Vliegen kan een prettige manier van reizen zijn. De droge lucht in de cabine is alleen wat minder fijn. Gelukkig hoeft jouw huid hier geen last van te hebben, mits je deze tips opvolgt. 

Het toverwoord is hydrateren en dat doe je op de volgende manieren:

Drink voldoende water

Kies aan boord voor water. Zit je lang in het vliegtuig? Wissel dan af met sap, zoals jus d'orange of tomatensap. Alcohol en koffie onttrekken vocht aan je lichaam en dat is funest (voor je huid). Natuurlijk kun je wel een kopje koffie of een glas wijn nemen, maar doe dat met mate. Zorg dat je meteen erna water drinkt. 

Draag een hydraterende crème

Met een goede hydraterende crème doorsta jij die (lange) vliegreis. Ook prettig is een goede, rijke handcrème en lippenbalsem.

Article continues after the ad

Wie graag een alles-in-een product gebruikt moet zeker een tube Eight Hour Cream in haar handbagage meenemen. Handig voor als je last hebt van onder andere droge lippen én schrale plekjes. 

Eight Hour Cream, Elizabeth Arden € 31,25

Gebruik een masker

Wie haar huid nog meer wil verzorgen, kan aan boord ook een masker op haar gezicht aanbrengen. Kies wel voor een leave-on variant, oftewel een die je kunt laten zitten, dat is wel zo praktisch in het vliegtuig. 

Beauty Leave-On Beautifying Mask, SOAP € 39

Je kunt ook kiezen voor een sheet-masker, zoals Chrissy Teigen. Dit is een soort van vel dat je op je gezicht plakt en goed hydrateert.

Voor welk masker je ook kiest: als je gaat slapen in het vliegtuig, kan het masker extra goed zijn werk doen.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Scaring children

Een bericht gedeeld door chrissy teigen (@chrissyteigen) op

Sprayen maar

Ook prettig is een gezichtsspray op waterbasis die je af en toe op spuit. Die van Evian is een klassieker.

Facial Spray, Evian € 16,70

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Treat yourself [and your skin] today with Evian Facial Spray! 😊

Een bericht gedeeld door Evian Facial Spray USA (@evianspray) op

Beeld: freepik.com

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in