Even charmant als de vrouw zelf

Marilyn Monroe veroverde vele harten en werd ’s werelds grootste sekssymbool na haar grote rollen in de jaren ’50 hitfilms zoals ‘Some Like it Hot’ en ‘The Seven Year Itch’. De celebrity heeft in 43 woningen gewoond in haar leven. Daarentegen is zij maar één keer eigenaar geweest van haar eigen huis, namelijk een uit 1929 komende woning in Brentwood, Californië.

In 1962 werd ze aangespoord door haar psycholoog om zich meer te omringen in de natuur met een thuisgevoel. Marilyn werd verliefd op de tuin, waar ze veel tijd met haar poedel heeft doorgebracht. Ze kocht huis voor $90.000,-. Zes maanden na de aankoop werd zij op 36-jarige leeftijd dood gevonden in het huis.

Het huis heeft 4 slaapkamers, 3 badkamer en bestaat uit 244 m2. De woning heeft vele eigenaren gekend na de dood van Marilyn Monroe en is in 2010 voor het laatst verkocht voor $3.850.000. Het huis wordt beschreven als ‘A Rare Hidden Jewel in Brentwood’. Het is authentieke woning uit 1929 gelegen achter hoge hekken aan het eind van een rustige doodlopende straat.

Dit is hoe Marilyn’s huis eruit zag toen zij er nog woonde:

Bron: LA Times

Om te vieren dat ze precies een jaar een relatie met elkaar hebben, kochten voormalig honkballer Alex Rodrigues en Jennifer Lopez een nieuw appartement in New York. Dat uitzicht!

Wat moet het toch heerlijk zijn om te zwemmen in de miljoenen. Dat je een appartement with a view binnenwandelt en denkt: leuk, ik koop het.

Met privé-restaurant

Een jaar nadat ze voor elkaar vielen, hebben J.Lo en Alex Rodrigues dat dus gedaan: een appartement van zo’n 370 vierkante meter aangeschaft voor een kleine vijftien miljoen dollar. Een leuk flatje hoor: drie slaapkamers, vier badkamers, en in het gebouw bevindt zich een zwembad van ruim twintig meter, een privé-restaurant, een lounge, een bioscoopzaal en een fitnessruimte.

Maar bovenal: dat uitzicht! Over New York! Over Central Park! Als je maar één uurtje in dit bad zou mogen zitten, dan zeur je toch nooit meer ergens over?

 

Bron: Daily Mail. Beeld : Douglas Elliman.

 

 

 

Geen kaartje weten te bemachtigen? Geen nood!

Kaarten voor de zomeropenstelling van Paleis Noordeinde waren binnen een dag uitverkocht, maar Nouveau neemt je tóch nog mee naar binnen.

Tienduizend kaarten waren er, voor vier zaterdagen openstelling. En voor de meeste nieuwsgierigen ook maar konden klikken, waren ze op. Behoorde jij niet tot die lucky tienduizend bezoekers (of wel en wil je nog even nagenieten)? Hieronder zie je de mooiste foto’s van de open dagen van het werkpaleis in Den Haag.

Een paar weekenden was het paleis niet alleen van de royals (die op vakantie zijn).De Groene Antichambre.

De Ontvangstkamer.

De eetzaal.

De Galerie-kamer

Het trappenhuis.


De Balkonkamer.

De Putti-kamer, waar de koning en zijn personeel elke week samen vergaderen.