Dat eerste luchtje dat je beschermde als de locatie van je dagboek en dat je het gevoel gaf dat je onweerstaanbaar was! Dát luchtje. Waarschijnlijk véél zoeter dan dat je nu draagt, maar onverminderd nostalgisch als je het ruikt. Van Lou Lou tot Anaïs Anaïs, dít waren onze favorieten.

Claudia Straatmans, hoofdredacteur: 

Musk. Geen idee hoe het flesje er uit zag, maar als 14-jarige had ik ergens gelezen dat van de geur van de muskusrat je heel aantrekkelijk werd gevonden. Als niet zo populaire, blekige meid wilde ik ook aandacht.

Ik kocht de meest synthetische geurtjes, maar werd er niet populairder door, ha ha.

Article continues after the ad

Chef tekst/human interest Marion Florusse

Toen ik er nog dramatische dagboeken vol grootse uitspraken op na hield en voor het eerst van geliefde wisselde, had ik doucheschuim met kamperfoelie (Chevrefeuille van Yves Rocher), als ik die geur nu ruik, denk ik aan mijn ouderlijk huis, mijn eerste hondje. Tranen.

Nouveau's eindredacteur Ursula van Riel

Tuurlijk heb ik zo’n eau de toiletje, en wel Anaïs Anaïs van Cacharel. Niet alleen de geur vond ik heel lekker (want weinig vergelijkingsmateriaal), ook de reclamecampagne sprak enorm tot mij!

Twee figuren met tere lipjes - half engel, half vrouwelijk wezen – en holle ogen in een decor van bloedeloze pasteltinten. Wat paste dat perfect in mijn kamer met David Hamilton-poster, rieten tegels op de vloer en gehaakte gordijnen...

Online editor Merijn van den Boom

Ik heb jarenlang Trésor van Lancôme gedragen in mijn puberjaren. Véél te zoet voor mijn persoonlijkheid. Het eerste luchtje waar ik helemaal voor viel was van Gabriela Sabatini. 

Ik was er dol op, maar of dat was ingegeven door de odeur of door Sabatini's verschijning, laat ik in het midden. Bovenstaande foto doet haar trouwens geen recht, vind ik :-)

Nouveau's Vormgever Annemarie Oude Essink

Mijn allerlekkerste parfum ooit, en helaas niet meer te krijgen, is (was) Fendi van Fendi uit 1985, het origineel. 

Alsof je een doos sigaren open doet, verse tabaksgeur met hout. Raar, maar de enige geur waar mannen op aansloegen, ik heb nog nooit zoveel complimenten gekregen op een geur.

Het origineel is niet meer te koop maar ik heb ooit eens via internet nog een miniatuur flesje (10 ml?) op de kop getikt voor 120 euro (en die durf ik niet meer te gebruiken).

Coördinator Mode, Anita Willemars

Ik was helemaal verliefd op de reclame van de geur van Gianni Versace, waarbij het model met rood leren handschoenen het flesje vasthoudt. Ik weet de naam niet eens meer...

Ik moest het hebben, al had ik geen rode cent, want woonde net op mezelf. elke keer als ik het opdeed waande ik me rijk en gelukkig.

Heb jij ook zo'n parfumherinnering?

Deze riep bij ons ook warme herinneringen op, alleen was het niemands favoriet. jouwe wel?

Met de bijbehorende commercial natuurlijk: