Je haar krijgt in de zomer aardig wat te verduren. Denk aan: zon, zee, zwembad. Gelukkig zijn er goede manieren om je haarbos weelderig te houden.  

Spray met uv-A- en uv-B-filters

Het is verstandig om je haar te beschermen tegen de zon. Dat kan met deze waterbestendige spray van Aveda, zo tipt Libelle. De uv-A- en uv-B-filters verkregen uit wintergroen en kaneelschorsolie beschermen je haar tegen de schadelijke effecten van de zon. Na een zwembeurt weer opnieuw sprayen. 

Article continues after the ad

Sun care protective hair veil van Aveda € 25,50

Haarolie

Je kunt er ook voor kiezen om je haar tijdens een stranddag te beschermen met olie. Doe de olie in je haar en kam je haar vervolgens strak naar achteren en zet het vast in een knot.

Daarmee zit niet alleen je haar de hele dag goed, de zon kan op deze manier weinig schade aanrichten aan je coupe.

Huile Sirène met kokoswater, vitamine E en uv-bescherming van Kérastase Soleil € 30,40 beschermt je haar én hoofdhuid, zo vertelt Nouveau's editor Anneloes Tas in editie 7

Vochtherstellende shampoo

Is jouw haar droog, broos of overbelast? Gebruik dan een vochtherstellende shampoo, zoals deze van Guhl. 

Vochtherstel van Guhl € 6,99

Het is een aanrader om je haar na te spoelen met koud water, zo adviseert wellnessacademie.com. Wanneer je koel (of lauw) spoelt, zorgt dat ervoor dat de haarschubben zich goed sluiten.

Even doorbijten dus onder de douche, maar het resultaat is zacht en glanzend haar. Lees hier meer tips waardoor jij je haren wast als een professional. 

Gebruik een grove kam of borstel

Gebruik een grove kam of borstel, die beschadigt haarschubben namelijk zo min mogelijk. Check regelmatig de borsteltandjes. Als meer dan 20 procent versleten is, wordt het tijd voor een nieuwe.

Ball Brush van Douglas € 7,95

Bronnen: Libelle, wellnessacademie.com
Beeld: Pixabay/Jill Wellington 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in