Stel je eens voor: de mogelijkheid om een penthouse te verwerven op dé toplocatie van Amsterdam. Een appartement dat helemaal is vormgegeven naar jouw wensen - de omvang, indeling en inrichting: jij bepaalt het zelf. Een penthouse van duizend vierkante meter? Komt voor elkaar. En dat is niet het enige.

Dit is wonen in een iconisch complex, ontworpen door architect Cees Dam. De royale penthouse en een tiental appartementen van het gebouw Dam3 zal volgend jaar starten. De locatie is op de Dam van Amsterdam, naast de Bijenkorf en NH Grand Hotel Krasnapolsky, met een vorstelijk uitzicht op het Nationaal Monument op de Dam en het Koninklijk Paleis.

Met een vraagprijs van €24.500.000,- zit je op de 7e verdieping met een woonoppervlakte van 1.047 m². Het penthouse telt 7 slaapkamers, 3 badkamers, 2 jacuzzi's, een stoomcabine, 3 ligbaden, 3 douches en 4 toiletten. Hartje Amsterdam biedt helaas geen tuin, maar het zonneterras van 184 m² maakt veel goed.

Voor ons echt te duur, maar wel heerlijk om bij weg te kunnen dromen. In het hartje van Amsterdam, waar je omringd wordt door historie, traditie en de levendigheid van een stad, maar in het appartement zelf ervaar je alle rust, stilte en de luxe van ultiem comfort. Op enkele meters verwijderd van DAM3 bevindt zich het Grand Hotel Krasnapolsky. Exclusief voor bewoners van DAM3 biedt dit hotel vijf sterren residential services zoals onder meer zeven dagen per week een conciërge in het pand, valet parking, privé butler service, schoonmaakdiensten en catering-faciliteiten. Alles om jouw leven in de stad zorgeloos en comfortabel te maken. DAM3 is niet zomaar een ‘appartementencomplex’, maar een (onbetaalbare) manier van leven.

Bekijk hieronder de foto's en geniet van het prachtige interieur! En wist je dat dit appartement is gekocht door popster Justin Bieber?!

Bron: Funda

Will en zijn vrouw Jada Pinkett-Smith lieten in de bergen bij Los Angeles een huis bouwen waar je naar kan blijven kijken. 7 Jaar deden ze erover om het huis, zoveel mogelijk met de hand, te laten bouwen. Architectural Digest mocht bij ze op bezoek en wij kijken graag even mee.

Will Smith werd bekend door The Fresh Prince of Bell-Air. Toen Jada Pinkett audite deed voor de rol van Will’s vriendinnetje in de serie, sloeg de vonk in het echte leven ook over. 

Overigens kreeg Jada de rol in de serie niet door het lengteverschil tussen de twee sterren. Will Smith is 1.88 terwijl Jada Pinkett-Smith met haar 1.52 een behoorlijke kop kleiner is.

Samen met hun twee kinderen Willow en Jaden en Will’s eerste zoon uit een andere relatie, Trey, wonen ze in Calabasas. In 2011 mocht fotograaf Roger Davies een kijkje nemen in de bijzondere thuishaven van het powerkoppel.

Stephen Samuelson ontwierp het huis in pagode-stijl. Will en Jada wilde dat zo veel mogelijk met de hand gebouwd werd, zodat de liefde en het werk voor het huis echt voelbaar werd.

Voor zo’n enorm huis, is het verrassend intiem gebleven. Al het handwerk werkt daar natuurlijk aan mee. En verder geven de Afrikaanse, Moorse en Indiase accessoires, kleuren en invloeden veel sfeer aan het huis.

Jada: "We wilden echt een familie-huis maken, we zijn heel aards en spiritueel, voor ons was het bouwen van het huis een spirituele reis."

Jada is dol op bijzondere deuren: Een deur is voor mij altijd een poort naar iets nieuws. In hun huis vind je daarom ook een aantal karakteristieke deuren.

Het huis mocht geen ‘losse eindjes’ hebben. Alles moet vloeien. Vandaar dat bijna alles in het huis op maat gemaakt is, het past precies. Dat zie je hier bij deze bank die precies tussen twee pilaren valt.

Het blijft een ‘work in progress’ volgens Jada. ‘Het huis groeit met ons mee.’

Beeld: Roger Davies. Bron: Architectural Digest

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Michael Kors, de succesvolle ontwerper en lieveling van de jet-set, woont samen met zijn man Lance Le Pere in een fan-tas-tische penthouse in Greenwich Village, New York. Architectural Digest mocht in het bastion van smaak binnenkijken en wij kijken graag even met ze mee!

Waarom Kors heel de rondleiding zijn zonnebril op houdt, is ons niet helemaal duidelijk, maar de rondleiding wordt er niet minder spectaculair van... En dat úítzicht!

Bron: Architectural Digest

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in