Tien jaar geleden ging de hemel voor chemicus Sherri Sebastian open tijdens haar paradijselijk verblijf op Belize. Ze ontmoette een healer die haar, met zijn advies om salie-olie op haar kussen te druppelen, van al haar slaapproblemen verloste.

De fijne, rustgevende dromen die hij haar beloofde, kreeg ze zowaar. En vanaf dat moment stopte ze met zich druk te maken over slapen. 

Article continues after the ad

Diepere slaap
Als parfumeur bij Sebastian Signs, een beroemd Amerikaans geurhuis, ontwikkelde ze, met die herinnering in haar achterhoofd, de bed- en linnenspray ‘Provision’, waar een vers droomextract in verwerkt zit van diezelfde salie-olie. Met de bedoeling ook anderen te helpen om voortaan beter, dieper en rustiger te kunnen slapen. 

Kalmerende kamille
Dat sprayen van bedlinnen echt invloed kan hebben, bewijst de ‘This Works Sleep Plus Pillow Spray’ (verkrijgbaar bij deze Nederlandse site) met activeerbare moleculen van kalmerende kamille, lavendel en de geur van de Indiase grassoort Vetiver, die voortdurend vrijkomen bij opschudden en bewegen. 

Lees ook: Met dit product wordt die lange vlucht een stuk comfortabeler

Rozenblaadjes en zeelucht
Minder bekend, maar niet minder bemind, zijn de zogenaamde ‘stemmings’ sprays (moodsprays) voor kamer en linnen, zoals Diptyque’s ‘Eau Dominotée’, voorzien van patchoeli, zodat het lekker lang blijft hangen, Frédéric Malle’s ‘Dans Mon Lit’, die een geur oproept van katoen en rozenblaadjes, en L’Objet’s Côté Maquis; met een vleug zoute zeelucht en wierook. Zeker het proberen waard. Sweet dreams!

Bron: Town and Country Magazine