Waarom het juist nú zo belangrijk is om je onderdanen goed te verzorgen en voetproblemen te voorkomen.

1. Wees kieskeurig

De aantrekkingskracht van die platte sandaaltjes in de uitverkoop is groot. Toch smeken (smeken!) pedologen op de zolen te letten voor je ze aanschaft. En al helemaal voor je ze aantrekt en er acht uur op gaat rondlopen. Ondersteuning van je voeten is écht heel belangrijk en meestal bieden die 'niemendalletjes' die niet. Flip-flops staan boven aan de lijst van pijnlijke zomerse voeten. Een goede, ondersteunende sandaal heeft een stevige, dikke zool met ondersteuning voor je voetboog. Wees dus kieskeurig.

Article continues after the ad

2. Wissel af

Het afwisselen van je schoenen is altijd en voor iedereen belangrijk. Schoenen moeten luchten om ervoor te zorgen dat bacteriën en schimmels stoppen met broeien, daarmee bescherm je de gezondheid van je voeten en ook de levensduur van je schoenen. Zeker met warm weer kan het helemaal geen kwaad om tijdens een 'rustdag' wat antischimmelpoeder miconazolnitraat (verkrijgbaar bij elke drogist) in je schoen te strooien. 

3. Blote voeten

Je zou denken dat op blote voeten lopen het gezondste is wat er is. Zeker in de zomer voelt het als pure luxe. Toch vinden je voeten het helemaal niet zo fijn. Zeker op harde oppervlaktes kan het zelfs stress veroorzaken, niet alleen aan je voeten, maar ook aan de rest van je lichaam, omdat je voeten dan niet natuurlijk 'afrollen' bij elke stap die je zet. Kort gezegd: je creëert een onbalans waardoor je zelfs last van je knieën en rug kunt krijgen. Beperk op blote voeten lopen daarom tot zand en gras. .

4. Schone sokken

Open deur dat je als het warm is elke dag schone sokken aan moet doen in je sneakers. In de winter kun je dat nog weleens overslaan, in de zomer nodig je er de voetschimmels van harte mee uit, die zijn dol op donker, warm en vochtig. Doe ze na het dragen zo snel mogelijk uit of trek een extra paar schone aan. Better safe than sorry. 

5. Check je voeten

Een bezoekje aan de pedicure is géén overbodige luxe, zeker niet tijdens de zomermaanden als je je voeten in het openbaar toont. Een goede pedicure verwijdert overtollig eelt, likdoorns en eksterogen en verzorgt je nagels (zodat ze bijvoorbeeld niet ingroeien). Lakje erover en klaar ben je. Wist je trouwens dat geklak wel een paar weken blijft zitten? Ideaal!

Bron: Well + Good

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in