Sluit het kerstmenu af met deze prachtige wolkjes gebakken lucht. Kost weinig moeite en het resultaat is net zo feestelijk als dat het lekker is.

MERINGUES

Nagerecht, 15-20 stuks
15 minuten bereidingstijd + 1 uur wachttijd

INGREDIËNTEN:

2 eiwitten
1 tl citroensap
125 gr. poedersuiker

Extra nodig: bakpapier

BEREIDINGSWIJZE

Verwarm de oven voor op 80C, stand heteluchtcirculatie. Klop in een met citroensap ontvette kom de eiwitten eerst schuimig. Voeg dan beetje bij beetje de poedersuiker toe en blijf doorkloppen tot het eiwit glanst en stevige plekken vormt.

Gebruik een spuitzak met glad mondstuk of schep met een theelepel kleine toefjes eiwitschuim op een met bakpapier beklede bakplaat. Schuif de bakplaat in de warme oven en laat het eiwit in 45-60 minuten drogen zonder dat het verkleurt. De meringues moeten knapperig en nog zo wit mogelijk zijn. Laat ze uit de oven en van de bakplaat af afkoelen; leg het vel bakpapier met de meringues bijvoorbeeld op een ovenrooster.

Tip: voeg nog een snufje kaneel toe aan de geklopte eiwitten voordat ze de oven in gaan. geeft nét dat beetje extra. Met meringues kun je trouwens ook een knappe pavlova of Eton Mess maken.

Al jaren is HanTing één van de beste Aziatische restaurants van Nederland en een begrip in Den Haag. Wenkbrauwen trokken dan ook op toen ze hun Michelinster verloren... Maar wat blijkt; Chef Han Ji gaat het helemaal anders doen. 

9 Jaar geleden was hij baanbrekend met zijn combinatie van Oosterse ingrediënten en Franse bereiding. En nu is het tijd voor iets nieuws.

Daarom gaat HanTing Cuisine op 1 mei dicht voor een grote verbouwing. Ze komen terug als Zhēng. In het nieuwe restaurant vormt stoom een belangrijke basis. HanTing Cuisine blijft bestaan, maar verhuist naar Beijing.

Chef Han Ji: "Na 8 succesvolle jaren, vonden we het de hoogste tijd om met iets nieuws te komen. We hebben besloten om een andere richting in te slaan. We willen terug naar de Chinese basis en toegankelijker worden. Ook gezond eten krijgt een nog prominentere positie."

Laatste kans

Dineren bij HanTing Cuisine in Den Haag kan nog tot 1 mei. Dat lieten wij ons geen twee keer zeggen.

Verse vis uit de haven van Scheveningen zingt op het bord en exotische ingrediënten als miso shiso pesto, yuzu, zee-egel en zelfs kwal (!) dansen op onze smaakpapillen.

De sommelier schenkt graag wat onbekendere wijnen van kleine wijnboeren. Zo drink je weer eens iets anders.

Een aanrader dus, nu het nog kan. En anders wachten we gewoon tot Zhēng open is. We houden je op de hoogte!

www.hantingcuisine.nl

1 januari is het Bloody Mary-dag, maar wij drinken ‘m graag wat vaker door het jaar. Het is één der gezondste cocktails en wel hierom:

De ingrediënten:

Goede scheut wodka naar keuze
Driekwart glas tomatensap
Sap van een gehalveerde citroen
Klein beetje worcestersaus
Tabasco naar keuze (voorzichtig!)
peper & zout
selderijstengel

Tomatensap
Tomaten zitten boordevol anti-oxidanten. Die helpen je met ontgiften. Daarnaast zit dit sapje ook vol met natrium, goed voor je ijzergehalte. 

Bleekselderij
Hij zit er meer in voor de sier en als handig roerstaafje, maar knabbel ‘m gerust op. Het is goed voor je stofwisseling en bloeddruk volgens onderzoek.

Tabasco
Capsaïcine, de stof die pepers heet maakt, is enorm goed voor je bloeddruk en stofwisseling. Daarnaast zit in dit pittige goedje ook nog vitamine C.

Worcestersaus
Ook hierin vind je de positieve eigenschappen van chilipepers terug, net als knoflook (goed voor het ontgiften) en tamarinde, waarin veel magnesium en vitamine B1 zit. 

Wodka
Alcohol is helaas niet zo goed voor je gezondheid, maar als je tóch aan de borrel gaat, is wodka een goede. Het bevat van de sterke dranken de minste calorieën.

Citroensap
Citroen is een vitamine C bommetje. Goed voor je weerstand!

Wist je dat…
De Bloody Mary dankt haar naam trouwens aan Koningin Mary I van Engeland. In haar zucht de katholieke samenleving te herstellen, ging zij vrij gewelddadig te werk. 

Virgin Bloody Mary
Je kan de Bloody Mary heel goed alcoholvrij serveren. Echt superlekker. Doordat wodka niet veel smaak toevoegt, mis je het bijna niet en krijg je evengoed die smakelijke anti-oxidant-boost.

Santé!