Hollywood-actrices zien er vaak uit om door een ringetje te halen: de duurste designer-outfits aan hun mooie lichaam, en perfect in de maquillage. En dan is zo'n selfie van Catherine Zeta-Jones, die écht geen make-up op heeft, best een verademing.

De 47-jarige Welshe schone doet 'het ondenkbare' voor Hollywood-begrippen: een selfie delen van haar make-uploze gezicht. 

Lees ook: 8 Beautyrituelen waar prinses Diana zich altijd aan hield

Ook maar een mens
De actrice plaatste de foto, waarop ze net wakker is en geen spoortje make-up draagt, afgelopen zaterdag op Instagram. En uiteraard is ze ook nu prachtig. Fans vinden het geweldig dat ze ook haar 'menselijke gezicht' durft te laten zien in tijden waarin het perfecte plaatje zo belangrijk lijkt te zijn.

 

Sleeping in @casazetajones! #SelfieSaturday #CasaZetaJones

Een bericht gedeeld door Catherine Zeta-Jones (@catherinezetajones) op

'Zelfverzekerd'
Eén van haar volgers schrijft: “Bedankt dat je jezelf au naturelle laat zien, het bewijst hoe zelfverzekerd je bent en dat je buitenkant slechts een schild is." Een ander reageert met: “Knap dat je deze foto deelt, het is zo moeilijk om jezelf te zijn in een wereld die is geobsedeerd door photoshop." Een derde fan: "Ik hou van zelfbewuste vrouwen zonder make-up." Een andere volger schrijft: "Geen make-up? Wow! Mooie huid."

Het roer om?
Zeta-Jones, inmiddels zeventien jaar getrouwd met acteur Michael Douglas (72), post vooral foto's waarop ze er perfect gestyled uitziet.  Maar deze enthousiaste reacties (en bijna 23.000 likes) zouden zomaar een ommezwaai kunnen betekenen. 

Last van een droge huid? Dat kan komen doordat je te warm doucht. Huidexpert Elian Brenninkmeijer geeft advies.

In de winter wordt de huid vaak droger, maar ook in de lente en zomer heeft de huid heel wat te verduren door schommelende temperaturen en blootstelling aan zonlicht.

 Elk dag (te) warm douchen doet er nog een schepje bovenop, aldus Dr. Elian Brenninkmeijer, dermatoloog bij Centrum Oosterwal in Alkmaar:

Advies van de huidexpert:

“Eén van de belangrijkste oorzaken van een droge lichaamshuid is de luxe van onze dagelijkse douche. Heerlijk natuurlijk maar (te) warm water - en vooral ook in combinatie met het gebruik van douchegel met zeep - stript als het ware het natuurlijke vetlaagje van de huid.

Dankzij de natuurlijke talgaanmaak wordt dit gemis telkens wel weer hersteld door het lichaam, maar de snelheid van de productie neemt op oudere leeftijd steeds meer af.

Koud douchen beter voor je huid?

Koud douchen is op frisse dagen uiteraard geen pretje, maar probeer dan wel na elke douche of bad het natuurlijke vetlaagje als het ware ‘terug te geven’:

Bijvoorbeeld door het lichaam in te smeren met een pure, voedende olie of rijke bodycrème.

Douche in elk geval nooit met heet water: Dat kan op een dag voor een verstoorde huidbarrière zorgen met  in sommige gevallen eczeem tot gevolg.” 

Hoe zit dat dan met een heet bad?

Daarvoor geldt eigenlijk hetzelfde als voor de douche. Een heet bad kán de huidbarrière verstoren. Wel eens jeuk gehad na een warm bad? Dat kan een teken zijn van die verstoorde balans. Een goede, rijke bodylotion na het bad, kan je huid helpen herstellen. Ook geen straf!

Beeld: iStock

Wat is toch de magie van Grace Kelly? Filmster, prinses en stijlicoon voor altijd. Ze droeg één van de eerste 'it-bags' en schudde het paleis in Monaco lekker op. Met deze 5 tips ben je stijlvol á la Amazing Grace.

1. Draag parels. de parel is de koningin van de edelstenen en de edelsteen van de koningin.

2. Koop en draag alleen kledingstukken waar je oog op valt en blijf daar trouw aan.

 

I will never apologize for being me, but I will apologize for the times that I’am not #gracekelly

Een bericht gedeeld door Miss Kensington (@allisonkensington_) op

3. Draag geen korte rokken, want laten we eerlijk zijn: Wie heeft er nu mooie knieën?

 

Immortal style and elegance... 💕 #gracekelly #princessgrace

Een bericht gedeeld door Elisa Festa (@ellyprincy) op

4. Wandel regelmatig alleen in de natuur. Dat werkt als pure therapie.

 

#gracekelly #classic #classiccinema #classicfilm #oldclassic #butterfly #vintage

Een bericht dat is gedeeld door @ classic1348 op

5. Kijk nooit achterom. Koester liever mooie herinneringen dan spijt.

 

Een bericht dat is gedeeld door @platinumblonde1_ op