Hollywood-actrices zien er vaak uit om door een ringetje te halen: de duurste designer-outfits aan hun mooie lichaam, en perfect in de maquillage. En dan is zo'n selfie van Catherine Zeta-Jones, die écht geen make-up op heeft, best een verademing.

De 47-jarige Welshe schone doet 'het ondenkbare' voor Hollywood-begrippen: een selfie delen van haar make-uploze gezicht. 

Lees ook: 8 Beautyrituelen waar prinses Diana zich altijd aan hield

Ook maar een mens
De actrice plaatste de foto, waarop ze net wakker is en geen spoortje make-up draagt, afgelopen zaterdag op Instagram. En uiteraard is ze ook nu prachtig. Fans vinden het geweldig dat ze ook haar 'menselijke gezicht' durft te laten zien in tijden waarin het perfecte plaatje zo belangrijk lijkt te zijn.

 

Sleeping in @casazetajones! #SelfieSaturday #CasaZetaJones

Een bericht gedeeld door Catherine Zeta-Jones (@catherinezetajones) op

'Zelfverzekerd'
Eén van haar volgers schrijft: “Bedankt dat je jezelf au naturelle laat zien, het bewijst hoe zelfverzekerd je bent en dat je buitenkant slechts een schild is." Een ander reageert met: “Knap dat je deze foto deelt, het is zo moeilijk om jezelf te zijn in een wereld die is geobsedeerd door photoshop." Een derde fan: "Ik hou van zelfbewuste vrouwen zonder make-up." Een andere volger schrijft: "Geen make-up? Wow! Mooie huid."

Het roer om?
Zeta-Jones, inmiddels zeventien jaar getrouwd met acteur Michael Douglas (72), post vooral foto's waarop ze er perfect gestyled uitziet.  Maar deze enthousiaste reacties (en bijna 23.000 likes) zouden zomaar een ommezwaai kunnen betekenen. 

Cameron houdt op haar tijd wel van een beetje surfen. Zeker op het water met een vrij bleke huid, is het dan oppassen geblazen. Daarom houdt ze er een paar strenge zonnebrandregels op na.

De geboren Californische, die dol is op het strand, weet ook precies hoe zij de zon tijdens een stranddag te vriend kan houden.

Op haar website www.ourbodybook.com geeft zij daarvoor het recept:

  • Drink veel water
  • Eet vochtrijke snacks
  • Draag een hoed
  • Smeer jezelf, vijftien minuten vóórdat je de zon in gaat en vóórdat je je badkleding aantrekt, van top tot teen in met een goede zonnebrandcrème. En dat 'van top tot teen' bedoelt Cameron heel letterlijk; geen plekje mag worden overgeslagen.

En mocht de hermetische crèmelaag worden aangetast door kleding, handdoek, zeewater of zweet, werk hem dan onmiddellijk bij.

Want, zo zegt Cameron, ‘een ongelijke bruining is tot daaraan toe, maar een ongelijke verbranding…’ 

Beeld: ANP.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Mascara blijft lekker lang zitten met deze té makkelijke tip.

Als je dan toch elke ochtend tijd en aandacht aan je wimpers besteedt, wil je natuurlijk ook dat je mascara zo lang mogelijk mooi blijft zitten. En laat daar nou niet per se een duur long lasting product voor nodig zijn. Maar gewoon een beetje water! De truc hier is om je wimpers vochtig te maken vóór je de mascara aanbrengt. Dat maakt het aanbrengen bovendien gemakkelijker en geeft dus een langer, beter resultaat. Simpeler wordt het niet. 

 

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl .Schrijf je in!