Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Volg de redactie: 4 afvalblogs in januari

Ook de redactie wil weer wat gezonder gaan leven. Strak en slank 2019 in. Op onze eigen manier doen we aan healthy ageing. Volg ons deze maand online. Elke redacteur heeft haar eigen thema en blogt erover. Doe je mee? Wies blogt over of ze DRY JANUARY volhoudt Welk dieet ga je doen?  Dry january ...

Volg de redactie: 4 afvalblogs in januari

Ook de redactie wil weer wat gezonder gaan leven. Strak en slank 2019 in. Op onze eigen manier doen we aan healthy ageing. Volg ons deze maand online. Elke redacteur heeft haar eigen thema en blogt erover. Doe je mee?

Wies blogt over of ze DRY JANUARY volhoudt

Welk dieet ga je doen?  Dry january

Waarom wil je afvallen?  Ik wil niet afvallen maar wel mijn lever even rust gunnen. Alcohol is slecht, dus een pauze inlassen kan geen kwaad.

Waarom juist dit dieet? Een maand is voor mij te overzien. Ik ben nog niet toe aan helemaal stoppen. In deze maand kan ik ervaren wat niet drinken met  me doet.

Wat is je doel? Mijn doel is ná deze maand minder te drinken dan voorheen.

Waar zie je een uitdaging/probleem? De uitdagingen zijn de sociale afspraken. Hoe kom ik feestjes, borrels en etentjes door zonder te drinken?! Ik hoop in te zien dat het ook echt wel minder kan.

Inge gaat wéér proberen met het CAMBRIDGE-dieet de overgangskilo’s in toom te houden.

Waarom wil je afvallen? Vorig jaar ben ik totaal 15 kilo afgevallen waarvan er nu weer 6 kilo’s aanzitten. Deze wil ik er weer af hebben.

Waarom juist dit dieet? Ik ben er achter gekomen dat dit dieet voor mij het beste werkt. Ik begin met twee weken alleen maar shakes en hierna ga je weer opbouwen. Ik weet nu de eerste twee weken geen afspraken maken en daarna kan ik weer gewoon elke avond eten.

Dus ik kan wel gewoon uit eten en dan een heerlijke salade eten.

Wat is je doel? 6 kilo afvallen

Waar zie je een uitdaging/probleem? Ik zie geen problemen de komende weken. De problemen komen daarna om weer op gewicht te blijven. Dat is deze keer ook niet geheel gelukt. Vorig jaar ben ik daarnaast ook gaan sporten en dat doe ik niet meer.

Dus een uitdaging wordt het om het sporten weer op te pakken. 

Hoe leef je er naartoe? Ik wist al voor de kerst dat ik dit wilde gaan toen. Ik heb echt alles gegeten en gedronken tijdens de kerstperiode. Hierdoor is mijn motivatie heel groot.

Ik kijk terug op een heerlijke periode en weet nu waarom ik de komende periode weer even alles op de handrem moet zetten. 

Claudia gaat de VEGAN SWITCH doen van het bedrijf dat ook SPORTVASTEN op het menu heeft.

Welk dieet ga je volgen? The Vegan Switch, in tien dagen met groente je lever & darmen reinigen.

Waarom wil je afvallen? Paar kilootjes te veel, niet dramatisch, maar ik wil weer even bewustzijn voor mijn lichaam.

Waarom juist dit dieet? The Vegan Switch is ontwikkeld door Drs. Remco Verkaik, een sportcoach die ik hoog heb zitten.

Heb twee keer eerder zijn Sportvasten methode gevolgd. Met waanzinnig effect. Vind ik alleen te zwaar voor nu (januari daar te koud voor), een sympathiekere methode is deze Vegan variant, mag je gewoon drie keer per dag blijven eten. Alle tien dagen.

Wat is je doel? Fit worden, en mijn lichaam voorjaars-klaar maken.

Waar zie je een uitdaging/probleem? Nadenken. Merk dat ik veel ongecontroleerde snaai-momenten heb, zelfs een appel mag tussendoor niet. Moet goed bij de les blijven. Heb trouwens ook al  een etentje met vriendinnen afgezegd, vond ik te veel kat op spek binden.

Hoe leef je er naartoe? Ben dag later begonnen, omdat ik op eerste dag nog te katerig was. Had toen per se een gebakken ei nodig. Om deze levensstijl te volgen, moet je namelijk wel in topconditie zijn.

Lees hier Claudia's eerste afvalblogblog: Waarom ik met sportvasten wél kan afvallen.

Merijn houdt het op de help-yourself at home-methode: 5 KILO IN 5 WEKEN

Welk dieet ga je doen? Echt een dieet volgen, werkt voor mij niet. Ik word sacherijnig van alle regeltjes, shakes en beperkingen. Ik ga minder (tot geen) alcohol drinken, vermijd koolhydraten of vervang ze voor groenten. Daarnaast doe ik dagelijks een halfuurtje pilates.

Waarom wil je afvallen? Ik heb de laatste tijd best last van wat vroege overgangsklachten en ik heb continu pijntjes en blessures. Ik wil de optimale omstandigheden creëren voor mijn lichaam.

Waarom juist dit dieet? Vorig jaar ben ik hiermee 10 kilo afgevallen (van 86 naar 76 kg). Daarna volgde een plateaufase. Ik denk dat ik met 5 kilootjes minder nét iets fitter en sterker ben. Dus ik wil nog even heractiveren.

Wat is je doel? 5 kilo dus, maar 4 is ook goed. Ik wil gewoon weer lekker in mijn vel zitten.

Waar zie je een uitdaging/probleem? Zie ik niet echt. Ik weet van mezelf dat als ik de knop omzet, ik hier verder weinig moeite mee heb. Het is een investering in mezelf, dan is nee zeggen tegen een gebakje of een glas wijn een eitje. En het is niet voor altijd hé, dat houdt me op de been.

Hoe leef je er naartoe? Ik begin een weekje later dan de rest. Ik ga nog even naar de sneeuw en goede wijn, schnapps en kaasfondue horen daarbij. Dus ik ga nog even een paar dagen los.

Vanaf vandaag lees je elke dag op Nouveau.nl een afvalblog van de redactie. Of volg ons op Facebook en blijf zo op de hoogte!

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in