We mogen dan young at heart zijn, onze borsten zijn vaak helaas (!) niet meer wat ze ooit waren. Toch is ‘hang’schade vrij gemakkelijk beperken.

De zwaartekracht, het is niet anders. Onze huid wordt  in de loop van de jaren dunner en dingen als borstvoeding spelen ook een rol... Face it: onze borsten, die ooit zo mooi stevig waren, gaan hangen.

Maar verrassing: daar dragen we zelf aan bij, door een aantal onverwachte eigenschappen die de boel geen goed doen. Ben je je meer bewust van onderstaande punten, dan houd je je borsten en decolleté langer in shape.

1. Slaap niet op je buik

Je borsten urenlang in het matras drukken, doet ze geen goed. Overigens geldt dat ook voor op je zij liggen; uiteindelijk gaat de rek er een beetje uit. Beste optie voor je borsten is om op je rug te slapen.

2. Doe verschillende sporten

Voor het volgende is geen waterdicht bewijs, maar verschillende deskundigen denken dat sporten als rennen, waarbij de borsten constant maar op en neer gaan, het borstcollageen geen goed doen. Beter zou het zijn om high impact sporten af te wisselen met activiteiten als yoga of zwemmen.

3. Draag eens geen beha

Da’s een interessante. Uit Frans onderzoek bleek dat constante ondersteuning van de borsten de borstspieren zwak maakt. Maar behaloos door het leven gaan, heeft waarschijnlijk datzelfde effect. De oplossing ligt in het midden: regelmatig (in en om het huis?) die beha uit.

4. Zonnebrand alert!

Vergeet nooit nooit nooit je decolleté (en borsten, als je topless gaat) goed in te smeren. De uv-stralen zijn genadeloos voor de dunne huid, die makkelijk beschadigt en veroudert.

5. Skip het crash dieet

Extreem afvallen, weer aankomen, en toch maar weer afvallen… het borstweefsel wordt er slap van, je borsten gaan hangen.

6. Don’t smoke

Dat roken niets goeds brengt, zie je in het gezicht, maar ook aan het decolleté. De bloedtoevoer naar het huidoppervlak vermindert, waardoor de huid verslapt en veroudert.

Bron: Daily Mail. Beeld: iStock.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in!

 

Maak je vakantielook compleet met beachwaves in je haar. Make-up artist Carmen Zomers legt je in een snelle video uit, hoe je dat doet.

Beauty by Carmen:

Meer beautyvideo's van Carmen bekijken? Dat kan op Margriet.nl

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Help je huid een handje herstellen van al die UV-stralen en luchtvervuiling die zorgt voor die vermaledijde lijntjes in je gezicht. Met deze 4 boosters zorg je voor optimale huidverzorging. 

1. Voortaan elke nacht nachtcrème gebruiken

Het liefst een met krachtige werkstoffen, zoals retinol. Medik8 heeft een derivaat ontwikkeld, retinaldehyde, dat nog sneller en sterker schijnt te werken.

Chrystal Retinal, als kuur voor extra versteviging, meer volume en minder lijntjes (vanaf € 79,95).

2. Anti-pollution skincare

Zeker als je in de stad woont. Luchtvervuiling is immers net zo’n boosdoener voor veroudering als uv-straling. Chanel heeft de D-Pollution Essentiel-spray, die je elk moment als extra buffer op je gezicht kunt verstuiven

(€ 57,-, exclusief via www.chanel.com).

3. Dagelijkse oogverzorging

Als je merkt dat je steeds meer concealer moet gebruiken om donkere kringen te verdoezelen, is het tijd voor een meer voedende oogcrème.

Ultimate Eye Cream van Olaz heeft een ontzwellende én kleurcorrigerende werking (€ 24,99).

4. Extra versteviging

Tegen je veertigste kunnen de eerste tekenen van verslapping optreden, bijvoorbeeld rond neus en mond.

Estée Lauder heeft voor die zones een serum ontwikkeld met het krachtige acetyl-hexapeptide-8: Perfectionist Pro Rapid Firm + Lift Treatment (€ 90,-).

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in