Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Popcorn als avondeten is gezonder dan pasta

Wow, dat hadden wij niet verwacht! Na een hele drukke dag, wil ik eindelijk op de bank ploffen. Uitgebreid koken zit er dan waarschijnlijk niet meer in. Iedereen maakt dit probleem wel eens mee. Toch stap ik de keuken in. Normaal gesproken zou de tagliatelle, dan nog onschuldig opgekropte daagbol...

Popcorn als avondeten is gezonder dan pasta

Wow, dat hadden wij niet verwacht!

popcorn

Na een hele drukke dag, wil ik eindelijk op de bank ploffen. Uitgebreid koken zit er dan waarschijnlijk niet meer in. Iedereen maakt dit probleem wel eens mee. Toch stap ik de keuken in.

Normaal gesproken zou de tagliatelle, dan nog onschuldig opgekropte daagbolletjes, pakken. Ik pak wat courgette, champions en overige ingrediënten en doe er een tomatensausje over. Ik geef mijzelf nog een compliment als ik eindelijk mijn voeten omhoog kan doen dat ik geen fastfood heb gegeten.

Maar het blijkt, u kunt dus beter een kom popcorn eten in plaats van een bord pasta, zegt voedingsdeskundige Maria Marlowe. Kortom, een portie van witte pasta heeft 200 calorieën, 2 gram vezels en 7 gram eiwit. Een kom met ongezouten popcorn behaalt 10 gram vezels en eiwitten en bevat minder dan 250 calorieën. Voortaan wat kruiden eroverheen, wat hummus en groenten en de maaltijd is zo slecht nog niet.

Is dit een hele gezonde oplossing? Nee. Maar het is zeker gezonder dan macaroni met kaas.

Bron: PureWow

Bewaren

Bewaren