De komende dagen gaat de temperatuur weer omhoog. Heerlijk natuurlijk, maar te warm is ook weer niet lekker. Daarom zetten wij wat verkoelende tips op een rij.

1. Drink geen koud water

Het klinkt gek, maar een koude plens water naar binnen gieten, werkt niet. Koud water laat je lichaamstemperatuur heel snel dalen, waardoor je lichaam ook weer sneller opwarmt. En dat is wat je niet wil. Wat je dan wel moet doen? Lauw water of lauwe thee drinken. Echt, het werkt.

2. Kussen in de vriezer

Klinkt natuurlijk een beetje vreemd, maar toch helpt het. Zo blijkt uit verschillende onderzoeken. Hoe moet je dat dan doen? Doe je kussen in een afgesloten plastic zak en stop deze in de vriezer. Haal hem net voor het slapengaan eruit. Zo blijf je de hele nacht lekker koel.

3. Koffie en alcohol 

Hoe lekker deze twee ook zijn, er te veel van nuttigen is niet handig. De reden? Maar cafeïne en alcohol stimuleren de zweetklieren. Je hartslag gaat erdoor omhoog, waardoor je lichaam harder moet werken. En ja, dit zorgt er weer voor dat je het enorm warm krijgt.

Article continues after the ad

4. Lichte kleding

Het is eigenlijk heel logisch, maar draag geen donkere kleding. Kies ook voor loszittende kleding en lichte kleuren.

Bron: Flair Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in.