Nouveau tipt!

Deze maand zijn er veel nieuwe kookboeken op de markt gekomen. De koude dagen én de feestdagen komen er weer aan; tijd voor gezelligheid rond de familietafel, stoofpotten en langer in de keuken staan. Deze periode is ook altijd een goede reden om een kookboek voor jezelf of als cadeau voor iemand anders te kopen. Je kunt op de afbeelding klikken om het boek te bestellen. Dit zijn dé lekkerste kookboeken van het moment.

 


November
November

Jamie Oliver’s Kerstkookboek

Jamie Oliver helpt je met Jamie Oliver’s Kerstkookboek om tijdens de feestdagen de lekkerste gerechten zónder stress op tafel te zetten. Een inspiratiebron én hulplijn! Want wat is er nu fijner dan tijdens het kerstfeest relaxed te kunnen genieten van een heerlijk kerstmenu? Het staat vol heerlijke recepten voor de feestdagen, van echte kerstklassiekers met een Jamie-twist tot vegetarische hoofdgerechten en gezonde traktaties. En natuurlijk ontbreken de recepten voor het kerstontbijt en de desserts niet.

Auteur: Jamie Oliver Prijs: €29,99

 


November
November

Feest voor iedereen

Als er iets te vieren valt, is misschien wel de belangrijkste vraag: wat gaan we eten? De schrik slaat veel mensen om het hart als er gasten komen met voedsel-allergieën, intoleranties of andere specifieke wensen.Geen paniek. In Feest voor iedereen laat Alexandra Besel zien hoe iedereen aan tafel hetzelfde kan eten zonder zich aan te passen. Het idee is simpel: modulair koken. Er is een basisrecept dat kan worden aangevuld met verschillende kleine gerechten. Zo wordt het geheel aangepast aan elke eetstijl en deelt iedereen toch dezelfde maaltijd.

Auteur: Alexandra Besel Prijs: €19,95 Fotografie: Janine Jansen

 


November
November

Bon appétit

Vergroot je productkennis en leer alles over klassieke gerechten, grote chefs en de beste dranken! Al vijf jaar lang presenteert François-Régis Gaudry het radioprogramma 'On va deguster', een programma met gevoel voor lekker eten én voor humor, dat zowel de geest als de buik voedt. Elke week schuiven chef-koks, patissiers, culikunstenaars, producenten, wijnkenners, historici en schrijvers aan om te proeven en te praten over de geneugten van lekker eten. Dit boek is een overzicht van deze proeverij. Is het een receptenboek? Niet alleen, want koken vraagt specifieke kennis en kunde - en ook die komt aan bod.

Auteur: François-Régis Gaudry Prijs: €34,95

 


November
November

Zuur

Alles is dit boek is zuur: van ceviche en zuurkoolkroketjes met gin-mayonaise tot en met in karnemelk gemarineerde kip en yuzulimonade. Bas Robben laat zien dat zuur vaak precies is wat er mist in een gerecht, zonder dat je het zelf doorhebt. Groentesoep knapt enorm op van een kneepje citroensap. Maar ook stoofpotten, roomijs en Japanse ramen smaken net een beetje beter met een vleugje zuur.Zuur is niet alleen qua smaak interessant, maar ook zeker als bereiding. Door middel van leuke achtergrondinformatie doe je kennis op die direct toepasbaar is op je dagelijkse koken. Dit boek geeft je zestig recepten, van Oer-Hollands tot Oost-Aziatisch, waarin zuur een hoofdrol speelt.

Auteur: Bas Robben Prijs: €24,95 Genomineerd: voor Kookboek van het Jaar 2016

 


November
November

Lessen in lekkers

Ruim twee jaar lang gaf een bont gezelschap leermeesters wekelijks kooklessen in de Volkskrant. Allemaal zorgvuldig uitgekozen vakmensen met een uitgesproken karakter, een goed verhaal en een bijzondere specialiteit. Dat leidde tot een uiteenlopende reeks originele recepten. Van groenten centraal stellen tot koken met organen, afval of wild. Van de moderne Surinaamse keuken tot Dutch cuisine en Spaanse tapas tot hippe cocktails.Een selectie van de beste afleveringen uit Lessen in Lekkers is nu gebundeld. Dertien interviews en negentig recepten, even eigenzinnig als schitterend in beeld gebracht door fotograaf Rein Janssen die van eten fotograferen een kunst heeft gemaakt.

Auteur: Mac van Dinther en Rein Janssen Prijs: €29,95

 


November
November

Foodsisters

Dat pondje extra komt niet altijd doordat je te veel eet, maar door het kiezen van de verkeerde voedingsmiddelen. Suiker bijvoorbeeld, dat zit stiekem overal in. Het is dus best nog lastig om een gezonde, smakelijke en simpele maaltijd op tafel te zetten. Foodsisters Janneke en Amande zijn twee zussen met een passie voor gezonde voeding. Hun missie is: een gezond gewicht voor iedereen haalbaar maken, ook als je een drukke baan of een gezin hebt. In dit boek vind je vele simpele en gevarieerde recepten die in een mum van tijd op tafel staan en bij iedereen in de smaak zullen vallen. De handige weekmenu's zijn goed vol te houden, ook als je een onverbeterlijke zoetekauw bent.

Auteur: Amande Koeman en Janneke Koeman Prijs: €19,99 Gewonnen: Food Blog Award 2016

 

Gin voor gevorderden. De niet te stuiten opmars van gin duurt voort. Voor liefhebbers van dit veelzijdige destillaat is er goed nieuws:

Het festival is dit jaar in 3 verschillende steden. De eerste versie is al aankomend weekend op het NDSM-terrein in Amsterdam.

Er zijn masterclasses, seminars en proeverijen die je kosteloos kan bijwonen. Het proeven van verschillende gins is bij de prijs inbegrepen, alleen als je een mix wilt drinken, reken je deze af.

Ook leuk: De Gin-boot vaart vanaf het Centraal Station rechtstreeks naar Undercurrent.

Het gin-festival is dit jaar in Amsterdam (18, 19 en 20 mei), Utrecht (8 en 9 juni) én Rotterdam (23 juni). Hier proef je meer dan honderd verschillende gins. En elke smaakt weer anders. De combinaties zijn eindeloos. Vind je favoriet!

ginfestival.nl

 

Wij zijn dol op de energie in Rotterdam. Nieuwe restaurants schieten in de Maasstad als paddenstoelen uit de grond. De een nog leuker dan de ander. Dit zijn 9 hotspots die echt de moeite waard zijn. Van fine dining tot fijne bistro.

1. Ode aan vis

Het interieur is zeeblauw  en op zondags zijn ze dicht; want dan is er geen verse vis te krijgen. Daardoor is zeker: Hier eet je de verste vis met uitzicht op de Erasmusbrug en de skyline van Rotterdam.

Niet veel poespas, maar prachtige vis, schaal- en schelpdieren die voor zich spreken. Behalve kreeft, bouillabaisse en diverse oesters, serveren ze hier ook een warme Fruit de mer. En dat is smúllen.

www.langoust.nl

2. Okonomiyaki

Francois Geurds blijft maar nieuwe concepten uit de mouw van zijn koksbuis schudden De FG Okonomiyaki Bar is het nieuwste. Hier eet je hartige Japanse pannenkoeken met toppings als pork belly en tonijn.

Heerlijk als voedzame, maar vooral heerlijke lunch. Al vanaf een euro of vijf waan je je in het land van de rijzende zon bij de Hofbogen in Rotterdam.

fgokonomiyakibar.nl

3. All day breakfast

Heerlijk, al die nieuwe adresjes! Zoals By Jarmusch; zo’n echte, ouderwetse, Amerikaanse diner, maar dan van nu. Door klassiekers als sloppy joe, blueberry pancakes en de Philly cheese steak sandwich waan je je aan de andere kant van de Atlantische Oceaan.

Bestel de ‘eggs-any-way-you-like’ bij dit restaurant waar je van 08.00 tot 16.00 kan ontbijten, als je dat wilt. Happy Days!

www.byjarmusch.nl

4. Alles in evenwicht 

Het nieuwe Gym & Gin ligt verscholen tussen de sportvelden vlakbij de Kralingse Plas. Geen zorgen, hier geen eiwitshakes, maar verfijnd ontbijt, lunch en diner.

Denk aan tonijn met softshellcrab, verse dim sum en sushibowls met rauwe zalm. “Een evenwicht van een gezonde lifestyle zonder het genieten te vergeten.”

Dat klinkt als muziek in de oren. Doe ons dan nog maar een gin-tonic.

www.gymandgin.nl

5. Familie aan de Maas

Vader en dochter openen samen een restaurant. Dat is toch mooi? Horecabaas Aryan Tieleman (Hotel New York, de Euromast) gaf zijn dochter Rose de kans om haar eigen tent te openen en die greep ze met beide handen aan.

Daarom eten we nu in Franse bistrosfeer in het opkomende Rotterdam Noord bij Brasserie Nieuw Noord. Klassiekers als Steak Tartare en Kroten (rode biet) op z’n Rotterdams nestelen zich gemoedelijk naast een kliekjesplank en bitterballen op de kaart. Daar houden we van.

Je kan er vanaf tien uur ’s ochtends al terecht voor een goede kop koffie en een ontbijtje. Ook leuk: moeders staat op zondag achter de bar, dan is heel de familie weer compleet.

www.brasserienieuwnoord.nl

6. Mediterrane sferen

Grieks eten maar dan echt lekker, dat kan bij Omega, het nieuwe restaurant in de Rotterdamse wijk Hillergersberg. Het interieur is fantastisch, en het personeel enorm gastvrij.

Geen bergen gyros maar verfijnde mediterrane/Griekse gerechten.

Tip: Kies niet zelf van de kaart maar laat je culinair verrassen door de Griekse eigenaar Nikolaas.  Alleen om hem wil je er meteen naar terug.

www.restaurantomega.nl

7. Cocktailkelder

We zijn dol op Hotel New York. Deze keer komen we niet voor de fijne lunch en fruits de mer. We dalen een paar traptreden af naar de NY Basement en wanen ons in vooroorlogs Manhattan.

Daryl Lieuw-On is uitgeroepen tot de beste bartender van Nederland en niet voor niets. Zijn signatuurcocktail met rum, Angostura bitter, limoensap en grapefruitsap smaakt bitterzoet en vooral naar meer.

hotelnewyork.nl/nybasement/

8. Gouden Handtekening

Restaurant Fred (**) bestaat 10 jaar! Reden voor een restyling dacht de naamgever. En die mag er zijn. Bekijk niet alleen de kunstwerkjes op het bord, maar richt je blik omhoog. Er hangt  een 4,5 meter lang kunstobject van leer met 24 karaats bladgoud.

En het licht? Daarin herken je de signatuur van de Chef. Wát een oog voor detail. En dat vind je ook terug op je bord. Heerlijk.

www.restaurantfred.nl

9. One to watch...

Als een deur dicht gaat… Gaat er ergens ook weer een deur open. Zo ook voor Chef Wim Severein die in 2017 de deur zag sluiten van het Wereldmuseum (*) waar hij de keuken bestierde.

Dat gaf ruimte voor het najagen van een droom: een eigen restaurant. The Millèn gaat binnenkort open. Pal tegenover het Centraal Station van Rotterdam. High end dineren in de Milleniumtoren bij een Chef die zijn Michelinster wil terugverdienen. Dat belooft wat.

www.restaurantthemillen.nl

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in