Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Marie-Claire en Jeroen bezochten vandaag een test festival in Zambia

Jeroen van Koningsbrugge en zijn vrouw Marie-Claire Witlox bezoeken in Zambia diverse projecten van Orange Babies. Tijdens deze bijzondere reis houdt Marie-Claire voor Nouveau.nl een dagboek bij. Vandaag dag 2: "Na alle indrukken van gisteren en een goede nachtrust bezochten we vandaag een test c...

Marie-Claire en Jeroen bezochten vandaag een test festival in Zambia

Jeroen van Koningsbrugge en zijn vrouw Marie-Claire Witlox bezoeken in Zambia diverse projecten van Orange Babies. Tijdens deze bijzondere reis houdt Marie-Claire voor Nouveau.nl een dagboek bij. Vandaag dag 2:

"Na alle indrukken van gisteren en een goede nachtrust bezochten we vandaag een test campagne van Orange Babies.

Test festival

Midden in de sloppenwijk Ng’ombe zijn tenten opgezet en klonk een feestelijk gedrum. Om een groep dansende mensen stonden veel mannen, vrouwen en kinderen. Allemaal te wachten op hun beurt om getest te worden.

Orange Babies organiseert elke maand een test festival. Heel laagdrempelig en anoniem kan iedereen zich, van jong tot oud laten testen op hiv.

Alles gaat op nummer, dus niemand weet wat jouw uitslag is, alleen jijzelf als je in het laatste tentje gaat om de uitslag en je eventuele behandelplan te horen.

Er worden prikpillen en condooms ter anticonceptie en bescherming gegeven en aan het eind krijgt iedereen een snack en een flesje drinken.

Laagdrempelig

De feestelijke setting maakt dat wachten in de rij niet vervelend is. Ook is het een goede laagdrempelige manier om de bewoners van de sloppenwijk bewust te maken van de bescherming en behandeling omtrent hiv. 

Het testen is een belangrijke stap in het stoppen van de epidemie. Als je getest bent en de medicatie op de juiste manier gebruikt, kun je het virus niet overbrengen op iemand anders. 

We hadden nagellak meegenomen om de dames tijdens het wachten hun nagels te lakken en natuurlijk werden Jeroen en ik uitgedaagd even mee te dansen. En gedanst hebben we!