We mogen dan young at heart zijn, onze borsten zijn vaak helaas (!) niet meer wat ze ooit waren. Toch is ‘hang’schade vrij gemakkelijk beperken.

De zwaartekracht, het is niet anders. Onze huid wordt  in de loop van de jaren dunner en dingen als borstvoeding spelen ook een rol... Face it: onze borsten, die ooit zo mooi stevig waren, gaan hangen.

Maar verrassing: daar dragen we zelf aan bij, door een aantal onverwachte eigenschappen die de boel geen goed doen. Ben je je meer bewust van onderstaande punten, dan houd je je borsten en decolleté langer in shape.

1. Slaap niet op je buik

Je borsten urenlang in het matras drukken, doet ze geen goed. Overigens geldt dat ook voor op je zij liggen; uiteindelijk gaat de rek er een beetje uit. Beste optie voor je borsten is om op je rug te slapen.

2. Doe verschillende sporten

Voor het volgende is geen waterdicht bewijs, maar verschillende deskundigen denken dat sporten als rennen, waarbij de borsten constant maar op en neer gaan, het borstcollageen geen goed doen. Beter zou het zijn om high impact sporten af te wisselen met activiteiten als yoga of zwemmen.

3. Draag eens geen beha

Da’s een interessante. Uit Frans onderzoek bleek dat constante ondersteuning van de borsten de borstspieren zwak maakt. Maar behaloos door het leven gaan, heeft waarschijnlijk datzelfde effect. De oplossing ligt in het midden: regelmatig (in en om het huis?) die beha uit.

4. Zonnebrand alert!

Vergeet nooit nooit nooit je decolleté (en borsten, als je topless gaat) goed in te smeren. De uv-stralen zijn genadeloos voor de dunne huid, die makkelijk beschadigt en veroudert.

5. Skip het crash dieet

Extreem afvallen, weer aankomen, en toch maar weer afvallen… het borstweefsel wordt er slap van, je borsten gaan hangen.

6. Don’t smoke

Dat roken niets goeds brengt, zie je in het gezicht, maar ook aan het decolleté. De bloedtoevoer naar het huidoppervlak vermindert, waardoor de huid verslapt en veroudert.

Bron: Daily Mail. Beeld: iStock.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in!

 

Prachtige vrouwen die natuurlijk grijze haren hebben. Wil je die lokken laten stralen? Dan moet je ze natuurlijk wel goed verzorgen. Want grijs haar kan dof en droog worden en is vaak kwetsbaarder dan andere haarkleuren.

Hier een paar tips voor een prachtige bos grijs haar.

1. Shampoo

Het is ontzettend belangrijk om een goede shampoo te kiezen. Het is daarom echt aan te raden om zilvershampoo te gebruiken. Deze shampoo verzorgt je haar tot in de punten. Daarnaast zorgt het er ook voor dat je haar niet droog wordt.

2. Glansspray

Grijze haren kunnen er al snel dof uitzien. Maar met een glansspray, ziet het er weer fris en fruitig uit.  

3. Citroen

Citroen is de beste vriend voor je haar. Althans, citroenwater dan. Spoel je haar hier één keer per maand mee en je haar glanst weer.

4. Bescherm het tegen hitte

Grijs haar is kwetsbaar, dus bescherm het tegen de hitte van een haardroger en stylingtools met een hitte beschermende spray.

Mooi grijs net als...

Diane Keaton (72)

Jamie Lee Curtis (59)

Helen Mirren (72)

Bron: Het Laatste Nieuws Beeld: Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Heb je je voedingspatroon al aangepast en doe je je oefeningen? Goed bezig! Dat zet al heel wat zoden aan de dijk. Deze week kijken we naar je huid, want als je huid straalt, straal jij ook!

Een stralende glow in de zomer? Tijdig de juiste producten kiezen voor je huid kan een wereld van verschil maken.

‘Ik benader de huid eigenlijk nooit vanuit leeftijd of geslacht. Het belangrijkste is de behoefte van de huid,’ aldus onderzoeksarts in de cosmetische dermatologie Jetske Ultee.

‘Is die gevoelig? Droog? Zijn er lijntjes, puistjes of pigmentvlekken? Natuurlijk is het wel zo dat bepaalde klachten soms samengaan met ouder worden.’

Huid wordt dunner

Je huid wordt dunner en droger naarmate de leeftijd stijgt, en na de overgang door veranderende hormoonspiegels. Ultee: ‘De hoeveelheid oestrogeen in je lichaam neemt af en daarmee ook de hoeveelheid collageen in je huid.’

Jaarlijks vermindert dat met ongeveer twee procent en tegelijkertijd neemt ook de dikte van je huid af met ruim een procent. Je huid verliest zo aan stevigheid en structuur.

‘Daarnaast neemt, door de vermindering van elastine, ook de elasticiteit van je huid af met ongeveer een halve procent. Dan kan het helpen om vollere producten te gebruiken.

Vitaminen voor je huid

Vitamine A is onmisbaar: deze stof verbetert de huidstructuur en vermindert tekenen van huidveroudering, zoals fijne lijntjes en pigmentvlekken.

Ook een voldoende hoge concentratie vitamine C is belangrijk. Maar daarmee hoef je zeker niet te wachten tot je je veertigste of vijftigste verjaardag viert. Die stoffen zijn ook waardevol voor een jongere huid.’

Ultee vervolgt: ‘Verder adviseer ik altijd om vanaf je dertigste regelmatig te exfoliëren. Vanaf die leeftijd krijgt je huid langzaam meer moeite met het kwijtraken van dode huidcellen.

Kies voor een exfoliant met een voldoende hoge concentratie glycolzuur of salicylzuur. (Let op de pH-waarde, die moet rond de 3,5 en 4 liggen, red).

Een peeling met een hogere concentratie (fruit)zuren is ook een goede manier om de ouder wordende huid af en toe “op te frissen’. En vergeet je niet om je huid dagelijks te beschermen met een SPF?

Daarmee voorkom je dat je huid sneller of verder veroudert door de zon.’