Kenzo: we kennen hem van zijn krachtige en exotische kleuren, zijn weelderige bloemenprints en zijn etnische silhouetten. Nouveau nam een kijkje in zijn penthouse in Parijs. Wat blijkt: ook hier is de inspirerende signatuur van Kenzo overal aanwezig.

Neem een kijkje in het huis van ontwerper Kenzo Takada.

Mode-ontwerper
De Japanse mode-ontwerper was nog jong toen hij heel Europa voor zich wist te winnen met zijn niet-westerse aanpak van mannen- en vrouwenmode. Tot 1993, toen Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH) een aandeel nam in zijn modeimperium. In 1999 nam de ontwerper zelfs afscheid van de modewereld.

Productontwerper
Maar Kenzo kwam terug. Nu als Kenzo Takada, de productontwerper, met een collectie interieurdesign, zoals meubilair, serviesgoed en deco-objecten. Later vond hij zichzelf opnieuw uit. Kenzo Takada de kunstenaar én schilder, met een collectie fauvistisch getinte schilderijen.

Lees ook: 'Zo luxe woonde John F. Kennedy (en het appartement staat nu te koop)'

Thuis bij Kenzo
Ook privé, in zijn woonplaats Parijs, blijft Kenzo voortdurend in ontwikkeling. Zo ruilde hij de industriële zen-loft waar hij 25 jaar woonde, in voor een exclusief penthouse aan de Rue de Sèvres. Tweehonderdvijftig vierkante meter woonruimte, gelegen tussen de Jardin du Luxembourg en de Eiffeltoren. Ook hier is de inspirerende signatuur van Kenzo Takada overal aanwezig.
Kijk voor de volledige reportage in de nieuwe Nouveau.