte aan Griekenland weer zin krijgt om in die heldere zee te zwemmen.

De eilanden hebben zoveel mooie baaien, dat zelfs in het hoogseizoen het strand vrij rustig is. Net genoeg toeristen om je niet alleen te voelen, maar met zoveel ruimte om je heen, dat je kunt doen wat je wilt.

Trek elke ochtend een paar baantjes in de azuurblauwe zee als ultieme ochtendgymnastiek.

4. Kefalonia

Kleinschalig, ontspannen en gemoedelijk, dat is de beste omschrijving voor Kefalonia. Een fantastisch eiland in de Ionische Zee.

Alle ingrediënten voor een geweldige vakantie zijn hier aanwezig: azuurblauwe zee, een goddelijk klimaat, traditionele dorpjes en steden, het beste van de Griekse keuken, een rijke historie en… Myrtos Beach natuurlijk, dat uitgeroepen is tot één van de mooiste stranden van Europa.

Handig: bij een last-minute naar dit eiland is vaak ook een huurauto inbegrepen

5. Gezond eten

De moussaka is misschien een beetje achterhaald. Er is zoveel meer in de Griekse keuken. Door de Oosterse invloeden vanuit Turkije en het Mediterrane klimaat is de keuken hier rijk aan bonte smaken.

Het dieet aan de Middellandse Zee behoort sowieso tot de gezondste keuken ter wereld. Op Sifnos komen veel Italianen die speciaal voor de Griekse keuken komen, kun je nagaan!

6. Santorini; klein maar o zo fijn

Dit kleine Griekse eiland is de afgelopen jaren steeds populairder geworden onder wereldsterren. Je kunt er zomaar John Travolta tegen het lijf lopen. Het is een eiland als een ansichtkaart, dat valt niet te ontkennen.

Waarom die beroemdheden er nou zo graag komen? Wij weten het wel. Het schijnt dat je op Santorini de allermooiste zonsondergangen ter wereld meemaakt.

7. De jacuzzi in het Mykonos Grand Hotel

The Executive Sea View Suite zegt eigenlijk alles. Je ziet bijna niet waar de jacuzzi eindigt en de zee begint. Maar zelden bubbelden we met zo’n weids uitzicht.

8. Goedkoop vijfsterren Thessaloniki

Griekenland is nog steeds één van de leukste (en goedkoopste) vakantiebestemmingen van Europa. 

Wil je een zonvakantie op een eiland combineren met een stedentrip, vlieg dan op Thessaloniki: een jonge, levendige stad die nog niet is ontdekt door het massatoerisme.

Reistip: Huur een auto op de luchthaven en rijd daarna door naar het schiereiland Halkidiki, voor de nodige zon, zee en strand.

Gemiddelde prijs per nacht in een vijfsterrenhotel: € 162,-. Dat valt dus best mee!

De beste vijfsterrenhotels: The Excelsior, Daios Luxury Living en The Bristol Hotel.

9. De boten en de bussen

Vlieg op Athene en vaar daarna naar je eiland van bestemming. Dat varen met de boot langs allerlei eilandjes geeft al een enorm gevoel van vrijheid. Op de eilanden zelf is het openbaar vervoer goed geregeld, ook met veel bagage kun je overal op de bus stappen.

En het goede nieuws: je kunt het hele jaar door op lijnvlucht naar Athene.

Beeld: iStock.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Afgelopen week was de NAVO-top in Brussel. Politieke kopstukken uit heel de wereld streken in de Brussel neer. Met aan hun zijde natuurlijk hun ega. Tijdens al die vergadering en persconferenties hebben de dames (en één heer) een alternatief programma. En dat levert leuke foto's op.

De Luxemburgse president is samen met man en daarom stond er tijdens deze top ook een heer tussen de dames.

Traditiegetrouw staat het spouces-programme, zoals het heet, bol van de cultuur en muziek. Zo bezocht een kleine delegatie, inclusief Brigitte Macron het Royal Museum of Central Africa in Tervuren.

En verder stond er een muzikaal intermezzo op het programma. Melania en Brigitte kunnen het wel waarderen.

's avond is er een fotosessie met aansluitend een diner. Vanzelfsprekend zijn alle partners daar aanwezig.

Brigitte Macron heeft zelfs nog even de tijd voor een kleine tête-a-tête met Angela Merkel.

Netwerken en socializen dus, en dat kunnen ze als de beste.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in.

 

Vanmiddag 17:00 is de finale WK-voetbal en Frankrijk en Kroatië maken zich op voor deze unieke clash. Vanuit New York doen ze ook een duit in het zakje, want The Empire State Building kleurde gisteren voor het Franse en Kroatische elftal.

 

Beeld: Instagram

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in.