Dat eerste luchtje dat je beschermde als de locatie van je dagboek en dat je het gevoel gaf dat je onweerstaanbaar was! Dát luchtje. Waarschijnlijk véél zoeter dan dat je nu draagt, maar onverminderd nostalgisch als je het ruikt. Van Lou Lou tot Anaïs Anaïs, dít waren onze favorieten.

Claudia Straatmans, hoofdredacteur: 

Musk. Geen idee hoe het flesje er uit zag, maar als 14-jarige had ik ergens gelezen dat van de geur van de muskusrat je heel aantrekkelijk werd gevonden. Als niet zo populaire, blekige meid wilde ik ook aandacht.

Ik kocht de meest synthetische geurtjes, maar werd er niet populairder door, ha ha.

Chef tekst/human interest Marion Florusse

Toen ik er nog dramatische dagboeken vol grootse uitspraken op na hield en voor het eerst van geliefde wisselde, had ik doucheschuim met kamperfoelie (Chevrefeuille van Yves Rocher), als ik die geur nu ruik, denk ik aan mijn ouderlijk huis, mijn eerste hondje. Tranen.

Nouveau's eindredacteur Ursula van Riel

Tuurlijk heb ik zo’n eau de toiletje, en wel Anaïs Anaïs van Cacharel. Niet alleen de geur vond ik heel lekker (want weinig vergelijkingsmateriaal), ook de reclamecampagne sprak enorm tot mij!

Twee figuren met tere lipjes - half engel, half vrouwelijk wezen – en holle ogen in een decor van bloedeloze pasteltinten. Wat paste dat perfect in mijn kamer met David Hamilton-poster, rieten tegels op de vloer en gehaakte gordijnen...

Online editor Merijn van den Boom

Ik heb jarenlang Trésor van Lancôme gedragen in mijn puberjaren. Véél te zoet voor mijn persoonlijkheid. Het eerste luchtje waar ik helemaal voor viel was van Gabriela Sabatini. 

Ik was er dol op, maar of dat was ingegeven door de odeur of door Sabatini's verschijning, laat ik in het midden. Bovenstaande foto doet haar trouwens geen recht, vind ik :-)

Nouveau's Vormgever Annemarie Oude Essink

Mijn allerlekkerste parfum ooit, en helaas niet meer te krijgen, is (was) Fendi van Fendi uit 1985, het origineel. 

Alsof je een doos sigaren open doet, verse tabaksgeur met hout. Raar, maar de enige geur waar mannen op aansloegen, ik heb nog nooit zoveel complimenten gekregen op een geur.

Het origineel is niet meer te koop maar ik heb ooit eens via internet nog een miniatuur flesje (10 ml?) op de kop getikt voor 120 euro (en die durf ik niet meer te gebruiken).

Coördinator Mode, Anita Willemars

Ik was helemaal verliefd op de reclame van de geur van Gianni Versace, waarbij het model met rood leren handschoenen het flesje vasthoudt. Ik weet de naam niet eens meer...

Ik moest het hebben, al had ik geen rode cent, want woonde net op mezelf. elke keer als ik het opdeed waande ik me rijk en gelukkig.

Heb jij ook zo'n parfumherinnering?

Deze riep bij ons ook warme herinneringen op, alleen was het niemands favoriet. jouwe wel?

Met de bijbehorende commercial natuurlijk:

 

Je huid en teint (lijntjes, dofheid, pigmentvlekjes) veranderen of verslappen (uitdijende kaaklijn, overhangende oogleden). Ook zal langzaam het volume van lippen, wimpers en wenkbrauwen slinken.

Maar daar kun je prima je make-up op aanpassen. In vijf delen laten we je zien hoe je er binnen 10 minuten 10 jaar jonger uitziet.

Waarschijnlijk weet je intussen uitstekend welke kleuren en make-upproducten wonderen voor je doen - en welke je beter links kunt laten liggen. Toch kan het zomaar gebeuren dat een vaste make-uproutine op een dag niet meer voldoet.

Deel 2: Weergaloze wenkbrauwen 

Iedere make-upexpert weet: wenkbrauwen maken de vrouw. Zowel de vorm als kleur kunnen enorm bepalend zijn voor je algehele uitstraling.

Als ze in de loop der jaren verdunnen, kun je ze aanvankelijk bijtekenen met een potlood of ‘de gaten’ opvullen met poeder.

Een brow gel is meer geschikt om een rommelig rijtje netjes te strijken, niet zozeer om op te vullen.

Maak ze in elk geval nooit te donker, dat versterkt een harde uitstraling: hooguit één tintje dieper dan je haarkleur.

Blijven er steeds minder haartjes over? Je kunt kiezen voor (semi-)permanente make-up, zoals de professionele technieken als micro-blading of 3D hairstrokes.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in!

Beeld: iStock

 

‘t Is altijd even een werkje, je make-upkwasten schoonmaken. Nu blijkt het zó eenvoudig te kunnen, makkelijker dan dit wordt het niet.

Wie make-upkwasten gebruikt, weet: ze moeten regelmatig worden schoongemaakt. Maar het is gedoe. Sopje hier, badje daar, druppeltje zus, voorzichtig deppen… Echter, deze manier – aangedragen door een vrouw op Mail Online – is zo eenvoudig, dat haar tip meteen viral ging onder beautyfans.

Wasmachine

‘Mensen zullen geschokt reageren, maar ik doe mijn kwasten in de wasmachine’, schreef ze. ‘Ik laat ze wel eerst even weken in een zeepoplossing, maar dan gaan ze in een dichtgeknoopte kussensloop de wasmachine in, op de meest delicate stand. Ze komen er smetteloos uit en er is er nog nooit een uit elkaar gevallen. En mocht dat wel gebeuren, dan is dat oké. Ik houd in ieder geval veel tijd over.’

Briljant idee, wij gaan het proberen. Jij?

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in