We verzamelden de laatste tips en behandelingen voor de allermooiste lippen. Van lucky lips word je immers vrolijk. Coco Chanel zei het al: 'If you're sad, add more lipstick and attack.'

Een perfect opgemaakte mond staat niet alleen verzorgd, maar kan ook in één klap je uitstraling en je aantrekkingskracht verhogen; visagisten spreken niet voor niets al jaren over power lips of een statement lip do. Bovendien zorgt de nieuwe generatie lipmake-up ook optisch voor een maatje meer. 

More content below the advertising

Volle lippen gelden wereldwijd als hét schoonheidsideaal. En of je nu kiest voor een cosmetische ingreep of met make-up aan de slag gaat: om de jeugdige looks, het volume, de kleur én de conditie van je lippen te bewaken, zijn er intussen aardig wat opties. 

 1. Flirt proof
  Goed om te weten: wanneer je flirt, tuit je onbewust je lippen. Ook schijn je ze tijdens het verleidingsspel ongemerkt vaker te likken en erop te bijten. Zo worden ze namelijk vanzelf iets roder en voller en dat doet de ander ongemerkt aan seksueele opwinding denken.
 2. Optisch witter
  Grauwe of gelige tanden? Laat lipsticktinten met een warme (oranje/gelige) ondertoon links liggen, zoals koraal. Tinten rood en roze met een koele (blauwe) ondertoon zijn een beter idee, dan lijken je tanden witter.
 3. Mat versus glans
  Glans vergroot, mat verkleint. Gelukkig maakt het 'mat' van nu de lippen niet meer dof en voelt het niet zwaar. Het geeft een subtiele, satijnachtige gloed. Wil je alsnog een glansaccent, stip dan een transparante gloss recht op het midden van de lippen voor een extra vergrotend effect. 
 4. Marionet
  Hangende mondhoeken kunnen je zo'n permanent ontevreden uitstraling geven. Hiervoor zijn inmiddels effectieve oplossingen met zowel Botox als filler-injectables.
 5. Maatje meer
  Online circuleren de opmerkelijkste trucs om je lippen groter te laten lijken; bijvoorbeeld de Fullips Lip Enhancer (via fullips.com) waarmee je de lippen meermalen kort vaccuum zuigt, zodat ze opzwellen. 

Lees nog meer tips in de nieuwste editie van Nouveau. Koop 'm in de winkel of bestel 'm hier.

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Wie ook zo genoten heeft van de film A Star Is Born, is vast benieuwd naar de make-up van hoofdrolspeler Lady Gaga. Haar visagist doet een onthulling aan NikkieTutorials.

De door Bradley Cooper geregisseerde film gaat over de jonge zangeres Ally (Lady Gaga) die steeds beroemder wordt, terwijl de carrière van haar oudere mentor en geliefde Jackson Maine (Cooper) bergafwaarts gaat. 

More content below the advertising

Voor haar rol als Ally onderging Lady Gaga, de artiestennaam van Stefani Germanotta, een ware transformatie. De zangeres is bijna onherkenbaar, en dat was dan ook een flinke klus. Zo vertelt Sarah Tanno, de visagist van het pop-icoon, tegen NikkieTutorials.

Tatoeages camoufleren

Tanno neemt Nikkie in een video flink onder handen en biecht op dat voor de film alle tatoeages van Gaga met make-up moesten worden weggewerkt. En dat zijn er een heleboel. "Ze had meer make-up op haar lichaam, dan op haar gezicht," grapt ze.

Gelijkenis

Bekijk hieronder de video. Wat ons opvalt is dat de stem van de visagist gelijkenis vertoont met die van Lady Gaga.

De opnames van de video vonden twee dagen na de uitreiking van de Grammy's plaats. Twee dagen later werden de Oscars uitgereikt.

Wenkbrauwgel en lippenbalsem

Voor haar rol als Ally kreeg Lady Gaga een heel ander uiterlijk aangemeten. "We begonnen met niets anders dan wenkbrauwgel en lippenbalsem, omdat Bradley en Gaga haar (Ally, red.) zo rauw mogelijk wilden hebben," zo vertelde de visagist eerder op Instagram.

"Langzaam werd Ally een ster en gaf ik haar looks die eruitzagen alsof Ally die zelf had gemaakt." Ze creëerde shapes die ze niet vaak gebruikt heeft voor Lady Gaga. Hierdoor kreeg Ally 'een fresh look' voor een ster, aldus de visagist.

Sarah doet ook de make-up van Lady Gaga als zij op de rode loper of op evenementen dient te verschijnen. Zo creëerde ze de stunning look van de zangeres voor de uitreiking van de Golden Globes.

A Star Is Born werd dit jaar negen keer genomineerd voor een Oscar. Alleen de nominatie voor het beste nummer (Shallow) werd verzilverd. Lady Gaga schreef dit nummer samen met onder andere producer Mark Ronson.

Remake

De film is een remake van A Star Is Born uit 1937. In 1954 verscheen de eerste remake met Judy Garland en James Mason en in 1976 verscheen een versie met Barbra Streisand en Kris Kristofferson.

Lees ook: Zó maak je een paardenstaart à la Máxima

2.0

Heb je A Star Is Born niet in de bios gezien? Grijp dan nu je kans. Op 31 maart wordt een extra lange versie van de film vertoond. A Star Is Born 2.0 biedt twaalf minuten aan extra scènes en extra nummers.

Bronnen: RTL Boulevard, hellomagazine.comnu.nl
Beeld: Warner Bros Pictures

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in
 

Nouveau's modecoördinator Anita Willemars heeft lila gespot als dé modekleur voor dit seizoen en hij is perfect voor op je nagels. Lila past bij veel verschillende huidskleur-tinten, dus dat komt mooi uit.

Je nagels mogen gezien worden dit voorjaar.

More content below the advertising

Met deze truc zit je nagellak perfect

Hoe zorg je ervoor dat je de lak mooi verdeelt over je nagel? Daar is een handige truc voor. Strijk je borsteltje af en draai het om. Zet dan een dikke streep in het midden en vul daarna de buitenkanten in, zo tipte beautyjournalist Maartje van Engelen eerder op margriet.nl.

Lees ook: Hoofdpijn door rode wijn? Hier komt het door

Zó voorkom je lak op je nagelriemen

Je hebt het ongetwijfeld weleens meegemaakt: nagellak die per ongeluk op je nagelriemen terecht is gekomen. Dat kun je heel goed voorkomen door, voordat je gaat lakken, wat vaseline (of een andere vette créme) op je vingers en nagelriemen aan te brengen. Mocht je per ongeluk toch uitschieten, dan haal je de nagellak eenvoudig weg met een wattenstaafje of tissue, zo adviseerde margriet.nl eerder. Bijkomend voordeel is dat je je nagelriemen meteen goed verzorgt.

Bron: margriet.nl
Beeld: iStock


Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in