Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

5 museumgeheimen waar we héél nieuwsgierig van worden...

Geheime valluiken en kunstwerken die aan het oog onttrokken worden of verborgen gangen achter nietszeggende deurtjes... Déze vijf geheimen kende we nog niet. En nu kijken we tóch een beetje anders rond in deze musea. Van het Guggenheim tot het Rijksmuseum... Valdeur voor De Nachtwacht  In de jare...

5 museumgeheimen waar we héél nieuwsgierig van worden...

Geheime valluiken en kunstwerken die aan het oog onttrokken worden of verborgen gangen achter nietszeggende deurtjes... Déze vijf geheimen kende we nog niet. En nu kijken we tóch een beetje anders rond in deze musea. Van het Guggenheim tot het Rijksmuseum...

Valdeur voor De Nachtwacht 

In de jaren dertig installeerde het Rijksmuseum een geheim ontsnappingsluik om zijn meest geliefde schat, de Nachtwacht van Rembrandt, te beschermen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het schilderij geëvacueerd door deze brievenbus-achtige opening in de vloer van de galerij. 

Fossielen op de trappen van Getty Center

Travertijn, een kalksteen uit de buurt van Tivoli, werd gebruikt voor de bouw van het Colosseum, de Trevi-fontein en een aantal Romeinse aquaducten.

De steen, die is bezaaid met oude fossielen die miljoenen jaren oud zijn, werd ook gebruikt om het Getty Center in Los Angeles te bouwen. Als je goed kijkt, kun je gefossiliseerde bladeren en botten in heel het museum zien.