Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Welke sporten passen het beste bij jouw leeftijd?

Sporten is heerlijk en gezond. Daarnaast is sterk het nieuwe slank. Maar welke sporten moet je eigenlijk op jouw leeftijd beoefenen om dat doel te bereiken? Het is aan te raden om af en toe eens van work-out te wisselen. Dertigers Hallo yoga en pilates! Deze twee 'flexibele' sporten zijn uitermat...

Welke sporten passen het beste bij jouw leeftijd?

Sporten is heerlijk en gezond. Daarnaast is sterk het nieuwe slank. Maar welke sporten moet je eigenlijk op jouw leeftijd beoefenen om dat doel te bereiken?

Het is aan te raden om af en toe eens van work-out te wisselen.

Dertigers

Hallo yoga en pilates! Deze twee 'flexibele' sporten zijn uitermate geschikt voor een dertiger. Goed stretchen en lenigheid is cruciaal in dit decennium. Het is goed voor je hart, je wordt er soepel van en het vermindert stress.

Tussen de 40 en 50

Een zogenoemde high-intensity interval training is erg aan te raden, omdat de hartslag best wat omhoog mag. Denk bijvoorbeeld aan rustig hardlopen met tussendoor een minuut sprinten. Ook oefenen met gewichten zijn goed om vet te verbranden. Dat wordt met de kettlebell aan de slag dus.

Zestig

Zestiger opgelet! Je wil op deze leeftijd je kracht en flexibiliteit (die je de jaren daarvoor hebt opgebouwd) natuurlijk behouden. Train daarom lekker met wat gewichten in de sportschool voor de kracht en ga banen zwemmen om soepel te blijven.

Bron: Het Laatste Nieuws Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in.