Even charmant als de vrouw zelf

More content below the advertising

Marilyn Monroe veroverde vele harten en werd ’s werelds grootste sekssymbool na haar grote rollen in de jaren ’50 hitfilms zoals ‘Some Like it Hot’ en ‘The Seven Year Itch’. De celebrity heeft in 43 woningen gewoond in haar leven. Daarentegen is zij maar één keer eigenaar geweest van haar eigen huis, namelijk een uit 1929 komende woning in Brentwood, Californië.

In 1962 werd ze aangespoord door haar psycholoog om zich meer te omringen in de natuur met een thuisgevoel. Marilyn werd verliefd op de tuin, waar ze veel tijd met haar poedel heeft doorgebracht. Ze kocht huis voor $90.000,-. Zes maanden na de aankoop werd zij op 36-jarige leeftijd dood gevonden in het huis.

Het huis heeft 4 slaapkamers, 3 badkamer en bestaat uit 244 m2. De woning heeft vele eigenaren gekend na de dood van Marilyn Monroe en is in 2010 voor het laatst verkocht voor $3.850.000. Het huis wordt beschreven als ‘A Rare Hidden Jewel in Brentwood’. Het is authentieke woning uit 1929 gelegen achter hoge hekken aan het eind van een rustige doodlopende straat.

Dit is hoe Marilyn’s huis eruit zag toen zij er nog woonde:

Bron: LA Times

Kris Jenner, bekend als mommager van de Kardashians, kan wel wat rust en kalmte om zich heen gebruiken. De moeder van Kim, Kourtney, Rob en Khloé Kardashian en Kylie en Kendall Jenner heeft haar handen vol aan haar succesvolle kinderen. Dan wil je in huis maar één ding: rust.

Architectural Digest kreeg een rondleiding bij de socialité thuis en wij kijken maar wat graag even mee. Wat opviel? Ook hier is de keuken het hart van het huis. Kijk mee hoe Kris een bijzonder kijkje achter de de deur geeft, zónder de chaos die we kennen van The Kardashians.

More content below the advertising

 

Bron: Architectural Digest. Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

In Sex and the City kennen we haar al Samantha. Haar appartement aan de New Yorkse Park Avenue heeft ook net die knipoog die we van haar verwachten. Architectural Digest mocht binnen kijken en wij kijken maar wat graag even mee.

Cattrall heeft een oog voor antiek. Bijzondere vondsten op marktjes door heel Europa geven haar appartement karakter. De haard heeft de actrice bijvoorbeeld in Londen gevonden en de meeste lampen (ook de vierkante kroonluchter) vond ze op marktjes in Parijs.

More content below the advertising

Daar is die knipoog naar Samantha. Op de vraag of ze zelf model heeft gestaan voor het werk, antwoordt ze ontkennend. Natasha Law (de zus van acteur Jude Law) maakte het schilderij.

Als we iets uit het huis mochten kiezen, dan zou het echt deze eettafel zijn!

Kim Catrall werd geboren in het Jaar van de Aap. De designer Tony Ingrao maakte daarom een speciale ‘monkeyroom’.

De actrice wilde graag een fijn huis waar ze af en toe een goed feestje kan organiseren, maar wat niet te groot is voor als ze even lekker alleen is.

In de hal naar de slaapkamer hangt een kunstwerk van Monique van Genderen.

De slaapkamer is zacht roze met weelderige tapijten en art-deco accessoires.

Beeld: Tony Ingrao en Tony Sproutt (foto Kim Cattrall) via Architectural Digest.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in