We verzamelden de laatste tips en behandelingen voor de allermooiste lippen. Van lucky lips word je immers vrolijk. Coco Chanel zei het al: 'If you're sad, add more lipstick and attack.'

Een perfect opgemaakte mond staat niet alleen verzorgd, maar kan ook in één klap je uitstraling en je aantrekkingskracht verhogen; visagisten spreken niet voor niets al jaren over power lips of een statement lip do. Bovendien zorgt de nieuwe generatie lipmake-up ook optisch voor een maatje meer. 

Article continues after the ad

Volle lippen gelden wereldwijd als hét schoonheidsideaal. En of je nu kiest voor een cosmetische ingreep of met make-up aan de slag gaat: om de jeugdige looks, het volume, de kleur én de conditie van je lippen te bewaken, zijn er intussen aardig wat opties. 

 1. Flirt proof
  Goed om te weten: wanneer je flirt, tuit je onbewust je lippen. Ook schijn je ze tijdens het verleidingsspel ongemerkt vaker te likken en erop te bijten. Zo worden ze namelijk vanzelf iets roder en voller en dat doet de ander ongemerkt aan seksueele opwinding denken.
 2. Optisch witter
  Grauwe of gelige tanden? Laat lipsticktinten met een warme (oranje/gelige) ondertoon links liggen, zoals koraal. Tinten rood en roze met een koele (blauwe) ondertoon zijn een beter idee, dan lijken je tanden witter.
 3. Mat versus glans
  Glans vergroot, mat verkleint. Gelukkig maakt het 'mat' van nu de lippen niet meer dof en voelt het niet zwaar. Het geeft een subtiele, satijnachtige gloed. Wil je alsnog een glansaccent, stip dan een transparante gloss recht op het midden van de lippen voor een extra vergrotend effect. 
 4. Marionet
  Hangende mondhoeken kunnen je zo'n permanent ontevreden uitstraling geven. Hiervoor zijn inmiddels effectieve oplossingen met zowel Botox als filler-injectables.
 5. Maatje meer
  Online circuleren de opmerkelijkste trucs om je lippen groter te laten lijken; bijvoorbeeld de Fullips Lip Enhancer (via fullips.com) waarmee je de lippen meermalen kort vaccuum zuigt, zodat ze opzwellen. 

Lees nog meer tips in de nieuwste editie van Nouveau. Koop 'm in de winkel of bestel 'm hier.

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in