Nouveau tipt!

Deze maand zijn er veel nieuwe kookboeken op de markt gekomen. De koude dagen én de feestdagen komen er weer aan; tijd voor gezelligheid rond de familietafel, stoofpotten en langer in de keuken staan. Deze periode is ook altijd een goede reden om een kookboek voor jezelf of als cadeau voor iemand anders te kopen. Je kunt op de afbeelding klikken om het boek te bestellen. Dit zijn dé lekkerste kookboeken van het moment.

 


November

Jamie Oliver’s Kerstkookboek

Jamie Oliver helpt je met Jamie Oliver’s Kerstkookboek om tijdens de feestdagen de lekkerste gerechten zónder stress op tafel te zetten. Een inspiratiebron én hulplijn! Want wat is er nu fijner dan tijdens het kerstfeest relaxed te kunnen genieten van een heerlijk kerstmenu? Het staat vol heerlijke recepten voor de feestdagen, van echte kerstklassiekers met een Jamie-twist tot vegetarische hoofdgerechten en gezonde traktaties. En natuurlijk ontbreken de recepten voor het kerstontbijt en de desserts niet.

Auteur: Jamie Oliver Prijs: €29,99

 


November

Feest voor iedereen

Als er iets te vieren valt, is misschien wel de belangrijkste vraag: wat gaan we eten? De schrik slaat veel mensen om het hart als er gasten komen met voedsel-allergieën, intoleranties of andere specifieke wensen.Geen paniek. In Feest voor iedereen laat Alexandra Besel zien hoe iedereen aan tafel hetzelfde kan eten zonder zich aan te passen. Het idee is simpel: modulair koken. Er is een basisrecept dat kan worden aangevuld met verschillende kleine gerechten. Zo wordt het geheel aangepast aan elke eetstijl en deelt iedereen toch dezelfde maaltijd.

Auteur: Alexandra Besel Prijs: €19,95 Fotografie: Janine Jansen

 


November

Bon appétit

Vergroot je productkennis en leer alles over klassieke gerechten, grote chefs en de beste dranken! Al vijf jaar lang presenteert François-Régis Gaudry het radioprogramma 'On va deguster', een programma met gevoel voor lekker eten én voor humor, dat zowel de geest als de buik voedt. Elke week schuiven chef-koks, patissiers, culikunstenaars, producenten, wijnkenners, historici en schrijvers aan om te proeven en te praten over de geneugten van lekker eten. Dit boek is een overzicht van deze proeverij. Is het een receptenboek? Niet alleen, want koken vraagt specifieke kennis en kunde - en ook die komt aan bod.

Auteur: François-Régis Gaudry Prijs: €34,95

 


November

Zuur

Alles is dit boek is zuur: van ceviche en zuurkoolkroketjes met gin-mayonaise tot en met in karnemelk gemarineerde kip en yuzulimonade. Bas Robben laat zien dat zuur vaak precies is wat er mist in een gerecht, zonder dat je het zelf doorhebt. Groentesoep knapt enorm op van een kneepje citroensap. Maar ook stoofpotten, roomijs en Japanse ramen smaken net een beetje beter met een vleugje zuur.Zuur is niet alleen qua smaak interessant, maar ook zeker als bereiding. Door middel van leuke achtergrondinformatie doe je kennis op die direct toepasbaar is op je dagelijkse koken. Dit boek geeft je zestig recepten, van Oer-Hollands tot Oost-Aziatisch, waarin zuur een hoofdrol speelt.

Auteur: Bas Robben Prijs: €24,95 Genomineerd: voor Kookboek van het Jaar 2016

 


November

Lessen in lekkers

Ruim twee jaar lang gaf een bont gezelschap leermeesters wekelijks kooklessen in de Volkskrant. Allemaal zorgvuldig uitgekozen vakmensen met een uitgesproken karakter, een goed verhaal en een bijzondere specialiteit. Dat leidde tot een uiteenlopende reeks originele recepten. Van groenten centraal stellen tot koken met organen, afval of wild. Van de moderne Surinaamse keuken tot Dutch cuisine en Spaanse tapas tot hippe cocktails.Een selectie van de beste afleveringen uit Lessen in Lekkers is nu gebundeld. Dertien interviews en negentig recepten, even eigenzinnig als schitterend in beeld gebracht door fotograaf Rein Janssen die van eten fotograferen een kunst heeft gemaakt.

Auteur: Mac van Dinther en Rein Janssen Prijs: €29,95

 


November

Foodsisters

Dat pondje extra komt niet altijd doordat je te veel eet, maar door het kiezen van de verkeerde voedingsmiddelen. Suiker bijvoorbeeld, dat zit stiekem overal in. Het is dus best nog lastig om een gezonde, smakelijke en simpele maaltijd op tafel te zetten. Foodsisters Janneke en Amande zijn twee zussen met een passie voor gezonde voeding. Hun missie is: een gezond gewicht voor iedereen haalbaar maken, ook als je een drukke baan of een gezin hebt. In dit boek vind je vele simpele en gevarieerde recepten die in een mum van tijd op tafel staan en bij iedereen in de smaak zullen vallen. De handige weekmenu's zijn goed vol te houden, ook als je een onverbeterlijke zoetekauw bent.

Auteur: Amande Koeman en Janneke Koeman Prijs: €19,99 Gewonnen: Food Blog Award 2016

 

In de herfst is New York, en dan voornamelijk Manhattan, een populaire bestemming voor een midweekje weg. Tussen alle deli’s en ketens door, is het soms bést een uitdaging om een leuk restaurantje en slaapadres te vinden. Hier een paar tips.

Hier eet je het leukst in Downtown Manhattan

Lower Manhattan ofwel downtown, is heel het gebied ten zuiden van 14th Street.

Streetfood:

Natuurlijk is een hotdog van de klassieke hotdogstands op straat een must. Het streetfood der streetfoods. Maar er is tegenwoordig een heuse streetfoodcultuur in NYC met allerlei foodtrucks. Hier vind je de leukste: grubshots.com

Uitzicht:

Alleen voor het uitzicht over de Hudson al een bezoekje waard, maar ze begrijpen hier ook uitstekend wat bij het goede leven hoort. Van champagne en oesters en naar fish and chips en de beste lobster roll van de stad. Pier A Harbour House, 22 Battery Place, piera.com

Buurt:

Voor lunch of diner loop of metro je bij voorkeur naar TriBeCa (Triangle Below Canal Street). Hier struikel je bijna over de leuke tentjes, dus prober gerust iets uit.

Chic:

Eten op stand? Dat kan ook natuurlijk. En wel bij Bâtard, 239 West Broadway. Klassiek, verfijnd, met Michelin-ster. batardtribeca.com

Hip:

Foodie market Seaport Smorgasburg, 19 Fulton Street, South Street Seaport. Leuk buurtje met kasseien en pakhuizen. smorgasburg.com

Authentiek:

Nickel & Diner, 1 Howard Street. Prachtige, moderne diner met een kaart vol internationale classics. nickelanddiner.com

Eten & drinken in Uptown Manhattan

In Uptown vind je de wijk van botox and billionaires: Upper East Side, ten oosten van Central Park.

Chic:

Het restaurant van hotel The Jane, 113 Jane Street. Ook leuk hier: de Old Rose Bar, met uitzicht over de Hudson. thejanynyc.com

Hip:

Employees only, 510 Hudson Street. employeesonlynyc.com

Authentiek:

Katz’s Delicatessen, 205 East Houston Street. Legendarische deli, decor van de beroemdste scène uit When Harry Met Sally. Dus alleen daarom al een bezoekje waard. katzsdelicatessen.com

Restaurants in Brooklyn, New York

Vooral Greenpoint en Williamsburg zijn hip, maar het hele stadsdeel Brooklyn is de laatste  jaren uit de schaduw van Manhattan geklommen als bestemming.

Chic:

Restaurant Reynard bij The Wythe Hotel, een voormalige textielfabriek. 80 Wythe Ave, thewythe.com

Hip:

Sunday in Brooklyn, 348 Wythe Ave. sundayinbrooklyn.com

Authentiek:

Greenpoint Fish & Lobster Co, 114 Nassau Avenue. greenpointfish.com

Vernon’s Grille, Authentic Greek American Cuisine, 48-20 Vernon Boulevard. vernongrille.com

Slapen in Manhattan

Waar je ook bent in Manhattan, bij het fonkelnieuwe Bowery by Citizen M slaap je heerlijk voor een prima prijs.

CitizenM is dé pionier op het gebied van betaalbare luxehotels en heeft met Bowery New York een nieuwe troef op Manhattan. Het nieuwe hotel telt maar liefst 300 kamers en daar vind je een heel goede prijs-kwaliteit verhouding.

Hightech voorzieningen (in je kamer regel je alles met een iPad), goede service, comfortabele kamers, en een ruime en uitnodigende woonkamer gevuld met moderne kunst en iconische 21e-eeuwse designmeubelen van onder andere Verner Panton, Isamu Noguchi en Jasper Morrison.

Bowery New York zit in het hoogste gebouw van de buurt (ruim 75 m hoog) en aan de oudste doorgangsweg van Manhattan. Het heeft een grote cloudM rooftop bar mét buitenterras en biedt een adembenemend 360 graden-uitzicht over de stad.

Kunst: MoSA in Bowery

Het hotel is ingericht met een eclectische mix van hedendaagse kunst, fotografie en werken van lokale artiesten.

Opvallender nog, citizenM werkt samen met een bekend straatkunstcollectief om een Museum of Street Art te creëren en dat is echt de moeite waard op te bekijken.

Met de expositie The Museum of Street Art (MoSA) geeft het hotel het perfecte canvas voor graffiti artists. Daar kan je gewoon gratis naar binnen.

Kijk voor meer informatie op https://nl.citizenm.com/

Beeld: Rae Maxwell for MoSA/iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Op 25 tot 30 plekken kun je een dit weekend kennismaken met verschillende wijnen uit alle hoeken van de wereld. Daarbij snoep je natuurlijk van de bijbehorende culinaire hoogstandjes.

Elke Wine Spot – o.a. het Okura, de Foodhallen, Chateau Amsterdam en L’Atelier du Champagne – biedt een speciaal opgesteld wijnprogramma aan.

Met als afsluiting een Festival in de Westergasfabriek, maar wij vermoeden dat we dan al ergens zijn blijven hangen waar het ook goed toeven is.

Weten welke (wijn)bars er allemaal meedoen:  Amsterdam Wine Festival

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in