Nouveau tipt!

Deze maand zijn er veel nieuwe kookboeken op de markt gekomen. De koude dagen én de feestdagen komen er weer aan; tijd voor gezelligheid rond de familietafel, stoofpotten en langer in de keuken staan. Deze periode is ook altijd een goede reden om een kookboek voor jezelf of als cadeau voor iemand anders te kopen. Je kunt op de afbeelding klikken om het boek te bestellen. Dit zijn dé lekkerste kookboeken van het moment.

 

Article continues after the ad

NovemberJamie Oliver’s Kerstkookboek

Jamie Oliver helpt je met Jamie Oliver’s Kerstkookboek om tijdens de feestdagen de lekkerste gerechten zónder stress op tafel te zetten. Een inspiratiebron én hulplijn! Want wat is er nu fijner dan tijdens het kerstfeest relaxed te kunnen genieten van een heerlijk kerstmenu? Het staat vol heerlijke recepten voor de feestdagen, van echte kerstklassiekers met een Jamie-twist tot vegetarische hoofdgerechten en gezonde traktaties. En natuurlijk ontbreken de recepten voor het kerstontbijt en de desserts niet.

Auteur: Jamie Oliver Prijs: €29,99

 

NovemberFeest voor iedereen

Als er iets te vieren valt, is misschien wel de belangrijkste vraag: wat gaan we eten? De schrik slaat veel mensen om het hart als er gasten komen met voedsel-allergieën, intoleranties of andere specifieke wensen.Geen paniek. In Feest voor iedereen laat Alexandra Besel zien hoe iedereen aan tafel hetzelfde kan eten zonder zich aan te passen. Het idee is simpel: modulair koken. Er is een basisrecept dat kan worden aangevuld met verschillende kleine gerechten. Zo wordt het geheel aangepast aan elke eetstijl en deelt iedereen toch dezelfde maaltijd.

Auteur: Alexandra Besel Prijs: €19,95 Fotografie: Janine Jansen

 

NovemberBon appétit

Vergroot je productkennis en leer alles over klassieke gerechten, grote chefs en de beste dranken! Al vijf jaar lang presenteert François-Régis Gaudry het radioprogramma 'On va deguster', een programma met gevoel voor lekker eten én voor humor, dat zowel de geest als de buik voedt. Elke week schuiven chef-koks, patissiers, culikunstenaars, producenten, wijnkenners, historici en schrijvers aan om te proeven en te praten over de geneugten van lekker eten. Dit boek is een overzicht van deze proeverij. Is het een receptenboek? Niet alleen, want koken vraagt specifieke kennis en kunde - en ook die komt aan bod.

Auteur: François-Régis Gaudry Prijs: €34,95

 

NovemberZuur

Alles is dit boek is zuur: van ceviche en zuurkoolkroketjes met gin-mayonaise tot en met in karnemelk gemarineerde kip en yuzulimonade. Bas Robben laat zien dat zuur vaak precies is wat er mist in een gerecht, zonder dat je het zelf doorhebt. Groentesoep knapt enorm op van een kneepje citroensap. Maar ook stoofpotten, roomijs en Japanse ramen smaken net een beetje beter met een vleugje zuur.Zuur is niet alleen qua smaak interessant, maar ook zeker als bereiding. Door middel van leuke achtergrondinformatie doe je kennis op die direct toepasbaar is op je dagelijkse koken. Dit boek geeft je zestig recepten, van Oer-Hollands tot Oost-Aziatisch, waarin zuur een hoofdrol speelt.

Auteur: Bas Robben Prijs: €24,95 Genomineerd: voor Kookboek van het Jaar 2016

 

NovemberLessen in lekkers

Ruim twee jaar lang gaf een bont gezelschap leermeesters wekelijks kooklessen in de Volkskrant. Allemaal zorgvuldig uitgekozen vakmensen met een uitgesproken karakter, een goed verhaal en een bijzondere specialiteit. Dat leidde tot een uiteenlopende reeks originele recepten. Van groenten centraal stellen tot koken met organen, afval of wild. Van de moderne Surinaamse keuken tot Dutch cuisine en Spaanse tapas tot hippe cocktails.Een selectie van de beste afleveringen uit Lessen in Lekkers is nu gebundeld. Dertien interviews en negentig recepten, even eigenzinnig als schitterend in beeld gebracht door fotograaf Rein Janssen die van eten fotograferen een kunst heeft gemaakt.

Auteur: Mac van Dinther en Rein Janssen Prijs: €29,95

 

NovemberFoodsisters

Dat pondje extra komt niet altijd doordat je te veel eet, maar door het kiezen van de verkeerde voedingsmiddelen. Suiker bijvoorbeeld, dat zit stiekem overal in. Het is dus best nog lastig om een gezonde, smakelijke en simpele maaltijd op tafel te zetten. Foodsisters Janneke en Amande zijn twee zussen met een passie voor gezonde voeding. Hun missie is: een gezond gewicht voor iedereen haalbaar maken, ook als je een drukke baan of een gezin hebt. In dit boek vind je vele simpele en gevarieerde recepten die in een mum van tijd op tafel staan en bij iedereen in de smaak zullen vallen. De handige weekmenu's zijn goed vol te houden, ook als je een onverbeterlijke zoetekauw bent.

Auteur: Amande Koeman en Janneke Koeman Prijs: €19,99 Gewonnen: Food Blog Award 2016