Een halfjaar geleden opende Teng Janssen op de Amsterdamse Beethovenstraat. Wij waren er nog niet geweest. Nu ligt het ook niet bepaald in onze loop, maar dat is dan ook ons enige excuus. Op een regenachtige, doordeweekse avond, stappen we de drempel over. Mijn ‘Partner in dine’ zit al aan de bar en nipt aan haar eerste cocktail. Binnen vijf minuten zijn we het Nederlandse weer vergeten, het lijkt wel zomer in Zuid.

Het restaurant is heel open en subtiel ingericht. Tafels staan op comfortabele afstand van elkaar en de chef overziet vanuit de half-open keuken heel de zaak.

Fusion-moe

Bij Teng wordt, zo horen we, fusion gekookt. Een term die we een beetje moe zijn, maar vooruit. Het draait hier om Aziatische en Mallorcaanse smaken. Vreemde combi? Volgens uitbater Olivier Janssen niet. 

Hij at op Mallorca bij Canela en was zó onder de indruk van de explosieve smaakcombinaties dat hij een samenwerking sloot met Chef Fabian Fuster. De sous-chef van Canela, Marc Raykowski, werd geposteerd in Teng Janssen en Fuster vliegt in eens in de zoveel tijd over vanuit Palma de Mallorca met nieuwe inspiratie.

We gaan voor 6 gangen in bescheiden porties. Fijn, want helemaal stampvol de tent uitrollen, is geen pretje.

De hoogtepunten

In Palma de Mallorca waagde Chef Fuster het eens de ingewikkelde coquille van de kaart te halen. De reacties daarop zal hij niet licht vergeten en daarom kunnen wij er nu ook van genieten. Gelukkig!

De zilt-zoete zeevrucht is precies goed gaar en danst op de papillen door de verschillende texturen en smaken. We zouden er met alle liefde een bord van op kunnen, maar genieten zit ook in beperking en het wensen naar meer, verzuchten we.

Het andere hoogtepunt zit meer aan het einde van het menu. De tataki is zo zacht als boter en dun gesneden als een postzegel. De robuuste smaak van zwarte knoflook en Aziatische specerijen tilt het vlees naar ongekende hoogten. We zijn er een beetje stil van.

Ook de fake tartare, een signature dish van Fuster, mag er zijn. Een gerecht als een schilderijtje.

Wijnkaart

Teng heeft wel 20 wijnen ‘op glas’. Zo proberen we graag iets nieuws uit. De leverancier B.J. de Logie zit op de hoek. Flessen wijn gaan hier niet 2 of 3 keer ‘over de kop’, zoals in veel restaurants, maar krijgen een price-up van 15 €.

Vooral voor de buurtbewoners is dat een zegen, want het terras belooft deze zomer een hit te worden. Dan is keus uit 100 charmant geprijsde wijnen, een weelde.

Een blijvertje

Wat ons betreft wel. Wij zijn overtuigd, fusion schudt, wanneer goed uitgevoerd, de smaakpapillen heerlijk wakker. Wij komen graag nog eens terug voor een zonovergoten lunch. Het terras ligt bijna heel de dag in de zon.

Ook voor een borrel met een glas goede wijn staat Teng hoog op onze lijst. En als we er dan toch zijn, laten we graag een paar van die goddelijke coquilles aanrukken.

We voorspellen dat hier, op deze manier, heel wat borrels prettig uit de hand lopen tot abondant diner.

Meer informatie of reserveren: www.tengjanssen.nl

 

Je bent fan of geen fan van de jumpsuit. Ik heb er al heel wat in de kast hangen. Maar deze jumpsuit met fifties print had ik nog niet. Het printje maakt iedereen vrolijk, zelfs op straat roepen mensen spontaan dat ze mijn pak zo leuk vinden. En hij zit ook zo lekker.

Hier 5 voordelen (en 1 nadeel) voor het dragen van dat ene jumpsuit:

Vriendinnen hoor ik weleens zeggen dat mannen een jumpsuit niet sexy vinden. Kan ik mij niets bij voorstellen, ik voel mij juist hartstikke sexy in de jumpsuit.

5 voordelen:

* Een jumpsuit zit heerlijk comfortabel, het lijkt een beetje op de pyjama van vroeger

* Je hoeft niet na te denken hoe je de jumpsuit combineert, je bent in één keer klaar

* Een jumpsuit doet je echt slanker lijken, dat komt omdat je van top tot teen in één kleur of print te zien bent

* Een jumpsuit kun je bijna voor elke gelegenheid aan, sportief met sneakers, chic met ‘high heels’ of zakelijk met een mooie platte schoen

* Een jumpsuit kun je het hele jaar dragen, bijv met een vest of colbert. Als de lange lijn (van top tot teen) maar zichtbaar blijft voor het afkledende effect

1 nadeel:

* Zodra je naar het toilet gaat, ben je wel meer tijd kwijt om dat hele pak uit te trekken, en daarna weer dicht te knopen

Hier mijn vijf favoriete jumpsuits van het seizoen + die ene die aan heb. Klik op de afbeelding om meteen te shoppen!

1. Blauwe jumpsuit met bloemen en wikkelstrik

&Otherstories € 99,-

2. Jumpsuit met bloemenprint en plooien

Zara, € 49,99

3. Zijden jumpsuit met kleine bloemen

LK Bennet € 455,-

4. Linnen jumpsuit in jeanslook

Burberry, € 790,-

5. Jumpsuit met fantastische print en korte pijpen.

BA&SH, € 260,-

En natuurlijk mijn eigen jumpsuit met een fifties print.

Wowtogo, € 129,95

 

Isa Hoes (50) en Medina Schuurman (48) zijn beiden actrice en schrijfster. Samen schreven zij Te lijf: de kunst van het mooi ouder worden én hun nieuwste boek: I'M Lijfboek. Dat ligt vanaf vandaag in de winkel.

In Nouveau schrijven ze hun column over een 'bijzonder event'. Maar wat dat ook alweer is?

"Vorige week hadden we een ‘heel bijzonder’ event. Dat wisten we al een maand van tevoren. Maar in diezelfde maand hadden wij ook een deadline voor ons nieuwe boek, dus dat betekende dag en nacht werken, oppas regelen en eten laten bezorgen.

Wat het ‘heel bijzondere’ aan het event was, waren we allang vergeten, maar er stonden grote uitroeptekens achter, dus daar moesten we bij zijn! Dat je bij een ‘heel bijzonder’ event ‘heel bijzonder leuk’ aangekleed moet zijn, namen we even voor lief.

Ditmaal zouden we wel iets ‘heel bijzonders’ uit onze kast trekken op de dag zelf. Kleding zat!

Helaas, op de middag van het event zijn we tot het laatste moment nog aan het schrijven. Het is inmiddels half vier en stipt vijf uur moeten we op dat ‘heel bijzondere’ event aanwezig zijn.

'Dat kan écht niet meer, dat jurkje...'

We moeten dus beiden iets uit de kledingkast van Isa halen. ‘Wat vind je hiervan?’ ‘Really? Dat kan echt niet meer Ies, dat jurkje.’ ‘En dit pak dan? Past me niet meer.’ ‘Gooi het weg dan!’ ‘Nee, want ik wil dat het weer gaat passen!’

Zo wordt het half vijf. Geen outfit. Wat nu? In pure paniek rennen we naar de eerste de beste winkel in de P.C. Hooftstraat.

Mét hartkloppingen en zonder make-up storten we ons op de verkoopster, die net met de vrouw van een voetballer – wie anders – in gesprek is. ‘Help ons, we hebben niks om aan te trekken!’

In no time twee nieuwe outfits

Beide vrouwen rukken in no time twee prachtige outfits inclusief hakken - die we altijd al wilden hebben, hoe leuk! - uit de rekken. Wij schieten de paskamer in en de vrouw van de voetballer smeert snel onze lippen rood met een prachtige Chanel-lipstick.

Dan rijdt ze, heel lief, haar auto voor en mogen we er zo in springen. Wel nog even afrekenen. Oei! Minimaal drie maandsalarissen, maar de tijd dringt.

Hup, auto in, auto uit, precies op tijd. We did it! high-fiven we met de vrouw van de voetballer. ‘Tof wijf ben je, als we ooit iets voor je kunnen doen..!’ 

Iedereen ligt op de grond

Trots als twee pauwen stappen we kittig de ruimte in. Gek, iedereen ligt op de grond. En iedereen is halfnaakt… Verkeerd adres? Nee, we zijn goed.

Ineens weten we weer wat dat bijzondere nou was: op een groot lcd-scherm zien we teksten als: ‘Ontwikkel je zelf, ontdoe jezelf, wees puur, wees naakt, wees…’ nou ja, alles wat wij niet zijn.

Stonden we daar in onze iets te krappe, veel te dure Prada’s. We hebben meteen rechtsomkeert gemaakt. Wilden nog naar de kroeg, maar ja:  geen geld meer.

Wij eten nu voorlopig enkel sla. Passen we straks wel weer in onze kleren. En die schoenen... die hebben we nu mooi wel!"

Isa & Medina hebben een nieuw boek geschreven: I'M Lijfboek. Vanaf vandaag in de winkel!