Houd jij ook niet zo van water? En kost het je daarom elke dag moeite om genoeg te drinken, terwijl je heus wel weet dat elke cel in ons lichaam water nodig heeft om te kunnen functioneren? Lees dit dan even.

Hydratatie kan een hoop gezondheidsproblemen voorkomen. En zelfs een beetje gedehydrateerd zijn heeft al impact op je energieniveau gedurende de dag. Het verklaart bijvoorbeeld waarom je je humeurig en moe voelt, het is een beetje zoals bij een plant die je vergeet water te geven.

Article continues after the ad

Maar hoe kom je aan die 8-10 glazen (= 2 liter) per dag als je niet van water houdt?

1. Voeg er iets aan toe

Geef gewoon water een smaakje met bijvoorbeeld citroen of munt. Ook spa is tegenwoordig trouwens te krijgen in allerlei (calorie- en suikervrije) variaties: framboos, appel, limoen, jasmijn, sinaasappel en kardemom, om er een paar te noemen.

2. Maak er een challenge van

Daag jezelf uit om telkens als je aan iets begint een glas water te drinken: voor je aan het werk gaat, voor of tijdens een bespreking/vergadering, voor je gaat sporten, na het sporten, als je de hond hebt uitgelaten, na het boodschappen doen, etc. Er zijn ook apps die je eraan herinneren dat je moet drinken, kijk in je appstore op ‘water drinken’ welke je het meest geschikt lijkt.

3. Investeer in een waterfles

Het is als met zoveel zaken: als je er mooie accessoires bij hebt, lijkt het iets makkelijker te gaan. Dus koop de mooiste waterfles die je kunt vinden (draag je meteen bij aan een betere wereld) en stop hem in je tas als je de deur uitgaat. 

4. Eet je water

Ongeveer 20 procent van onze waterinname komt uit wat we eten, dus pak er een bord bij! Snack met hydraterende voedingsmiddelen, zoals watermeloen, aardbeien, sinaasappels, komkommer, grapefruit en bleekselderij. 

5. Maak er een gewoonte van

Als je dat niet doet, blijf je het risico lopen dat je halverwege de dag beseft dat je nog geen slok hebt genomen. Zet om te beginnen een glas water naast je bed als je gaat slapen. ’s Nachts verlies je veel vocht, dus de beste manier om wakker te worden en je lichaam nieuwe energie te geven, is meteen na het wakker worden water drinken. Cliché maar waar: een goed begin is het halve werk.

Bron: Well + Good/Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in