Even charmant als de vrouw zelf

Marilyn Monroe veroverde vele harten en werd ’s werelds grootste sekssymbool na haar grote rollen in de jaren ’50 hitfilms zoals ‘Some Like it Hot’ en ‘The Seven Year Itch’. De celebrity heeft in 43 woningen gewoond in haar leven. Daarentegen is zij maar één keer eigenaar geweest van haar eigen huis, namelijk een uit 1929 komende woning in Brentwood, Californië.

In 1962 werd ze aangespoord door haar psycholoog om zich meer te omringen in de natuur met een thuisgevoel. Marilyn werd verliefd op de tuin, waar ze veel tijd met haar poedel heeft doorgebracht. Ze kocht huis voor $90.000,-. Zes maanden na de aankoop werd zij op 36-jarige leeftijd dood gevonden in het huis.

Het huis heeft 4 slaapkamers, 3 badkamer en bestaat uit 244 m2. De woning heeft vele eigenaren gekend na de dood van Marilyn Monroe en is in 2010 voor het laatst verkocht voor $3.850.000. Het huis wordt beschreven als ‘A Rare Hidden Jewel in Brentwood’. Het is authentieke woning uit 1929 gelegen achter hoge hekken aan het eind van een rustige doodlopende straat.

Dit is hoe Marilyn’s huis eruit zag toen zij er nog woonde:

Bron: LA Times

Will en zijn vrouw Jada Pinkett-Smith lieten in de bergen bij Los Angeles een huis bouwen waar je naar kan blijven kijken. 7 Jaar deden ze erover om het huis, zoveel mogelijk met de hand, te laten bouwen. Architectural Digest mocht bij ze op bezoek en wij kijken graag even mee.

Will Smith werd bekend door The Fresh Prince of Bell-Air. Toen Jada Pinkett audite deed voor de rol van Will’s vriendinnetje in de serie, sloeg de vonk in het echte leven ook over. 

Overigens kreeg Jada de rol in de serie niet door het lengteverschil tussen de twee sterren. Will Smith is 1.88 terwijl Jada Pinkett-Smith met haar 1.52 een behoorlijke kop kleiner is.

Samen met hun twee kinderen Willow en Jaden en Will’s eerste zoon uit een andere relatie, Trey, wonen ze in Calabasas. In 2011 mocht fotograaf Roger Davies een kijkje nemen in de bijzondere thuishaven van het powerkoppel.

Stephen Samuelson ontwierp het huis in pagode-stijl. Will en Jada wilde dat zo veel mogelijk met de hand gebouwd werd, zodat de liefde en het werk voor het huis echt voelbaar werd.

Voor zo’n enorm huis, is het verrassend intiem gebleven. Al het handwerk werkt daar natuurlijk aan mee. En verder geven de Afrikaanse, Moorse en Indiase accessoires, kleuren en invloeden veel sfeer aan het huis.

Jada: "We wilden echt een familie-huis maken, we zijn heel aards en spiritueel, voor ons was het bouwen van het huis een spirituele reis."

Jada is dol op bijzondere deuren: Een deur is voor mij altijd een poort naar iets nieuws. In hun huis vind je daarom ook een aantal karakteristieke deuren.

Het huis mocht geen ‘losse eindjes’ hebben. Alles moet vloeien. Vandaar dat bijna alles in het huis op maat gemaakt is, het past precies. Dat zie je hier bij deze bank die precies tussen twee pilaren valt.

Het blijft een ‘work in progress’ volgens Jada. ‘Het huis groeit met ons mee.’

Beeld: Roger Davies. Bron: Architectural Digest

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Michael Kors, de succesvolle ontwerper en lieveling van de jet-set, woont samen met zijn man Lance Le Pere in een fan-tas-tische penthouse in Greenwich Village, New York. Architectural Digest mocht in het bastion van smaak binnenkijken en wij kijken graag even met ze mee!

Waarom Kors heel de rondleiding zijn zonnebril op houdt, is ons niet helemaal duidelijk, maar de rondleiding wordt er niet minder spectaculair van... En dat úítzicht!

Bron: Architectural Digest

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in