Na de presidentsverkiezingen van 8 november moeten de Obama’s hun koffers inpakken en het Witte Huis verlaten. Begin 2009 liep Barack Obama voor het eerst met zijn vrouw en twee dochters Het Witte Huis binnen als president, niet wetende dat hij daar onafgebroken twee termijnen zou doorbrengen. Nu moet hij nadenken over wat hij na het presidentschap gaat doen.

De Obama's hebben besloten om in Washington te blijven wonen, in de buurt van het Witte Huis. Dit is bijzonder, want in het verleden verlieten de meeste presidenten Washington na hun regeringsperiode. Woodrow Wilson was in 1921 de laatste president die in de hoofdstad bleef wonen. De reden om in Washington te blijven wonen, is voor de kinderen. Dochters Malia en Sasha kunnen nu hun school afmaken zonder te switchen.

De eerste zwarte president van Amerika en zijn gezin gaan in de chique wijk Kalorama wonen. Hier vonden zij een prachtig nieuw huis om uit te rusten van de acht jaar presidentschap. Het kost 5,3 miljoen dollar en is een flinke - presidentwaardige - villa. Deze is in 1921 gebouwd en telt negen slaapkamers, acht badkamers en een gigantische tuin. Bekijk hieronder de slideshow! Wat vind jij van het nieuwe optrekje?

Bewaren

Will en zijn vrouw Jada Pinkett-Smith lieten in de bergen bij Los Angeles een huis bouwen waar je naar kan blijven kijken. 7 Jaar deden ze erover om het huis, zoveel mogelijk met de hand, te laten bouwen. Architectural Digest mocht bij ze op bezoek en wij kijken graag even mee.

Will Smith werd bekend door The Fresh Prince of Bell-Air. Toen Jada Pinkett audite deed voor de rol van Will’s vriendinnetje in de serie, sloeg de vonk in het echte leven ook over. 

Overigens kreeg Jada de rol in de serie niet door het lengteverschil tussen de twee sterren. Will Smith is 1.88 terwijl Jada Pinkett-Smith met haar 1.52 een behoorlijke kop kleiner is.

Samen met hun twee kinderen Willow en Jaden en Will’s eerste zoon uit een andere relatie, Trey, wonen ze in Calabasas. In 2011 mocht fotograaf Roger Davies een kijkje nemen in de bijzondere thuishaven van het powerkoppel.

Stephen Samuelson ontwierp het huis in pagode-stijl. Will en Jada wilde dat zo veel mogelijk met de hand gebouwd werd, zodat de liefde en het werk voor het huis echt voelbaar werd.

Voor zo’n enorm huis, is het verrassend intiem gebleven. Al het handwerk werkt daar natuurlijk aan mee. En verder geven de Afrikaanse, Moorse en Indiase accessoires, kleuren en invloeden veel sfeer aan het huis.

Jada: "We wilden echt een familie-huis maken, we zijn heel aards en spiritueel, voor ons was het bouwen van het huis een spirituele reis."

Jada is dol op bijzondere deuren: Een deur is voor mij altijd een poort naar iets nieuws. In hun huis vind je daarom ook een aantal karakteristieke deuren.

Het huis mocht geen ‘losse eindjes’ hebben. Alles moet vloeien. Vandaar dat bijna alles in het huis op maat gemaakt is, het past precies. Dat zie je hier bij deze bank die precies tussen twee pilaren valt.

Het blijft een ‘work in progress’ volgens Jada. ‘Het huis groeit met ons mee.’

Beeld: Roger Davies. Bron: Architectural Digest

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Michael Kors, de succesvolle ontwerper en lieveling van de jet-set, woont samen met zijn man Lance Le Pere in een fan-tas-tische penthouse in Greenwich Village, New York. Architectural Digest mocht in het bastion van smaak binnenkijken en wij kijken graag even met ze mee!

Waarom Kors heel de rondleiding zijn zonnebril op houdt, is ons niet helemaal duidelijk, maar de rondleiding wordt er niet minder spectaculair van... En dat úítzicht!

Bron: Architectural Digest

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in