Speculaas, chocoladeletters, quiches, zelfgebakken taarten, liters glühwein en ga zo maar door. De winter - bomvol feestdagen - staat voor de deur. Knagen op een selderijstengel wil niemand. Maar hoe hou je die extra winterkilo's wél buiten de deur?

Gelukkig zijn er een aantal tips die hierbij helpen. 

More content below the advertising

1. Happy spijsvertering

Allereerst is het heel belangrijk om rustig te eten en vooral goed te kauwen. Onderzoekers van Ohio State University zeggen dat je op zacht eten (yoghurt en soep) vijf tot tien keer moet kauwen en op dikker eten als brood, vlees en groenten zo’n dertig keer.

Waarom dit zo belangrijk is? Kauw je niet goed, verteert je eten niet goed en dan gaan er veel voedingsstoffen verloren. Daarnaast maak je met goed kauwen je spijsvertering ook heel blij.

Lees ook: Dit eten helpt tegen buikvet

2. Verboden voor snacks

Eet verder niet al te laat en neem al helemaal geen snack na het eten. Eet gewoon voldoende tijdens het avondeten waardoor je lang een verzadigd gevoel hebt. 

3. Water

Iedereen weet dat water goed is voor het lichaam. Drink sowieso twee liter per dag, dat is wat we ook nodig hebben. Oké, water is niet bepaald een sexy drankje, maar dat kun je er natuurlijk wel van maken. Voeg er bijvoorbeeld aardbeien, citroen, limoen of munt aan toe. 

4. Boodschappenlijstje

Het is een open deur, maar ga nooit naar de supermarkt als je trekt hebt. Wat ook helpt is om van te voren een lijstje te maken, zodat je niet zo snel in de verleiding komt om 'slechte' dingen te kopen.

5. Sporten

Blijf ook juist in de feestmaand december sporten. Ga wandelen, hardlopen, naar de sportschool, zwemmen of iets waar je happy van wordt. Maar blijf lekker bewegen. En wat helemaal helpt is iemand meenemen. Dan kom je echt wel van die bank af. 

Bron: Feeling  Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Nu in Nouveau: van celpenetrerende peptiden tot de terugkeer van de korte pony. De beauty-experts delen trends waar we heel gelukkig en knap van worden. 

Beautyjournalist Anneloes Tas schrijft alle dagen over beautyzaken:  ‘Huidverzorging op maat wordt meer de tendens; je kunt immers wel van alles op je huid smeren, maar als je huidconditie niet specifiek op haar wenken bediend wordt, is zelfs de beste wondercrème niet effectief.

More content below the advertising

Steeds meer merken brengen nu al zogenoemde basiscrèmes – die vooral hydrateren - waar je zelf een specifieke werkstof aan toe kunt voegen.

Zo staat het met jouw huidconditie

Sowieso kan ik iedereen aanraden: laat een DNA-huidprofiel maken, zodat je exact te horen krijgt hoe het met je huidconditie staat.

Zo krijg je bijvoorbeeld ook inzicht in de hoeveelheid UV-schade die je huid eventueel al heeft opgebouwd, welke genetische factoren aandachtspunt zijn, maar ook welke processen sneller verlopen – zoals de afbraak van collageen.

En wat je bovenal wilt weten: wat je daar allemaal tegen kunt doen. Bijvoorbeeld welke ingrediënten in jouw huidverzorging zouden moeten zitten, maar ook hoe je door aanpassingen in je levensstijl zelf invloed kunt uitoefenen.’ 

SkinDNA® vanaf € 289,- bij onder andere agingexpert.nl en iDDNA-lifestyleprogramma van knapinstitute.nl.

10 beauty-experts vertellen deze maand in Nouveau wat de trends zijn op het gebied van hun expertise. Van voeding tot chirurgie.

Nu in de winkel!

Beeld: unsplash

Elke week het laatste mode-nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Van hard roze tot stijlvol grijs. Dit zijn volgens experts de kleuren nagellak die het helemaal zijn op dit moment.

1. Neoprene Pink

Alleen al voor Christian Louboutin’s hysterische Loubiflash verpakking zouden we een kleurtje van hem op onze nagels willen hebben. Dan ook maar meteen hard roze, volgens beauty-expert Naomi Yasuda: “Deze kleur is echt zo vol, bijna fluoriserend.”

More content below the advertising

2. Glossy Navy

Stijlvol diep blauw, dat wordt hélemaal de kleur waar het om draait. Wij zijn fan!

3. Dove Gray

Tussen het hardere zwart en het naturel zacht roze, vonden wij deze variant van Essie. Lichtgrijs, subtiel en smaakvol. Weer eens iets anders! Deze kleur heet In without a stitch.

4. Sheer Blush

Nog zo’n mooie subtiele kleur, lichtroze. Geeft een natuurlijke accent en past bij bijna elk kleurtype huid.

Lees ook: Als je dit weet, draag je voortaan altijd de juiste kleur kleding.

5. Poppy Red

De klassieke rood wordt een tikje lichter dit jaar, maar nog steeds vol karakter. Deze versie van Chanel (Scenario) neigt bijna naar oranje. Stijlvol én stoer tegelijk.

En voor alle kleuren geldt: de Metallic Finish maakt het af

We blijven gewoon lekker ‘shinen’ dit jaar, maar iets minder uitbundig dan vorig jaar. De kleur maakt in deze niet zoveel uit, als de finish maar wat lichte sparkle geeft.

Beeld: unsplash. Bron: Refinery29.com

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in