Nouveau tipt!

Deze maand zijn er veel nieuwe kookboeken op de markt gekomen. De koude dagen én de feestdagen komen er weer aan; tijd voor gezelligheid rond de familietafel, stoofpotten en langer in de keuken staan. Deze periode is ook altijd een goede reden om een kookboek voor jezelf of als cadeau voor iemand anders te kopen. Je kunt op de afbeelding klikken om het boek te bestellen. Dit zijn dé lekkerste kookboeken van het moment.

Pasta!
Kookboeken

Stefano Cavallari - chef-kok van de succesvolle Spaghetteria Pasta-bar - neemt je in Pasta mee naar het Italië van zijn jeugd en de pasta's die zijn oma hem leerde bereiden. Van een mooie spaghetti con frutti di mare, een penne met eekhoorntjesbrood en varkensspek, tot een vegetarische gnocchi met gorgonzola en Parmezaanse kaas. Met Pasta haal je de authentieke Italiaanse pastakeuken in huis.

Dikte: 160 pagina’s, prijs: €17,50, uitgeverij: Spectrum

 

Ramen, Japanse noedelsoep en bijgerechten
Kookboeken

Ramen, de lichtvoetige Japanse maaltijdsoep met noedels, is immens populair: de ramenbars schieten als paddenstoelen uit de grond. Dit is ook logisch, omdat ramen licht verteerbaar is en vele variaties kent. Overheerlijk én gezond! Varieer eindeloos met culinair alleskunner Tove Nilsson en maak pittige miso ramen, kimchi ramen, ramen met wontons of ramen met tofu en paddenstoelen. Maak zelf de diverse noedels als udon- en sobanoedels. Met als toegift populaire kleine Japanse gerechten als gyoza en tempura.

Dikte: 152 pagina’s, prijs: €19,95, uitgeverij: Good Cook

 

Schmidt Originals zeevis kookboek
Kookboeken

In het Schmidt Originals Zeevis kookboek worden de grootste visgeheimen onthuld en worden er 50 authentieke visrecepten gepresenteert. Met deze ‘Schmidt Originals’ kan iedereen als een ware professional thuis vis bereiden. De heldere recepten laten zien dat het niet ingewikkeld is om een lekker visgerecht te maken.

Dikte: 240 pagina’s, prijs: €29,95, uitgeverij: Bertram + de Leeuw

 

Heerlijke chaos: meer dan 100 zinnenprikkelende recepten voor elk moment
Kookboeken

Koken is emotie. Afhankelijk van tijd, energie, budget, gelegenheid en humeur zetten we (bijna) dagelijks iets anders op tafel. Het kookboek van foodfotografe en blogger Simone van den Berg speelt in op deze variëteit. Heerlijke chaos staat vol beeldschone foto’s en zinnenprikkelende recepten voor elk moment. Van rijk tot budget, van slow tot snel, dit prachtige foodfotografie- en kookboek biedt voor ieder moment inspiratie.

Dikte: 208 pagina’s, prijs: €29,99, uitgeverij: Nieuw Amsterdam

 

Drinks & Bites - Vlotte hapjes en drankjes voor parties & thereafter
Kookboeken

Drinks & Bites biedt hét antwoord op de vraag: 'Wat serveer ik mijn gasten?' Het is volledig toegespitst op de huidige cocktailtrend en de drankjes gaan vergezeld van de meest hippe bar bites. In 10 herkenbare vibes of momenten combineren Isabel Boons en The blend brothers uitzonderlijke drankjes met fantastische bites. Of je nu een stevig feestje wilt bouwen met vrienden of van een herfstige zonsondergang wilt genieten met een soulmate, Drinks & Bites zorgt ervoor dat het memorabel wordt.
Dikte: 186 pagina’s, prijs: €24,99, uitgeverij: LANNOO

 

De Perzische keuken 

Kookboeken

De Brits-Iraanse kok Yasmin Khan ging in Iran op zoek naar de heerlijkste recepten. Ze werd verwelkomd in woningen in alle uithoeken van het land, van de besneeuwde bergen van Tabriz tot aan de granaatappelboomgaarden van Isfahan. Zo weefde zij een tapijt van verhalen en geurige recepten die zijn geworteld in de rijke traditie van de Perzische keuken. Yasmin Khan tekende moderne, toegankelijke recepten op zoals fesenjoon (kip met walnoten en granaatappels), tahcheen (gebakken rijst met saffraan en aubergine) en rozen-amandeltaart. Via de recepten, de verhalen en de vele sfeervolle foto's neemt Yasmin ons mee naar dit mysterieuze en mooie land.

Dikte: 240 pagina’s, prijs: €24,95, uitgeverij: Fontaine Uitgevers

 

In de herfst is New York, en dan voornamelijk Manhattan, een populaire bestemming voor een midweekje weg. Tussen alle deli’s en ketens door, is het soms bést een uitdaging om een leuk restaurantje en slaapadres te vinden. Hier een paar tips.

Hier eet je het leukst in Downtown Manhattan

Lower Manhattan ofwel downtown, is heel het gebied ten zuiden van 14th Street.

Streetfood:

Natuurlijk is een hotdog van de klassieke hotdogstands op straat een must. Het streetfood der streetfoods. Maar er is tegenwoordig een heuse streetfoodcultuur in NYC met allerlei foodtrucks. Hier vind je de leukste: grubshots.com

Uitzicht:

Alleen voor het uitzicht over de Hudson al een bezoekje waard, maar ze begrijpen hier ook uitstekend wat bij het goede leven hoort. Van champagne en oesters en naar fish and chips en de beste lobster roll van de stad. Pier A Harbour House, 22 Battery Place, piera.com

Buurt:

Voor lunch of diner loop of metro je bij voorkeur naar TriBeCa (Triangle Below Canal Street). Hier struikel je bijna over de leuke tentjes, dus prober gerust iets uit.

Chic:

Eten op stand? Dat kan ook natuurlijk. En wel bij Bâtard, 239 West Broadway. Klassiek, verfijnd, met Michelin-ster. batardtribeca.com

Hip:

Foodie market Seaport Smorgasburg, 19 Fulton Street, South Street Seaport. Leuk buurtje met kasseien en pakhuizen. smorgasburg.com

Authentiek:

Nickel & Diner, 1 Howard Street. Prachtige, moderne diner met een kaart vol internationale classics. nickelanddiner.com

Eten & drinken in Uptown Manhattan

In Uptown vind je de wijk van botox and billionaires: Upper East Side, ten oosten van Central Park.

Chic:

Het restaurant van hotel The Jane, 113 Jane Street. Ook leuk hier: de Old Rose Bar, met uitzicht over de Hudson. thejanynyc.com

Hip:

Employees only, 510 Hudson Street. employeesonlynyc.com

Authentiek:

Katz’s Delicatessen, 205 East Houston Street. Legendarische deli, decor van de beroemdste scène uit When Harry Met Sally. Dus alleen daarom al een bezoekje waard. katzsdelicatessen.com

Restaurants in Brooklyn, New York

Vooral Greenpoint en Williamsburg zijn hip, maar het hele stadsdeel Brooklyn is de laatste  jaren uit de schaduw van Manhattan geklommen als bestemming.

Chic:

Restaurant Reynard bij The Wythe Hotel, een voormalige textielfabriek. 80 Wythe Ave, thewythe.com

Hip:

Sunday in Brooklyn, 348 Wythe Ave. sundayinbrooklyn.com

Authentiek:

Greenpoint Fish & Lobster Co, 114 Nassau Avenue. greenpointfish.com

Vernon’s Grille, Authentic Greek American Cuisine, 48-20 Vernon Boulevard. vernongrille.com

Slapen in Manhattan

Waar je ook bent in Manhattan, bij het fonkelnieuwe Bowery by Citizen M slaap je heerlijk voor een prima prijs.

CitizenM is dé pionier op het gebied van betaalbare luxehotels en heeft met Bowery New York een nieuwe troef op Manhattan. Het nieuwe hotel telt maar liefst 300 kamers en daar vind je een heel goede prijs-kwaliteit verhouding.

Hightech voorzieningen (in je kamer regel je alles met een iPad), goede service, comfortabele kamers, en een ruime en uitnodigende woonkamer gevuld met moderne kunst en iconische 21e-eeuwse designmeubelen van onder andere Verner Panton, Isamu Noguchi en Jasper Morrison.

Bowery New York zit in het hoogste gebouw van de buurt (ruim 75 m hoog) en aan de oudste doorgangsweg van Manhattan. Het heeft een grote cloudM rooftop bar mét buitenterras en biedt een adembenemend 360 graden-uitzicht over de stad.

Kunst: MoSA in Bowery

Het hotel is ingericht met een eclectische mix van hedendaagse kunst, fotografie en werken van lokale artiesten.

Opvallender nog, citizenM werkt samen met een bekend straatkunstcollectief om een Museum of Street Art te creëren en dat is echt de moeite waard op te bekijken.

Met de expositie The Museum of Street Art (MoSA) geeft het hotel het perfecte canvas voor graffiti artists. Daar kan je gewoon gratis naar binnen.

Kijk voor meer informatie op https://nl.citizenm.com/

Beeld: Rae Maxwell for MoSA/iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Op 25 tot 30 plekken kun je een dit weekend kennismaken met verschillende wijnen uit alle hoeken van de wereld. Daarbij snoep je natuurlijk van de bijbehorende culinaire hoogstandjes.

Elke Wine Spot – o.a. het Okura, de Foodhallen, Chateau Amsterdam en L’Atelier du Champagne – biedt een speciaal opgesteld wijnprogramma aan.

Met als afsluiting een Festival in de Westergasfabriek, maar wij vermoeden dat we dan al ergens zijn blijven hangen waar het ook goed toeven is.

Weten welke (wijn)bars er allemaal meedoen:  Amsterdam Wine Festival

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in