Stel je eens voor: de mogelijkheid om een penthouse te verwerven op dé toplocatie van Amsterdam. Een appartement dat helemaal is vormgegeven naar jouw wensen - de omvang, indeling en inrichting: jij bepaalt het zelf. Een penthouse van duizend vierkante meter? Komt voor elkaar. En dat is niet het enige.

Dit is wonen in een iconisch complex, ontworpen door architect Cees Dam. De royale penthouse en een tiental appartementen van het gebouw Dam3 zal volgend jaar starten. De locatie is op de Dam van Amsterdam, naast de Bijenkorf en NH Grand Hotel Krasnapolsky, met een vorstelijk uitzicht op het Nationaal Monument op de Dam en het Koninklijk Paleis.

Met een vraagprijs van €24.500.000,- zit je op de 7e verdieping met een woonoppervlakte van 1.047 m². Het penthouse telt 7 slaapkamers, 3 badkamers, 2 jacuzzi's, een stoomcabine, 3 ligbaden, 3 douches en 4 toiletten. Hartje Amsterdam biedt helaas geen tuin, maar het zonneterras van 184 m² maakt veel goed.

Voor ons echt te duur, maar wel heerlijk om bij weg te kunnen dromen. In het hartje van Amsterdam, waar je omringd wordt door historie, traditie en de levendigheid van een stad, maar in het appartement zelf ervaar je alle rust, stilte en de luxe van ultiem comfort. Op enkele meters verwijderd van DAM3 bevindt zich het Grand Hotel Krasnapolsky. Exclusief voor bewoners van DAM3 biedt dit hotel vijf sterren residential services zoals onder meer zeven dagen per week een conciërge in het pand, valet parking, privé butler service, schoonmaakdiensten en catering-faciliteiten. Alles om jouw leven in de stad zorgeloos en comfortabel te maken. DAM3 is niet zomaar een ‘appartementencomplex’, maar een (onbetaalbare) manier van leven.

Bekijk hieronder de foto's en geniet van het prachtige interieur! En wist je dat dit appartement is gekocht door popster Justin Bieber?!

Bron: Funda

Geen kaartje weten te bemachtigen? Geen nood!

Kaarten voor de zomeropenstelling van Paleis Noordeinde waren binnen een dag uitverkocht, maar Nouveau neemt je tóch nog mee naar binnen.

Tienduizend kaarten waren er, voor vier zaterdagen openstelling. En voor de meeste nieuwsgierigen ook maar konden klikken, waren ze op. Behoorde jij niet tot die lucky tienduizend bezoekers (of wel en wil je nog even nagenieten)? Hieronder zie je de mooiste foto’s van de open dagen van het werkpaleis in Den Haag.

Een paar weekenden was het paleis niet alleen van de royals (die op vakantie zijn).De Groene Antichambre.

De Ontvangstkamer.

De eetzaal.

De Galerie-kamer

Het trappenhuis.


De Balkonkamer.

De Putti-kamer, waar de koning en zijn personeel elke week samen vergaderen.

Altijd al eens willen zien hoe het werkpaleis van ons koningshuis er van binnen uit ziet? Grijp je kans: op vier zaterdagen in juli en augustus gaan de deuren op voor publiek.

Kaarten voor de zomeropenstelling van het paleis zijn vanaf vrijdag 30 juni hier te koop. Voor slechts zes euro krijg je een uniek kijkje in de keuken van het paleis, de staatsievertrekken en neus je ook even tussen het nieuwe servies dat sinds dit voorjaar wordt gebruikt bij staatsbanketten en officiële diners.

Paleis Noordeinde kent een rijke historie: van 1817 tot 1940 was het de residentie van de regerend vorst. Wilhemina woonde er tot aan de Tweede Wereldoorlog, en Juliana werd er geboren. In 1984 werd het paleis door prinses Beatrix in gebruik genomen als werkpaleis. Sindsdien vertrekt de koninklijke stoet op Prinsjesdag vanuit het paleis.