Nouveau tipt!

Deze maand zijn er veel nieuwe kookboeken op de markt gekomen. De koude dagen én de feestdagen komen er weer aan; tijd voor gezelligheid rond de familietafel, stoofpotten en langer in de keuken staan. Deze periode is ook altijd een goede reden om een kookboek voor jezelf of als cadeau voor iemand anders te kopen. Je kunt op de afbeelding klikken om het boek te bestellen. Dit zijn dé lekkerste kookboeken van het moment.

Pasta!
Kookboeken
Kookboeken

Stefano Cavallari - chef-kok van de succesvolle Spaghetteria Pasta-bar - neemt je in Pasta mee naar het Italië van zijn jeugd en de pasta's die zijn oma hem leerde bereiden. Van een mooie spaghetti con frutti di mare, een penne met eekhoorntjesbrood en varkensspek, tot een vegetarische gnocchi met gorgonzola en Parmezaanse kaas. Met Pasta haal je de authentieke Italiaanse pastakeuken in huis.

Dikte: 160 pagina’s, prijs: €17,50, uitgeverij: Spectrum

 

Ramen, Japanse noedelsoep en bijgerechten
Kookboeken
Kookboeken

Ramen, de lichtvoetige Japanse maaltijdsoep met noedels, is immens populair: de ramenbars schieten als paddenstoelen uit de grond. Dit is ook logisch, omdat ramen licht verteerbaar is en vele variaties kent. Overheerlijk én gezond! Varieer eindeloos met culinair alleskunner Tove Nilsson en maak pittige miso ramen, kimchi ramen, ramen met wontons of ramen met tofu en paddenstoelen. Maak zelf de diverse noedels als udon- en sobanoedels. Met als toegift populaire kleine Japanse gerechten als gyoza en tempura.

Dikte: 152 pagina’s, prijs: €19,95, uitgeverij: Good Cook

 

Schmidt Originals zeevis kookboek
Kookboeken
Kookboeken

In het Schmidt Originals Zeevis kookboek worden de grootste visgeheimen onthuld en worden er 50 authentieke visrecepten gepresenteert. Met deze ‘Schmidt Originals’ kan iedereen als een ware professional thuis vis bereiden. De heldere recepten laten zien dat het niet ingewikkeld is om een lekker visgerecht te maken.

Dikte: 240 pagina’s, prijs: €29,95, uitgeverij: Bertram + de Leeuw

 

Heerlijke chaos: meer dan 100 zinnenprikkelende recepten voor elk moment
Kookboeken
Kookboeken

Koken is emotie. Afhankelijk van tijd, energie, budget, gelegenheid en humeur zetten we (bijna) dagelijks iets anders op tafel. Het kookboek van foodfotografe en blogger Simone van den Berg speelt in op deze variëteit. Heerlijke chaos staat vol beeldschone foto’s en zinnenprikkelende recepten voor elk moment. Van rijk tot budget, van slow tot snel, dit prachtige foodfotografie- en kookboek biedt voor ieder moment inspiratie.

Dikte: 208 pagina’s, prijs: €29,99, uitgeverij: Nieuw Amsterdam

 

Drinks & Bites - Vlotte hapjes en drankjes voor parties & thereafter
Kookboeken
Kookboeken

Drinks & Bites biedt hét antwoord op de vraag: 'Wat serveer ik mijn gasten?' Het is volledig toegespitst op de huidige cocktailtrend en de drankjes gaan vergezeld van de meest hippe bar bites. In 10 herkenbare vibes of momenten combineren Isabel Boons en The blend brothers uitzonderlijke drankjes met fantastische bites. Of je nu een stevig feestje wilt bouwen met vrienden of van een herfstige zonsondergang wilt genieten met een soulmate, Drinks & Bites zorgt ervoor dat het memorabel wordt.
Dikte: 186 pagina’s, prijs: €24,99, uitgeverij: LANNOO

 

De Perzische keuken 

Kookboeken
Kookboeken

De Brits-Iraanse kok Yasmin Khan ging in Iran op zoek naar de heerlijkste recepten. Ze werd verwelkomd in woningen in alle uithoeken van het land, van de besneeuwde bergen van Tabriz tot aan de granaatappelboomgaarden van Isfahan. Zo weefde zij een tapijt van verhalen en geurige recepten die zijn geworteld in de rijke traditie van de Perzische keuken. Yasmin Khan tekende moderne, toegankelijke recepten op zoals fesenjoon (kip met walnoten en granaatappels), tahcheen (gebakken rijst met saffraan en aubergine) en rozen-amandeltaart. Via de recepten, de verhalen en de vele sfeervolle foto's neemt Yasmin ons mee naar dit mysterieuze en mooie land.

Dikte: 240 pagina’s, prijs: €24,95, uitgeverij: Fontaine Uitgevers

 

Gin voor gevorderden. De niet te stuiten opmars van gin duurt voort. Voor liefhebbers van dit veelzijdige destillaat is er goed nieuws:

Het festival is dit jaar in 3 verschillende steden. De eerste versie is al aankomend weekend op het NDSM-terrein in Amsterdam.

Er zijn masterclasses, seminars en proeverijen die je kosteloos kan bijwonen. Het proeven van verschillende gins is bij de prijs inbegrepen, alleen als je een mix wilt drinken, reken je deze af.

Ook leuk: De Gin-boot vaart vanaf het Centraal Station rechtstreeks naar Undercurrent.

Het gin-festival is dit jaar in Amsterdam (18, 19 en 20 mei), Utrecht (8 en 9 juni) én Rotterdam (23 juni). Hier proef je meer dan honderd verschillende gins. En elke smaakt weer anders. De combinaties zijn eindeloos. Vind je favoriet!

ginfestival.nl

 

Wij zijn dol op de energie in Rotterdam. Nieuwe restaurants schieten in de Maasstad als paddenstoelen uit de grond. De een nog leuker dan de ander. Dit zijn 9 hotspots die echt de moeite waard zijn. Van fine dining tot fijne bistro.

1. Ode aan vis

Het interieur is zeeblauw  en op zondags zijn ze dicht; want dan is er geen verse vis te krijgen. Daardoor is zeker: Hier eet je de verste vis met uitzicht op de Erasmusbrug en de skyline van Rotterdam.

Niet veel poespas, maar prachtige vis, schaal- en schelpdieren die voor zich spreken. Behalve kreeft, bouillabaisse en diverse oesters, serveren ze hier ook een warme Fruit de mer. En dat is smúllen.

www.langoust.nl

2. Okonomiyaki

Francois Geurds blijft maar nieuwe concepten uit de mouw van zijn koksbuis schudden De FG Okonomiyaki Bar is het nieuwste. Hier eet je hartige Japanse pannenkoeken met toppings als pork belly en tonijn.

Heerlijk als voedzame, maar vooral heerlijke lunch. Al vanaf een euro of vijf waan je je in het land van de rijzende zon bij de Hofbogen in Rotterdam.

fgokonomiyakibar.nl

3. All day breakfast

Heerlijk, al die nieuwe adresjes! Zoals By Jarmusch; zo’n echte, ouderwetse, Amerikaanse diner, maar dan van nu. Door klassiekers als sloppy joe, blueberry pancakes en de Philly cheese steak sandwich waan je je aan de andere kant van de Atlantische Oceaan.

Bestel de ‘eggs-any-way-you-like’ bij dit restaurant waar je van 08.00 tot 16.00 kan ontbijten, als je dat wilt. Happy Days!

www.byjarmusch.nl

4. Alles in evenwicht 

Het nieuwe Gym & Gin ligt verscholen tussen de sportvelden vlakbij de Kralingse Plas. Geen zorgen, hier geen eiwitshakes, maar verfijnd ontbijt, lunch en diner.

Denk aan tonijn met softshellcrab, verse dim sum en sushibowls met rauwe zalm. “Een evenwicht van een gezonde lifestyle zonder het genieten te vergeten.”

Dat klinkt als muziek in de oren. Doe ons dan nog maar een gin-tonic.

www.gymandgin.nl

5. Familie aan de Maas

Vader en dochter openen samen een restaurant. Dat is toch mooi? Horecabaas Aryan Tieleman (Hotel New York, de Euromast) gaf zijn dochter Rose de kans om haar eigen tent te openen en die greep ze met beide handen aan.

Daarom eten we nu in Franse bistrosfeer in het opkomende Rotterdam Noord bij Brasserie Nieuw Noord. Klassiekers als Steak Tartare en Kroten (rode biet) op z’n Rotterdams nestelen zich gemoedelijk naast een kliekjesplank en bitterballen op de kaart. Daar houden we van.

Je kan er vanaf tien uur ’s ochtends al terecht voor een goede kop koffie en een ontbijtje. Ook leuk: moeders staat op zondag achter de bar, dan is heel de familie weer compleet.

www.brasserienieuwnoord.nl

6. Mediterrane sferen

Grieks eten maar dan echt lekker, dat kan bij Omega, het nieuwe restaurant in de Rotterdamse wijk Hillergersberg. Het interieur is fantastisch, en het personeel enorm gastvrij.

Geen bergen gyros maar verfijnde mediterrane/Griekse gerechten.

Tip: Kies niet zelf van de kaart maar laat je culinair verrassen door de Griekse eigenaar Nikolaas.  Alleen om hem wil je er meteen naar terug.

www.restaurantomega.nl

7. Cocktailkelder

We zijn dol op Hotel New York. Deze keer komen we niet voor de fijne lunch en fruits de mer. We dalen een paar traptreden af naar de NY Basement en wanen ons in vooroorlogs Manhattan.

Daryl Lieuw-On is uitgeroepen tot de beste bartender van Nederland en niet voor niets. Zijn signatuurcocktail met rum, Angostura bitter, limoensap en grapefruitsap smaakt bitterzoet en vooral naar meer.

hotelnewyork.nl/nybasement/

8. Gouden Handtekening

Restaurant Fred (**) bestaat 10 jaar! Reden voor een restyling dacht de naamgever. En die mag er zijn. Bekijk niet alleen de kunstwerkjes op het bord, maar richt je blik omhoog. Er hangt  een 4,5 meter lang kunstobject van leer met 24 karaats bladgoud.

En het licht? Daarin herken je de signatuur van de Chef. Wát een oog voor detail. En dat vind je ook terug op je bord. Heerlijk.

www.restaurantfred.nl

9. One to watch...

Als een deur dicht gaat… Gaat er ergens ook weer een deur open. Zo ook voor Chef Wim Severein die in 2017 de deur zag sluiten van het Wereldmuseum (*) waar hij de keuken bestierde.

Dat gaf ruimte voor het najagen van een droom: een eigen restaurant. The Millèn gaat binnenkort open. Pal tegenover het Centraal Station van Rotterdam. High end dineren in de Milleniumtoren bij een Chef die zijn Michelinster wil terugverdienen. Dat belooft wat.

www.restaurantthemillen.nl

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in