Feestje gehad afgelopen weekend met een béétje te veel drank en ongezonde hapjes? Even dat lijf ontgiften en je bent zo weer het vrouwtje. Profiteer nu nog, of volgend weekend the day after van deze tips.

Uit de band springen af en toe is een must, vooral als je je tijdens de werkweek aan de drie R'en houdt (rust, regelmaat, reinheid): op tijd naar bed, gezond eten met hooguit één glaasje erbij. De gevolgen van de aanslag die je tijdens zo’n avondje uit op je lichaam pleegt, zijn echter zó jammer.

Hoofdpijn, opgeblazen gevoel, brák de volgende dag… Deze ontgiftingstips helpen echt.

  • Drinken, drinken, drinken. Water, voor de duidelijkheid. Want we moeten hydrateren. Kruidenthee, wellicht vriendelijker voor de gevoelige buik, is ook een goeie.
  • Appelazijn heeft vochtafdrijvende en zuiverende eigenschappen. Neem een eetlepel als je wakker wordt. Niet lekker, wel nuttig.
  • Een ontgiftende juice maakt ook een hoop goed. Fruitsappen brengen de zuurgraad en bloedsuikerspiegel weer op peil. Kies bijvoorbeeld voor deze: versgeperst sap van grapefruit, ananas en papaja.
  • Doe het een paar dagen rustig aan met ‘zwaar’ voedsel als rood vlees, witmeel, frisdrank, melkproducten en gebakken dingen. Met veel groente (salades) en fruit gun je je lever een break.
  • Zweten is ontgiften, dus hop: bewegen!
  • Wees lief voor je lijf. Eet rustig en bewust, en ga op tijd naar bed. Geheel volgens de drie R'en eigenlijk...

Je huid en teint (lijntjes, dofheid, pigmentvlekjes) veranderen of verslappen (uitdijende kaaklijn, overhangende oogleden). Ook zal langzaam het volume van lippen, wimpers en wenkbrauwen slinken.

Maar daar kun je prima je make-up op aanpassen. In vijf delen laten we je zien hoe je er binnen 10 minuten 10 jaar jonger uitziet.

Waarschijnlijk weet je intussen uitstekend welke kleuren en make-upproducten wonderen voor je doen - en welke je beter links kunt laten liggen. Toch kan het zomaar gebeuren dat een vaste make-uproutine op een dag niet meer voldoet.

Deel 2: Weergaloze wenkbrauwen 

Iedere make-upexpert weet: wenkbrauwen maken de vrouw. Zowel de vorm als kleur kunnen enorm bepalend zijn voor je algehele uitstraling.

Als ze in de loop der jaren verdunnen, kun je ze aanvankelijk bijtekenen met een potlood of ‘de gaten’ opvullen met poeder.

Een brow gel is meer geschikt om een rommelig rijtje netjes te strijken, niet zozeer om op te vullen.

Maak ze in elk geval nooit te donker, dat versterkt een harde uitstraling: hooguit één tintje dieper dan je haarkleur.

Blijven er steeds minder haartjes over? Je kunt kiezen voor (semi-)permanente make-up, zoals de professionele technieken als micro-blading of 3D hairstrokes.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in!

Beeld: iStock

 

‘t Is altijd even een werkje, je make-upkwasten schoonmaken. Nu blijkt het zó eenvoudig te kunnen, makkelijker dan dit wordt het niet.

Wie make-upkwasten gebruikt, weet: ze moeten regelmatig worden schoongemaakt. Maar het is gedoe. Sopje hier, badje daar, druppeltje zus, voorzichtig deppen… Echter, deze manier – aangedragen door een vrouw op Mail Online – is zo eenvoudig, dat haar tip meteen viral ging onder beautyfans.

Wasmachine

‘Mensen zullen geschokt reageren, maar ik doe mijn kwasten in de wasmachine’, schreef ze. ‘Ik laat ze wel eerst even weken in een zeepoplossing, maar dan gaan ze in een dichtgeknoopte kussensloop de wasmachine in, op de meest delicate stand. Ze komen er smetteloos uit en er is er nog nooit een uit elkaar gevallen. En mocht dat wel gebeuren, dan is dat oké. Ik houd in ieder geval veel tijd over.’

Briljant idee, wij gaan het proberen. Jij?

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in