Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Samenwerking Ruinart en Erwin Olaf

“Foto’s hebben, net als champagne, duisternis nodig om het licht te vinden” Erwin Olaf Het Franse Ruinart heeft Nederlandse fotograaf Erwin Olaf gestrikt voor een samenwerking. Het resultaat is een fotoserie geschoten in de beroemde wijnkelders, de crayères, van het oudste champagnehuis ter werel...

Samenwerking Ruinart en Erwin Olaf

“Foto’s hebben, net als champagne, duisternis nodig om het licht te vinden” Erwin Olaf

Het Franse Ruinart heeft Nederlandse fotograaf Erwin Olaf gestrikt voor een samenwerking. Het resultaat is een fotoserie geschoten in de beroemde wijnkelders, de crayères, van het oudste champagnehuis ter wereld. Ruinart kent een lange geschiedenis aan samenwerkingen met gerenommeerde kunstenaars die teruggaat tot 1896, het jaar waarin kunstenaar Alphonse Mucha voor het eerst een spraakmakende advertentie ontwierp voor het champagnehuis. 120 jaar later viert Erwin Olaf dit jubileum met een eerbetoon aan Mucha de grote vertolker van de Art Nouveau stroming.

Ruinart

Elk jaar geeft Maison Ruinart een succesvol kunstenaar carte blanche. Dit jaar was het de wens van Erwin Olaf om de eeuwenoude crayères van het huis – die een plek hebben op de UNESCO werelderfgoedlijst – vast te leggen. Bij zijn bezoek aan Reims was Olaf direct gefascineerd door de diepte en omvang van de crayères. Hij besloot zich daarom te concentreren op de details van deze prehistorische rotsformatie en de sporen die mensen door de eeuwen heen achterlieten..
“De onderscheidende lijnen en vormen in het originele werk van de tekeningen van Mucha hebben een gelijkenis met de lijnen die te vinden zijn op de muren van de kelders.” Erwin Olaf

Eerbetoon aan Alphonse Mucha

Ruinart

De uiteindelijke serie bestaat uit 26 zwart-wit beelden. De spanning die dikwijls zichtbaar is in zijn personages en portretten, is in deze serie vervangen door een vorm van sereniteit, alsof de tijd heeft stil gestaan. Erwin Olaf maakte met deze serie een eerbetoon aan Mucha, in zijn tijd een groot vertolker van Art Nouveau, en de wijze waarop men in die tijd met posterontwerp omging.

De Ruinart Cellar-Case

Geïnspireerd op Mucha’s poster heeft Erwin Olaf het ontwerp van de Cellar-Case van Ruinart geherinterpreteerd. De contouren zijn subtiel in het krijt gekleurde hout gegraveerd en doen denken aan de vele vormen die je terug ziet in in het originele werk van Mucha.

Over Ruinart Champagne

Ruinart