Dat eerste luchtje dat je beschermde als de locatie van je dagboek en dat je het gevoel gaf dat je onweerstaanbaar was! Dát luchtje. Waarschijnlijk véél zoeter dan dat je nu draagt, maar onverminderd nostalgisch als je het ruikt. Van Lou Lou tot Anaïs Anaïs, dít waren onze favorieten.

Claudia Straatmans, hoofdredacteur: 

Musk. Geen idee hoe het flesje er uit zag, maar als 14-jarige had ik ergens gelezen dat van de geur van de muskusrat je heel aantrekkelijk werd gevonden. Als niet zo populaire, blekige meid wilde ik ook aandacht.

Ik kocht de meest synthetische geurtjes, maar werd er niet populairder door, ha ha.

Chef tekst/human interest Marion Florusse

Toen ik er nog dramatische dagboeken vol grootse uitspraken op na hield en voor het eerst van geliefde wisselde, had ik doucheschuim met kamperfoelie (Chevrefeuille van Yves Rocher), als ik die geur nu ruik, denk ik aan mijn ouderlijk huis, mijn eerste hondje. Tranen.

Nouveau's eindredacteur Ursula van Riel

Tuurlijk heb ik zo’n eau de toiletje, en wel Anaïs Anaïs van Cacharel. Niet alleen de geur vond ik heel lekker (want weinig vergelijkingsmateriaal), ook de reclamecampagne sprak enorm tot mij!

Twee figuren met tere lipjes - half engel, half vrouwelijk wezen – en holle ogen in een decor van bloedeloze pasteltinten. Wat paste dat perfect in mijn kamer met David Hamilton-poster, rieten tegels op de vloer en gehaakte gordijnen...

Online editor Merijn van den Boom

Ik heb jarenlang Trésor van Lancôme gedragen in mijn puberjaren. Véél te zoet voor mijn persoonlijkheid. Het eerste luchtje waar ik helemaal voor viel was van Gabriela Sabatini. 

Ik was er dol op, maar of dat was ingegeven door de odeur of door Sabatini's verschijning, laat ik in het midden. Bovenstaande foto doet haar trouwens geen recht, vind ik :-)

Nouveau's Vormgever Annemarie Oude Essink

Mijn allerlekkerste parfum ooit, en helaas niet meer te krijgen, is (was) Fendi van Fendi uit 1985, het origineel. 

Alsof je een doos sigaren open doet, verse tabaksgeur met hout. Raar, maar de enige geur waar mannen op aansloegen, ik heb nog nooit zoveel complimenten gekregen op een geur.

Het origineel is niet meer te koop maar ik heb ooit eens via internet nog een miniatuur flesje (10 ml?) op de kop getikt voor 120 euro (en die durf ik niet meer te gebruiken).

Coördinator Mode, Anita Willemars

Ik was helemaal verliefd op de reclame van de geur van Gianni Versace, waarbij het model met rood leren handschoenen het flesje vasthoudt. Ik weet de naam niet eens meer...

Ik moest het hebben, al had ik geen rode cent, want woonde net op mezelf. elke keer als ik het opdeed waande ik me rijk en gelukkig.

Heb jij ook zo'n parfumherinnering?

Deze riep bij ons ook warme herinneringen op, alleen was het niemands favoriet. jouwe wel?

Met de bijbehorende commercial natuurlijk:

 

Caroline Tensen vond het weer eens tijd voor een ander kapsel en daarom mocht vaste haarstylist Leco van Zadelhoff d'r haar weer onder handen nemen. Over het resultaat is iedereen enorm te spreken.

Leco, die koos voor de zogenoemde pixie cut (heel kort koppie) plaatste een foto van Caroline met d'r nieuwe lokken op Instagram.

'You rock every kapsel'

In rap tempo regende het positieve reacties. 'Pittiger en veel vlotter. Het staat je geweldig, Caroline.' En: Wow, you rock every kapsel!', zijn nog maar een paar van de vele positieve geluiden. 

 

Lets go pixie voor @carolinetensen .... #lecolook #shorthair #shorthairrocks

Een bericht gedeeld door Leco van Zadelhoff ␤ (@lecolook) op

Voordelen

De presentatrice heeft al jarenlang een kort kapsel, maar weet ons elke keer weer te verrassen. Wist je trouwens dat er heel veel voordelen aan een kort koppie zitten? Zo zit je haar sneller in model, is het eerder droog en is het gezonder dan wanneer je lang haar hebt.

Andere kleuren

Verder vallen je ogen ook veel meer op als je kort haar hebt. Daarnaast kun je ook vaker van kleur veranderen dan vrouwen die lang haar hebben. Je haar blijft veel gezonder. En daarnaast heb je veel minder shampoo en conditioner nodig, scheelt ook weer een hele hoop. 

Bekijk hieronder nog een aantal beroemde korte kapsels.

Actrice Robin Wright (52)

Actrice Jamie Lee Curtis (59)

Actrice Meg Ryan (56)

Actrice Jane Fonda (80)

Kortwieken?

En al overtuigd? Ook tijd voor een korte coupe?

Bron: Instagram Beeld: ANP/Hollandse Hoogte

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in 

 

Maak je vakantielook compleet met beachwaves in je haar. Make-up artist Carmen Zomers legt je in een snelle video uit, hoe je dat doet.

Beauty by Carmen:

Meer beautyvideo's van Carmen bekijken? Dat kan op Margriet.nl

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in