We mogen dan young at heart zijn, onze borsten zijn vaak helaas (!) niet meer wat ze ooit waren. Toch is ‘hang’schade vrij gemakkelijk beperken.

De zwaartekracht, het is niet anders. Onze huid wordt  in de loop van de jaren dunner en dingen als borstvoeding spelen ook een rol... Face it: onze borsten, die ooit zo mooi stevig waren, gaan hangen.

Maar verrassing: daar dragen we zelf aan bij, door een aantal onverwachte eigenschappen die de boel geen goed doen. Ben je je meer bewust van onderstaande punten, dan houd je je borsten en decolleté langer in shape.

1. Slaap niet op je buik

Je borsten urenlang in het matras drukken, doet ze geen goed. Overigens geldt dat ook voor op je zij liggen; uiteindelijk gaat de rek er een beetje uit. Beste optie voor je borsten is om op je rug te slapen.

2. Doe verschillende sporten

Voor het volgende is geen waterdicht bewijs, maar verschillende deskundigen denken dat sporten als rennen, waarbij de borsten constant maar op en neer gaan, het borstcollageen geen goed doen. Beter zou het zijn om high impact sporten af te wisselen met activiteiten als yoga of zwemmen.

3. Draag eens geen beha

Da’s een interessante. Uit Frans onderzoek bleek dat constante ondersteuning van de borsten de borstspieren zwak maakt. Maar behaloos door het leven gaan, heeft waarschijnlijk datzelfde effect. De oplossing ligt in het midden: regelmatig (in en om het huis?) die beha uit.

4. Zonnebrand alert!

Vergeet nooit nooit nooit je decolleté (en borsten, als je topless gaat) goed in te smeren. De uv-stralen zijn genadeloos voor de dunne huid, die makkelijk beschadigt en veroudert.

5. Skip het crash dieet

Extreem afvallen, weer aankomen, en toch maar weer afvallen… het borstweefsel wordt er slap van, je borsten gaan hangen.

6. Don’t smoke

Dat roken niets goeds brengt, zie je in het gezicht, maar ook aan het decolleté. De bloedtoevoer naar het huidoppervlak vermindert, waardoor de huid verslapt en veroudert.

Bron: Daily Mail. Beeld: iStock.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in!

 

Wie wil er nu niet elke dag stralend voor de dag komen? Oftewel die perfecte glow op je gezicht. We zitten nog maar aan het begin van het jaar 2019, maar er wordt al gesproken over dé trend van het jaar: de yoga-skin.

Dat is een bepaalde techniek die je huid een mooie, gezonde gloed geeft.

Helemaal echt

Make-upartieste van de sterren Sara Hill (onder meer Grace Jones en model Rosie Huntington-Whiteley) legt uit wat de yoga-skin precies inhoudt. “Yoga-huid is een look die echt aanvoelt."

Puur natuur

Eerdere trends draaiden vooral rond het creëren van een perfecte, vlekkeloze huidskleur. Sara: "Dat ziet er al snel niet meer natuurlijk uit. Een yoga-huid gaat daarentegen over het creëren van een heerlijke, frisse en sappige huid die er heel natuurlijk uitziet. Maar dan wel met dat tikkeltje extra. Stralend van gezondheid, zeg maar.”

Stappenplan

Sara legt uit hoe je het beste die yoga-huid krijgt. Breng allereerst je normale skincare aan op je gezicht, en geef deze op z’n minst vijf minuten om volledig in de huid te dringen. Breng daarna de primer aan. Maak vervolgens een mengeling van je eigen favoriete producten. 

Gebruik van de volgende verhoudingen:  60 à 70 procent foundation, 15 procent gezichtsolie, 10 procent vloeibare highlighter en optioneel 5 procent glow drops. Breng de mix vervolgens aan en duw het zachtjes in de huid. Et voilà: een stralende huid.

Bron: Het Laatste Nieuws  Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Penélope Cruz is het kersverse gezicht van het Franse modehuis Chanel. Niet zo gek ook, want de 44-jarige Oscar-winnares heeft een betoverende schoonheid.

Kwestie van goede (Spaanse) genen uiteraard, maar de actrice heeft ook zo haar foefjes om fris en fruitig voor de dag te komen.

Een getal

Overigens wil de actrice nooit vragen beantwoorden over ouder worden. Niet omdat ze er bang voor is, maar gewoon omdat ze het er niet vindt toe doen. Volgens haar is het maar een getal. Penélope: "Ik snap niet dat vrouwen anno nu nog steeds hier mee bezig zijn."

In shape

Uiteraard wil ze wel fit blijven. De moeder van twee ziet er geweldig uit. Wat ze doet? Penélope zweert bij bikramyoga. "Ik ben er verslaafd aan. Ik zweet anderhalf uur lang tijdens de les. Het heeft mijn lichaam echt veranderd. Ik heb meer energie dan ooit tevoren."

Heel veel water

Dat ze meer energie heeft komt niet alleen door de yoga, maar daar zorgt de voeding ook voor een groot gedeelte voor. Ze eet ze geen gluten, maar wel heel veel eiwitten. Verder groenten, fruit en liters water.

Geen wijn

Alcohol, melk en suiker zijn volgens haar grote boosdoeners. Deze producten komen er daarom niet in. "Zeker nu ik kinderen heb probeer ik zo gezond mogelijk te leven. Ik drink geen alcohol en ik ben al jaren geleden gestopt met roken"

Bron: Hello Magazine Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in