Sinatra Century

Jack Daniel's en Frank Sinatra

Jack Daniel’s komt op 12 december, de dag waarop Sinatra de magische leeftijd van 100 jaar zou hebben bereikt, met een exquise fles als eerbetoon aan de band tussen twee illustere iconen. Van de ultra-premium limited edition zijn in Nederland slechts tweeëndertig flessen exclusief verkrijgbaar.

De Sinatra familie heeft een grote rol gespeeld bij het ontwikkelen van de Sinatra Century, een ultra premium whiskey. Frank Sinatra Jr.: “Sinatra Century is een passend eerbetoon aan mijn vader en de perfecte manier om zijn honderdjarig jubileum in december te vieren. Jack Daniel’s was mijn vaders ‘drink of choice’ wanneer hij optrad voor vrienden. Het lijkt mij daarom terecht dat we met de Sinatra Century proosten op een muzikale legende en vieren dat zijn 100e verjaardag op 12 december plaatsvindt.”

Slechts 32 flessen in Nederland

Wereldwijd zijn er slechts 100 vaten gebotteld in uniek genummerde flessen. Jack Daniel’s Meester distillateur Jeff Arnett perfect gebalanceerde smaken door de drank bloot te stellen aan extra lagen gebrand hout in speciale “Sinatra” vaten. Dit resulteert in een volle whiskey met 50% alcohol en een aangenaam rokerig en rijk eiken aroma. Sinatra dronk zijn Jack uitsluitend in een tumbler met drie klontjes ijs, twee vingers Jack Daniel’s en een scheutje water.

Koninklijk blauw

De sophisticated Jack Daniel’s Sinatra Century komt in een luxe verpakking in koninklijk blauw geïnspireerd op de kledingstijl van Frank Sinatra. Bij zo’n exclusieve fles past natuurlijk alleen een bijzonder cadeau, namelijk de opnames van een nog nooit eerder uitgegeven optreden genaamd ‘Sinatra Live at the [Las Vegas] Sands in 1966’. Vanaf 12 december is de Sinatra Century verkrijgbaar in Nederland bij geselecteerde Jack Daniel’s Ambassador slijterijen.

Consumenten adviesprijs:

€ 575,-.

 

Op 25 tot 30 plekken kun je een dit weekend kennismaken met verschillende wijnen uit alle hoeken van de wereld. Daarbij snoep je natuurlijk van de bijbehorende culinaire hoogstandjes.

Elke Wine Spot – o.a. het Okura, de Foodhallen, Chateau Amsterdam en L’Atelier du Champagne – biedt een speciaal opgesteld wijnprogramma aan.

Met als afsluiting een Festival in de Westergasfabriek, maar wij vermoeden dat we dan al ergens zijn blijven hangen waar het ook goed toeven is.

Weten welke (wijn)bars er allemaal meedoen:  Amsterdam Wine Festival

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Er waait een nieuwe wind door het Rotterdamse Amarone (1 Michelinster) sinds Jan van Dobben volledig eigenaar is. Tel daar een restyling bij op en dit restaurant is een nieuwe kennismaking waard! Dus togen wij naar de Rotterdamse Meent voor een avondje fijnproeven en dat werd het.

1. De restyling

Je zou er bijna aan voorbij lopen, maar zoals Rotterdammers meer van daden dan woorden zijn, is roeptoeteren ook niets voor hen.

Bij binnenkomst valt de rust op en waar Amarone in voorgaande jaren een tikkie oubollig was, is er nu een meer strakke stijl. De spiegels aan de wand geven een ruimtelijk effect en de tafels staan op een prettige afstand van elkaar. Luistervinken maken hier geen kans.

2. Het eten

Van Dobben's liefde voor de Japanse keuken geeft een subtiele twist aan de Franse gerechten. Spannend! We laten de keuze aan de Chef en gaan voor het 4-gangen menu.

3. De wijnen

De wijn die zijn Japanse vrouw Yoshiko erbij schenkt, combineren subliem. Zij verdiende haar wijnsporen in de Elzas bij restaurant l’Arnsbourg (3 Michelinsterren) en werd uitgeroepen tot de 's lands beste Wijn-Spijsspecialist in 2015.

Wij laten de wijnkeus daarom maar wat graag aan haar over waarop zij een Meursault  ontkurkt met zo’n fijne diepte en nasmaak dat het de druivennat zich moeiteloos aanpast aan het diner, we kunnen er wel van blijven drinken.

Dat van Dobben graag de Franse en Japanse keuken mixt en matcht, merk je het beste bij het tussengerecht van gestoofde kalfswang dat een feestje danst op onze smaakpapillen.

Verschillende bereidingen van ui met een zweem van umami… We kunnen er gerust een pan van op, maar genieten zit ook in de dosering en die is goed.

Natuurlijk ontbreekt de truffelrisotto niet. De specialiteit van het huis is gelukkig niet te zwaar en smaakt naar meer. Dat komt in de vorm van een heerlijk anjou-duif, perfect gegaard en rijk van smaak. De bavette die door de tafelgenoot als vervanging werd gevraagd is ook uitstekend.

Dit alles wordt omlijst door fijne amuses, een fris (pré-)dessert en fijne snoeperij bij de koffie.

Ook opvallend

Waar veel restaurants tegenwoordig best wat moeite hebben met de personele bezetting, is daar bij Amarone geen sprake van. Er is altijd wel iemand in de buurt met aandacht voor onze tafel, fijn!

Verder valt ons de muziek en verstaanbaarheid op. Die zijn beide heel goed. Jazzy versies van moderne nummers zijn de perfecte achtergrondmuziek voor een goed gesprek.

De nieuwe kennismaking is uiterst goed bevallen, Amarone kan zó weer een jaar of 10 vooruit met hun prettige Frans-Japanse mix van smaak, klasse en service. The best of both worlds. Een aanrader!

Praktisch

Meent 72-a, Rotterdam

010-4148487

Open voor lunch van ma t/m vr van 12:00 tot 14:00

Open voor diner ma t/m za van 18:00 tot 21:30

restaurantamarone.nl

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in