Met was extra beweging en een aanpassing op je dieet kom je al een heel eind. En de zomer is nu echt begonnen, dus je hebt nog even. Natuurlijk is voeding belangrijk voor je fitheid, maar ook je huid heeft veel baat bij de juiste voedingsstoffen. Zeker als je de zon in gaat.

1. Vitamine C

‘Zorg voor voldoende antioxidanten. Niet alleen in je huidverzorging, ook in je voeding,’ adviseert Jetske Ultee. ‘Vitamine C bijvoorbeeld. Deze goed onderzochte stof beschermt de huid niet alleen, maar helpt bijvoorbeeld ook bij de aanmaak van collageen.’

2. Astaxanthine

Een nog krachtiger antioxidant is astaxanthine. ‘Die vind je in voeding als zalm, forel of garnalen. Er zijn ook speciale supplementen. Vooral in Japan wordt het nutriënt gezien als supersupplement tegen rimpels en andere tekenen van huidverval.’

3. Omega 3

Daarnaast zijn omega-3-vetzuren juist ook voor de oudere, droger wordende huid geen overbodige luxe. Ultee: ‘Samen met cholesterol en ceramiden vormen deze vette stofjes het natuurlijke beschermende waslaagje van de huid, waardoor die gehydrateerd en beschermd blijft.’

4. Q10

Ook gaat het co-enzym Q10 veroudering tegen: het is een voedingsstof die helpt huidcellen te voorzien van energie. ‘Door extra Q10 te slikken, kun je veroudering van de huid vertragen,’ zegt dermatoloog Stan Pavel op www.mijnhuidspecialist.nl.

5. Vitamine E

Ook tipt hij Vitamine E in combinatie met Vitamine C: ‘Vitamine E is een krachtige antioxidant, die vitamine C helpt in zijn werking. Ze remmen samen de ontstekingsreactie van de huid in de zon en beschermen je huid tegen zonneschade.’

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Leather pants, korte rokjes en strakke jurken voor jonge blommen? Welnee, de jeugdige Franse first lady bewijst het tegenovergestelde. Ze weet ons altijd te verrassen.

En zij kan het weten, want de vrouw van de Franse president komt bijna overal mee weg.

Strak en kort

De (va va voom) stijl van Brigitte Macron is nou niet bepaald doorsnee te noemen, dat maakt haar juist zo uniek. Ze heeft een voorliefde voor gewaagde korte rokjes en strakke broeken. Iets wat door de modepers, maar ook door verschillende designers zeer gewaardeerd wordt. 

De mooiste benen

Zo heeft Karl Lagerfeld 'een crush' op Brigitte. "Ze spreekt perfect Frans en heeft een geweldige woordenschat. Maar daarnaast is het ook een prachtige vrouw. Ze heeft de mooiste benen van Parijs", zei Lagerfeld onlangs in een interview met het Franse magazine Paris Match.

Jeugdig

Die mooie benen, laat de first lady vaak en graag zien. En geef haar eens ongelijk. Brigitte omarmt graag jeugdige trends en kiest voor kleding (het liefst van haar favoriete merk Louis Vuitton) die haar slanke lichaam accentueren. 

Bewijs

Genoeg redenen waarom de stijl van Brigitte Macron zo geliefd is dus. Extra bewijs nodig? Bekijk een mooie fotoserie hieronder.

Gezond eten 

Hoe de Franse first lady het voor elkaar krijgt om op haar 65e een figuur te hebben waar je u tegen zegt? Nou, door onder meer flink te sporten, de natuur een handje te helpen, maar ook haar dieet zorgt voor een goed lichaam. Haar persoonlijke kok verklapt haar menu.

Vitamines

De first lady vindt het belangrijk om haar vitaminen binnen te krijgen, daarom zorgt de vrouw van de Franse president dat er heel veel (lees: tien stuks per dag) fruit en groenten op het menu staan.

Wijntje erbij

Maar, zo verklapt de chef van het Élysée, eten de Macrons het allerliefst Franse pot. En dat moet dan wel gemaakt worden met ingrediënten die niet verder dan 100 kilometer bij het Franse paleis vandaan komen én kruiden uit eigen tuin.

Daarnaast drinkt ze een goed glas rode wijn op z'n tijd. Niet te vaak natuurlijk. 

Bron: The Guardian Beeld: Getty/ANP/Hollandse Hoogte

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Kaviaar is behalve een exquise ingrediënt op blini’s met zure room ook een weldaad voor de huid. Dat is nog eens win-win. Maar waarom zijn die viseitjes dan zo goed voor je huid?

Kaviaar zit barstensvol vitaminen, proteïnen en mineralen. Er zit ook veel vitamine A in, dat zorgt voor een gezonde huid en goed zicht. Niet alleen als je het op je huid smeert trouwens, deze vitaminen krijg je ook binnen als je het eet.

Als je een vermoeide, ietwat doffe huid hebt, kan een crême met kaviaarextract helpen om het weer een gezonde glow te geven.

Dit doet kaviaar-extract voor je huid:

  • De textuur en hydratatie verbetert
  • Daardoor zie je minder rimpels
  • De productie van collageen wordt aangewakkerd
  • Werkt anti-oxiderend en herstelt de huid
  • Verbetert de tint

La Prairie

La Prairie mengt sinds 1987 steureitjes (kaviaar) met een hydroglycolische oplossing die de werkzame stoffen uit de eitjes trekt.

Deze worden verwerkt in Skin Caviar, een van de meest exclusieve huidverzorgingsproducten die er zijn. Een potje van 50 ml kost in die tijd, omgerekend, ruim 400 euro.

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in